Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására

Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

2,5 milliárd forintra emelte a kormány a baromfiágazat szereplőinek támogatását a madárinfluenza miatt elszenvedett károk kompenzációjára. Bővül a kártérítésben érintettek köre is.
Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására, madárinfluenza, uniós szabályok, állattenyésztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A kormány szerdai ülésén egymilliárd forinttal, 2,5 milliárd forintra emelte azt a keretet, amelyből a baromfiágazat szereplői kaphatnak támogatást a madárinfluenza miatt elszenvedett károkért - közölte Danks Emese kormányszóvivő. Bővül a kártérítésben érintettek köre is, amiről Magyarország kérésére az Európai Unió döntött. 
Az érintett termelőket a rendkívüli piactámogatási intézkedéseken felül kedvezményes takarmányvásárlási lehetőséggel is segíti a kormány, erre további félmilliárd forint áll rendelkezésre - áll a kormányszóvivő közleményében. 
A madárinfluenza miatti kényszervágások okozta károk megtérítésére elkülönített 2,5 milliárd forint felét utólag megtéríti az Európai Unió. Az Európai Uniótól kapott támogatást több célra is fel lehet használni, így a tenyésztojás és a napos baromfi megsemmisítése, a tenyészállomány előrehozott vágása vagy késleltetett telepítése miatt elszenvedett károk enyhítésére is - írja a kormányszóvivő közleményében. 
Az augusztusig bekövetkezett károkra igényelhető támogatás 
Danks Emese közlése szerint a kártérítésre jogosultak az uniós szabályok szerint eredetileg csak a 2005 októbere és 2006 áprilisa között leölt állatok esetén számíthattak ilyen támogatásra, ezután azonban már a 2006 augusztusáig bekövetkezett károkat is figyelembe veszik. Az unió Magyarország kérésére az érintettek körét is kiterjesztette, így nemcsak a csirkeágazatra, hanem a kacsa-, a lúd- és a pulykaágazatra is vonatkozik a lehetőség. 

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

vérvétel

Vér nyerése diagnosztikai célból (vérvizsgálathoz,szerológiai próbáhoiz) v.esetleg... Tovább

124/2008. (IX. 19.) FVM rendelet

A termelõi csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet módosításáról. A... Tovább

Tovább a lexikonra