Balatoni programok 2023 áprilisában – Válogass a legjobb tavaszi programok közül!

Balatoni programok 2023 áprilisában – Válogass a legjobb tavaszi programok közül!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Tavasszal végre egyre több programon vehetünk részt a szabadtéren is, ezért mondhatjuk ilyenkor is veszi igazán kezdetét a balatoni szezon. Ebben a cikkben azokat a legjobb tavaszi programokat gyűjtöttem össze áprilisra, amelyekre megéri elnézni! Bortúra, fesztivál és húsvét – Minden áprilisi program a Balatonon egy helyen!

április Balaton

Legjobb balatoni áprilisi programok

Ebben a cikkben kifejezetten a balatoni áprilisi programokat találod, a balatoni húsvéti programokat ebben a cikkben gyűjtöttem össze!

1.    Akali Bor Napja és Mandulavirágzás 2023

Az Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor programot 2023. március 31. és április 1. között szervezik meg Balatonakaliban, ahol a két nap során rengeteg szakmai programon, borkóstoláson vehetünk részt, valamint mandulás ételekkel és rengeteg meglepetéssel is várják az érdeklődőket.

Március 31., Szakmai nap

Helyszín: Művelődési Ház udvarában lévő, Magtárház (Petőfi u. 2.)

A pénteki rendezvény ingyenes!

17:00 – Megnyitó
17:10 - Rácz Szabó Róbert (Pulullo Faiskola Dánszentmiklós)
a Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesületének elnöke – 10 percben a manduláról

17:20 - dr. Peti Erzsébet (NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Ceglédi Kutató Állomás tudományos munkatársa – Újabb mandula alany nemes kombinációk vizsgálata

17:50 - Istvándy Tamás borász (Istvándy Jenő Pincészete Szentbékkálláról) -Ízelítő a Káli medence boros kínálatából, Kóstolóval, fűszerezett borászati előadás

18:15 - Gábor Sándor dombóvári mestercukrász – A mandula szerepe a cukrászatban, illetve az Akali mandula egy lehetséges jövőképe a kézműves édességiparban.

18:45 - Finom házi sütemények versenye – eredményhirdetés Gábor Sándor mestercukrász minősítései alapján, bormustra a helyi termelők boraiból

Április 1. - Nyitott pincék napja (Bortúra a szőlőhegyen)

Csodáljuk meg együtt a mandulafák virágba borulását, a történelmi pinceépületeket és a gyönyörű balatoni tájat! A Fenye – és Les-hegy borosgazdái saját termelésű boraikkal, a Pince Galéria festménykiállítással várja a borkedvelő közönséget.


9:30 - Vezetett túra Sövény Gergő programszervezővel. 

Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (10:15), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.


11:00 - Vezetett túra Koncz Imre polgármesterrel


Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, – ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (11:35), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.

A vezetett túrákra kérik, hogy lehetőség szerint előzetesen regisztráljanak a program@balatonakali.hu e-mail címen a túljelentkezés elkerülése végett.

A borkóstolókon való részvétel BORRA-való karszalaggal lehetséges, melynek ára 5000,-Ft. 14 év alatti gyermekek számára 2500,- Ft, 6 év alatti gyermekek számára ingyenes a részvétel és karszalag sem kell.


2.    Magyar költészet napja 2023 Siófok


Siófokon április 5-én ünneplik a magyar költészet napját, amelynek a Kálmán Imre Művelődési Központ színházterme ad otthont.

Program:

•    10.00 Költészetnapi gálaműsor óvodásoknak – Gryllus Vilmos gyermekkoncert
•    17.00 Költészetnapi gálaműsor iskolásoknak és felnőtteknek – a siófoki Desiré zenekar koncertje megzenésített versekkel
•    Színpadra lépnek a versmondó verseny első helyezettjei.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


3.    Badacsonyi Bortúra 

2023. április 8-án “borközelből” ismerhetjük meg Badacsonyt. A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke, s minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz, ahogy a táj szépsége a Balaton páratlan látványával párosul.

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Online jegy: 13500 Ft/fő


Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő borkorcsolyákat (minden helyszínen mást).

4.    Badacsonyi Holdfénytúra 


Ha már Badacsony, akkor a tavaszi Holdfénytúrát is meg kell említenünk!

A szakvezetéses túra során megismerkedhetsz a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét április 9-én a holdfénytúrán Badacsonyon.

A túra a Rózsakő parkolóból indul 18:00-kor és körülbelül 2,5 óra. A túrán való részvételhez a jelentkezés kötelező, amit személyesen a badacsonyi Tourinform irodában (8261 Badacsony, Park. u.14)

Telefonon: +3687/531-013

E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu

Facebookon: Tourinform Badacsony 

A részvételi díj 14 éves korig 1000 Ft/fő, 15 éves kortól pedig 2000 Ft/fő.

5.    Veszprém Blues Fesztivál 2023


2023. április 13-16. között rendezik meg a Veszprém Blues Fesztivált, a műfaj eddigi legnagyobb hazai eseményét.

Világsztárok és a hazai blues-roots közösség krémje négy napon keresztül egymásnak adják majd a kulcsot a színpadokon, sokan akár egymás után két este, a hivatalos programot követően late night jamekkel. Többek között Raphael Wressnig, Michelle David, Ian Siegal, a Blues Wire és Early James is színpadra lép a régió eddigi legnagyobb bluesfesztiválján.

6.    Káli-medencei autós körtúra 2023

Ősi arculatukat őrző falvak. Félbevágott hegyként tájékozódási pontot jelentő Hegyestű. Dolomitlankák között megbúvó Kornyi-tó, pannon kőtengerek. Ezt mind felfedezhetjük április 15-én egy vezetett túra során.

Találkozó: 9.45 Ábrahámhegy, vasútállomás parkolója

Indulás: 10.00

Útvonal: Ábrahámhegy – Szentbékkállai kőtenger – Köveskál – Kornyi-tó – Hegyestű

Időtartam: 3,5-4 óra

Szintkülönbség: gyalog túránál 80 m

Nehézségi fok: könnyű

A túrán való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött.

Jelentkezés: személyesen a badacsonyi Tourinform irodában (8261 Badacsony, Park. u.14)

Telefonon: +3687/531-013

E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu

Facebookon: Tourinform Badacsony

A részvételi díj gyermekeknek: 6 éves korig: ingyenes, 6-14 éves korig: 1000 Ft/fő, 15 éves kortól, felnőtteknek: 2000 Ft/fő.

A részvételi díj a helyszínen, készpénzben fizetendő a túravezetőnél.


7.    Kishegyi Kortyok és Falatok 2023 Balatonlelle


2023. április 22-én ismét benépesül a Kishegy, jön Balatonlelle legnépszerűbb rendezvénye, a Kishegyi Kortyok és Falatok. A kishegyi éttermek és borászatok karöltve várják vendégeiket egész délután 12-től 20 óráig.

Helyszínek:

  • Konyári Pince
  • Pócz Pincészet és Borterasz
  • Hegyi Borterasz
  • A Zöld ajtós ház
  • Bolemon tanya
  • Kápolna előtti parkoló
  • Majthényi Présház
  • Mimi Étterem

8.    Rügyfakadás és tavaszünnep Gyenesdiáson 2023

2023. április 22-23-án rendezik meg Gyenesdiáson az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújtó, két napos rendezvényt, a tavaszköszöntő szabadtéri családi rendezvényt, a Rügyfakadás – Tavaszünnep programot.

Lesz főzőverseny szabadtűzön, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene.


9.    Kecskeköröm ünnep 2023 Tihany

2023. április 22-23-án rendezik meg Tihanyban a Kecskeköröm ünnepét, ahol kézművesek, játékok, főzőverseny, színes programok várják az érdeklődőket a tihanyi visszhanghoz és a kecskeköröm legendájához kapcsolódó szezonnyitó rendezvényen.

10.     Magyar Népviselet Napja 2023

2015-ben hirdették meg első alkalommal a Magyar Népviselet Napját. Idén ez április 23-án 15 órakor veszi kezdetét Balatonfűzfőn.

A felhívás szerint ezen a napon bármelyik népviselet bármelyik darabját felvehetjük egy modern ruhával együtt. Az esemény célja, hogy a népviseletek segítségével egy napra fogjanak össze a magyarok a világ minden táján. Legyünk büszkék értékeinkre, teremtsünk új hagyományt.


11.    Tavasz Fesztivál Tapolcán 2023

Idén 15. alkalommal rendezik meg április 28. és május 2. között a Tavasz Fesztivált, a hagyományokhoz híven a Tapolcán, a Malom-tó partján.

Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen.

12.     Balatonfüredi Jókai napok 2023

2023. április 27-május 1. között harminckettedik alkalommal rendezik meg a Jókai napokat Balatonfüreden.
A nagy írónak, Jókai Mórnak állít emléket a hagyományos Jókai napok rendezvénysorozat Balatonfüreden: az ünnepségen kívül, melyet az író egykori villájában berendezett emlékházban illetve annak udvarában tartanak rendeznek még irodalmi estet, könyvbemutatókat, kiállításokat, sajátos tárlatvezetést, és az elmaradhatatlan Jókai bablevesfőző-versenyt a Koloska-völgyben.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

avasodás

a telítetlen ->zsírsavak és a ->neutrális zsírok oxidációja, amelynek folyamán mérgező... Tovább

granulóma

baktériumok, gombák, paraziták, idegentestek és nehezen lebontható vegyi anyagok hatására a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek