Ez a 12 gyakori szobanövény okozhat komolyabb fejtörést lakásodban

hirdetes

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

TK

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Egyes lehetőségek azonban jobbak, mint mások, ezért érdemes elkerülni azokat a szobanövényeket, amelyek bőven hajlamosak problémát okozni, allergiás reakciókat váltanak ki, illetve megsérthetik a gyermekeket és háziállatokat.

Filodendron

1.    A fontoskodó orchideák


A válogatós szobanövények szimplán olyanok, amelyeknek nem felelnek meg az átlagos, könnyen biztosítható körülmények. Gondolj csak egy trópusi növényre, amely nem szereti a száraz levegőt, vagy amelyik túlságosan érzékeny a hidegre és a huzatra. Az orchidea jó példa erre. A lepkeorchideákat tartják a legegyszerűbb fajtának, ők könnyebben túlélnek a többi fajhoz képest, ha nem szentelünk nekik tengernyi figyelmet. Különleges igényeik vannak fény és víz terén, de ha ezeket biztosítod neki, akkor életben tudod tartani, és akár új virágokat is fog hozni.


2.    Miniatűr rózsák


A miniatűr rózsák egy másik példája a finnyás növényeknek. Szépen néz ki, mikor hazavisszük a boltból, de az akkori virágainak lehullása után egy igazi kihívás újra virágzásra bírni. Napfényigénye 6 óra.

hirdetes


3.    Szobapáfrány


A szobapáfrányt nem feltétlenül nehéz nevelni, de nehéz jó formában tartani. A fényre nem érzékeny, de ha nem öntözzük, leveli összezsugorodnak és a gyökere kiszárad. Az elhasznált levelek eltávolítása után pedig nyúzott kinézete lesz növényünknek.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Zebralevél


A zebralevél a szép lombozatú növény, jellegzetes külsővel rendelkezik. A probléma vele az, hogy érzékeny a hűvös és száraz körülményekre. A meleg, párás, világos környezet tartja mutatósan megjelenését, de állandóan nedves talajra és rendszeres tápoldatozásra is szüksége van. Röviden: vannak könnyebben termeszthető növények.

hirdetes


5.    Törpe banán


A törpe banán kiváló szobanövény, ha van egy meleg, párás üvegházunk. Teljes napfényre és 50%-os páratartalomra van szüksége az egészséges fejlődéshez. Bár ezek a körülmények a trópusi szabadban gyakoriak, otthonunkban nem könnyű előteremteni őket száraz, fűtött, téli levegővel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi szobanövény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


Érdekességek Növénytermesztés