notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására

hirdetes

Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

2,5 milliárd forintra emelte a kormány a baromfiágazat szereplőinek támogatását a madárinfluenza miatt elszenvedett károk kompenzációjára. Bővül a kártérítésben érintettek köre is.
Egymilliárddal több jut a baromfiágazat támogatására, madárinfluenza, uniós szabályok, állattenyésztés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A kormány szerdai ülésén egymilliárd forinttal, 2,5 milliárd forintra emelte azt a keretet, amelyből a baromfiágazat szereplői kaphatnak támogatást a madárinfluenza miatt elszenvedett károkért - közölte Danks Emese kormányszóvivő. Bővül a kártérítésben érintettek köre is, amiről Magyarország kérésére az Európai Unió döntött. 
Az érintett termelőket a rendkívüli piactámogatási intézkedéseken felül kedvezményes takarmányvásárlási lehetőséggel is segíti a kormány, erre további félmilliárd forint áll rendelkezésre - áll a kormányszóvivő közleményében. 
A madárinfluenza miatti kényszervágások okozta károk megtérítésére elkülönített 2,5 milliárd forint felét utólag megtéríti az Európai Unió. Az Európai Uniótól kapott támogatást több célra is fel lehet használni, így a tenyésztojás és a napos baromfi megsemmisítése, a tenyészállomány előrehozott vágása vagy késleltetett telepítése miatt elszenvedett károk enyhítésére is - írja a kormányszóvivő közleményében. 
Az augusztusig bekövetkezett károkra igényelhető támogatás 
Danks Emese közlése szerint a kártérítésre jogosultak az uniós szabályok szerint eredetileg csak a 2005 októbere és 2006 áprilisa között leölt állatok esetén számíthattak ilyen támogatásra, ezután azonban már a 2006 augusztusáig bekövetkezett károkat is figyelembe veszik. Az unió Magyarország kérésére az érintettek körét is kiterjesztette, így nemcsak a csirkeágazatra, hanem a kacsa-, a lúd- és a pulykaágazatra is vonatkozik a lehetőség. 

hirdetes

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

hirdetes

Forrás: www.magyarorszag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
870 471
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 398 469
Közösség

Tenno (NPZ 2005)

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Erukasavmentes hibrid. Sziklevelei közepesnél... Tovább

kumet hám

lovak külföldön elterjedt hámtípusa, régen nagyvárosi fuvarozásban nálunk is használták.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 220

Átlagos értékelés: 4.8