10 gyönyörű növény, amik konténerben vagy balkonban mutatnak a legjobban

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

10 gyönyörű növény, amik konténerben vagy balkonban mutatnak a legjobban

Szélesi Ferenc - Főkertész
10 gyönyörű növény, amik konténerben vagy balkonban mutatnak a legjobban

Díszpaprika

Ezek az apró bokrocskák bármilyen virágtartóban jól mutatnak, és egész szezonban gyönyörködhetünk színeikben és textúráikban. A termések feketéből gyakran vörösbe mennek át. Ugyan termésük fogyasztható, a díszpaprikák legtöbbje iszonyatosan csípős, ezért tartsuk távol őket a gyerekektől és háziállatoktól. A napos részeket kedvelik.

Érdemes kipróbálni: Purple Flash vagy Black Pearl

Vörösbegyvirág

A vörösbegyvirág huncut kis virágai egész szezonban lila, rózsaszín, világos- vagy halványsárga, piros vagy fehér színekben pompáznak. Az enyhébb éghajlatokon télen is virágzik, de általában egynyáriként szokás kezelni őket. Függőleges díszként vagy kevert virágtartóban is jól mutatnak. A napos vagy részben napos részeket kedvelik.

Érdemes kipróbálni: Juicy Fruits Komquat vagy Dazzle-Me Lilac

hirdetes

Hortenzia

A legtöbb bokros virághoz hasonlóan a hortenziák is kiválóan érzik magukat cserepekben vagy más virágtartókban. Főleg a törpe változatokat érdemes így ültetni, amik legfeljebb 1 méteresre nőnek meg. Az elmúlt évtizedben rengeteg új fajtát készítettek, így biztosan mindenki talál magának kedvencet közöttük. A hortenziák általában fehér vagy rózsaszínes-fehér színekben kezdenek el kihajtani, amelyek később a rózsaszín, lila, lime zöld vagy más árnyalatok keverékévé alakulnak át. Az, hogy árnyékos vagy napos helyet kedvelnek-e mindig a fajától függ.

Érdemes kipróbálni: Little Quick Fire vagy Bobo

Rózsa

Habár a rózsák bármilyen kertben jól mutatnak, a bokros változatok virágtartókba is tökéletesek. Az újabb fajták ellenállóbbak a betegségekkel szemben, ezért általában kevesebb törődést is igényelnek. Bárhová is helyezzük őket, biztosan a kert gyöngyszemei lesznek. A napos részeket kedvelik.

hirdetes

Érdemes kipróbálni: Oso Easy vagy At Last

Kerti árvácskák és Violák

Ezek a számtalan színben pompázó szépségek minden tavaszi és őszi kert főszereplői. Egyes fajták még az első fagyot is kibírják és tavasszal új erőre kapnak. Nagyon hatásos, ha csak egy fajtát ültetünk egy virágtartóba, de ha a szezon különböző időszakaiban nyíló változatokat keverünk egy tartóban, akkor hosszú ideig csodálhatjuk váltakozó színkavalkádjukat. A napos vagy részben napos részeket kedvelik.

Érdemes kipróbálni: Cool Wave vagy Anytime

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-08-10

Minden, ami buxus – A buxus ültetése, gondozása, metszése, növényvédelme

A buxus gondozása, a buxus metszése, a buxus növényvédelme, mindent elmondunk nektek a buxusról. A buxus ültetésétől egészen a buxus téli védelméig mindent megtudhattok!

2020-09-04

Állatra, növényre, emberre is veszélyesek a hólyaghúzófélék!

Mik azok a hólyaghúzófélék, milyen veszélyt jelentenek kertünkre, a növényekre, illetve ránk, emberekre? Mostani cikkünkben mindent elmondunk a hólyaghúzófélékről, és az ellenük való védekezési lehetőségekről!

2020-10-19

Alakítsunk ki sünbarát kertek - Praktikus tippek szakértőktől!

Sünbarát kert kialakítása, elmondom, hogyan alakíthatsz ki könnyedén praktikus sünbarát kertet. Segíts a süniknek te is, hozz létre sünbarát kertet!

2020-08-07

Leyland-ciprus, az örökzöld csoda – Tippek/trükkök szakértőtől!

A Leyland-ciprusok tökéletesen tudják helyettesíteni a tujákat, sőt, sokkal szebbek és ellenállóbbak a Leyland-ciprusok, most te is megtudhatsz mindent a Leyland-ciprusokról!

2020-09-10

Itt az ideje a facsemeték ültetésének - Szakértői útmutató!

Facsemete ültetése, mikor jön el a facsemete ültetésének ideje, hogyan végezzük el a facsemete ültetését? Szakértőnk mindent elmond nektek a facsemete ültetéséről!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-11

15 szabály a szobanövények öntözéséhez – Tartsd be mindet!

15 szabályt mutatok most nektek a szobanövények öntözéséhez, mindet érdemes betartanotok, ha azt szeretnétek, hogy meseszép szobanövényeitek legyen!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


NK Thermo (NX 3411 (SYNG 3))

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai. A kalászkapelyva alapja nem,... Tovább

zsugorodás

A talajok egységnyi tömege nedves állapotban ált. nagyobb térfogatú, mint szárazon,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Növénytermesztés