Ez a 12 gyakori szobanövény okozhat komolyabb fejtörést lakásodban

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

TK, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Egyes lehetőségek azonban jobbak, mint mások, ezért érdemes elkerülni azokat a szobanövényeket, amelyek bőven hajlamosak problémát okozni, allergiás reakciókat váltanak ki, illetve megsérthetik a gyermekeket és háziállatokat.

Filodendron

1.    A fontoskodó orchideák


A válogatós szobanövények szimplán olyanok, amelyeknek nem felelnek meg az átlagos, könnyen biztosítható körülmények. Gondolj csak egy trópusi növényre, amely nem szereti a száraz levegőt, vagy amelyik túlságosan érzékeny a hidegre és a huzatra. Az orchidea jó példa erre. A lepkeorchideákat tartják a legegyszerűbb fajtának, ők könnyebben túlélnek a többi fajhoz képest, ha nem szentelünk nekik tengernyi figyelmet. Különleges igényeik vannak fény és víz terén, de ha ezeket biztosítod neki, akkor életben tudod tartani, és akár új virágokat is fog hozni.


2.    Miniatűr rózsák


A miniatűr rózsák egy másik példája a finnyás növényeknek. Szépen néz ki, mikor hazavisszük a boltból, de az akkori virágainak lehullása után egy igazi kihívás újra virágzásra bírni. Napfényigénye 6 óra.


3.    Szobapáfrány


A szobapáfrányt nem feltétlenül nehéz nevelni, de nehéz jó formában tartani. A fényre nem érzékeny, de ha nem öntözzük, leveli összezsugorodnak és a gyökere kiszárad. Az elhasznált levelek eltávolítása után pedig nyúzott kinézete lesz növényünknek.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Zebralevél


A zebralevél a szép lombozatú növény, jellegzetes külsővel rendelkezik. A probléma vele az, hogy érzékeny a hűvös és száraz körülményekre. A meleg, párás, világos környezet tartja mutatósan megjelenését, de állandóan nedves talajra és rendszeres tápoldatozásra is szüksége van. Röviden: vannak könnyebben termeszthető növények.


5.    Törpe banán


A törpe banán kiváló szobanövény, ha van egy meleg, párás üvegházunk. Teljes napfényre és 50%-os páratartalomra van szüksége az egészséges fejlődéshez. Bár ezek a körülmények a trópusi szabadban gyakoriak, otthonunkban nem könnyű előteremteni őket száraz, fűtött, téli levegővel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi szobanövény is, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

borjúpázsit (szagos b., Anthoxanthum odoratum L.)

a pázsitfüvek családjához tartozó aljfű (fűfélék). Sovány, mészhiányos talajokon is... Tovább

hasmenés

híg bélsár (rendszerint) gyakori ürítése élénk bélmozgás, csökkent vízfelszívódás v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés