Ez a 12 gyakori szobanövény okozhat komolyabb fejtörést lakásodban

hirdetes

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

TK, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Egyes lehetőségek azonban jobbak, mint mások, ezért érdemes elkerülni azokat a szobanövényeket, amelyek bőven hajlamosak problémát okozni, allergiás reakciókat váltanak ki, illetve megsérthetik a gyermekeket és háziállatokat.

Filodendron

1.    A fontoskodó orchideák


A válogatós szobanövények szimplán olyanok, amelyeknek nem felelnek meg az átlagos, könnyen biztosítható körülmények. Gondolj csak egy trópusi növényre, amely nem szereti a száraz levegőt, vagy amelyik túlságosan érzékeny a hidegre és a huzatra. Az orchidea jó példa erre. A lepkeorchideákat tartják a legegyszerűbb fajtának, ők könnyebben túlélnek a többi fajhoz képest, ha nem szentelünk nekik tengernyi figyelmet. Különleges igényeik vannak fény és víz terén, de ha ezeket biztosítod neki, akkor életben tudod tartani, és akár új virágokat is fog hozni.


2.    Miniatűr rózsák


A miniatűr rózsák egy másik példája a finnyás növényeknek. Szépen néz ki, mikor hazavisszük a boltból, de az akkori virágainak lehullása után egy igazi kihívás újra virágzásra bírni. Napfényigénye 6 óra.

hirdetes


3.    Szobapáfrány


A szobapáfrányt nem feltétlenül nehéz nevelni, de nehéz jó formában tartani. A fényre nem érzékeny, de ha nem öntözzük, leveli összezsugorodnak és a gyökere kiszárad. Az elhasznált levelek eltávolítása után pedig nyúzott kinézete lesz növényünknek.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Zebralevél


A zebralevél a szép lombozatú növény, jellegzetes külsővel rendelkezik. A probléma vele az, hogy érzékeny a hűvös és száraz körülményekre. A meleg, párás, világos környezet tartja mutatósan megjelenését, de állandóan nedves talajra és rendszeres tápoldatozásra is szüksége van. Röviden: vannak könnyebben termeszthető növények.

hirdetes


5.    Törpe banán


A törpe banán kiváló szobanövény, ha van egy meleg, párás üvegházunk. Teljes napfényre és 50%-os páratartalomra van szüksége az egészséges fejlődéshez. Bár ezek a körülmények a trópusi szabadban gyakoriak, otthonunkban nem könnyű előteremteni őket száraz, fűtött, téli levegővel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi szobanövény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fenékürítő

a víztároló legmélyebb pontjára helyezett műtárgy, amely a víz leürítésére szolgál.... Tovább

hemoglobinémia (haemoglobinaemia)

a vérpályában széteső vörösvérsejtekből szabaddá váló oldott hemoglobin megjelenése a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés