Ez a 12 gyakori szobanövény okozhat komolyabb fejtörést lakásodban

hirdetes

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

TK, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Egyes lehetőségek azonban jobbak, mint mások, ezért érdemes elkerülni azokat a szobanövényeket, amelyek bőven hajlamosak problémát okozni, allergiás reakciókat váltanak ki, illetve megsérthetik a gyermekeket és háziállatokat.

Filodendron

1.    A fontoskodó orchideák


A válogatós szobanövények szimplán olyanok, amelyeknek nem felelnek meg az átlagos, könnyen biztosítható körülmények. Gondolj csak egy trópusi növényre, amely nem szereti a száraz levegőt, vagy amelyik túlságosan érzékeny a hidegre és a huzatra. Az orchidea jó példa erre. A lepkeorchideákat tartják a legegyszerűbb fajtának, ők könnyebben túlélnek a többi fajhoz képest, ha nem szentelünk nekik tengernyi figyelmet. Különleges igényeik vannak fény és víz terén, de ha ezeket biztosítod neki, akkor életben tudod tartani, és akár új virágokat is fog hozni.


2.    Miniatűr rózsák


A miniatűr rózsák egy másik példája a finnyás növényeknek. Szépen néz ki, mikor hazavisszük a boltból, de az akkori virágainak lehullása után egy igazi kihívás újra virágzásra bírni. Napfényigénye 6 óra.

hirdetes


3.    Szobapáfrány


A szobapáfrányt nem feltétlenül nehéz nevelni, de nehéz jó formában tartani. A fényre nem érzékeny, de ha nem öntözzük, leveli összezsugorodnak és a gyökere kiszárad. Az elhasznált levelek eltávolítása után pedig nyúzott kinézete lesz növényünknek.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Zebralevél


A zebralevél a szép lombozatú növény, jellegzetes külsővel rendelkezik. A probléma vele az, hogy érzékeny a hűvös és száraz körülményekre. A meleg, párás, világos környezet tartja mutatósan megjelenését, de állandóan nedves talajra és rendszeres tápoldatozásra is szüksége van. Röviden: vannak könnyebben termeszthető növények.

hirdetes


5.    Törpe banán


A törpe banán kiváló szobanövény, ha van egy meleg, párás üvegházunk. Teljes napfényre és 50%-os páratartalomra van szüksége az egészséges fejlődéshez. Bár ezek a körülmények a trópusi szabadban gyakoriak, otthonunkban nem könnyű előteremteni őket száraz, fűtött, téli levegővel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi szobanövény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-06

Milyen lehet egy gyönyörű borospincében telelni a Balatonnál?

Téli pihenés a Balaton nyugalmába: Fedezzük fel a Kislaki Bormanufaktúrát, ahol a minőségi borok és a vidéki elvonulás egészen egyedülálló élmény lehet telelésre.

2023-12-11

Környezetbarát Karácsony: természetes dekorációk és ajándékötletek

Miért ne lenne még több természetes karácsonyi díszünk, és miért ne ajándékoznánk egy picikét fenntarthatóbb módon? Mutatunk nagyon jó karácsonyi ötleteket!

2023-12-11

A tökéletes karácsonyi kompót receptje

A karácsony a különleges ízek ünnepe is szerintem. Ilyenkor érdemes olyan finomságokat is készíteni, mint például ez a mennyeien finom karácsonyi kompót.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Felújítás utáni takarítás

A lakás vagy iroda felújítása rengeteg szennyeződéssel jár, így mielőtt birtokba vennénk a... Tovább

koca ivarzása (rühetés, görgés)

a sertés rendszeres időközönként ivarzó (poliösztruszos) állat. Így az ivarérettség után... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés