Ez a 12 gyakori szobanövény okozhat komolyabb fejtörést lakásodban

hirdetes

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

TK

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Egyes lehetőségek azonban jobbak, mint mások, ezért érdemes elkerülni azokat a szobanövényeket, amelyek bőven hajlamosak problémát okozni, allergiás reakciókat váltanak ki, illetve megsérthetik a gyermekeket és háziállatokat.

Filodendron

1.    A fontoskodó orchideák


A válogatós szobanövények szimplán olyanok, amelyeknek nem felelnek meg az átlagos, könnyen biztosítható körülmények. Gondolj csak egy trópusi növényre, amely nem szereti a száraz levegőt, vagy amelyik túlságosan érzékeny a hidegre és a huzatra. Az orchidea jó példa erre. A lepkeorchideákat tartják a legegyszerűbb fajtának, ők könnyebben túlélnek a többi fajhoz képest, ha nem szentelünk nekik tengernyi figyelmet. Különleges igényeik vannak fény és víz terén, de ha ezeket biztosítod neki, akkor életben tudod tartani, és akár új virágokat is fog hozni.


2.    Miniatűr rózsák


A miniatűr rózsák egy másik példája a finnyás növényeknek. Szépen néz ki, mikor hazavisszük a boltból, de az akkori virágainak lehullása után egy igazi kihívás újra virágzásra bírni. Napfényigénye 6 óra.

hirdetes


3.    Szobapáfrány


A szobapáfrányt nem feltétlenül nehéz nevelni, de nehéz jó formában tartani. A fényre nem érzékeny, de ha nem öntözzük, leveli összezsugorodnak és a gyökere kiszárad. Az elhasznált levelek eltávolítása után pedig nyúzott kinézete lesz növényünknek.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Zebralevél


A zebralevél a szép lombozatú növény, jellegzetes külsővel rendelkezik. A probléma vele az, hogy érzékeny a hűvös és száraz körülményekre. A meleg, párás, világos környezet tartja mutatósan megjelenését, de állandóan nedves talajra és rendszeres tápoldatozásra is szüksége van. Röviden: vannak könnyebben termeszthető növények.

hirdetes


5.    Törpe banán


A törpe banán kiváló szobanövény, ha van egy meleg, párás üvegházunk. Teljes napfényre és 50%-os páratartalomra van szüksége az egészséges fejlődéshez. Bár ezek a körülmények a trópusi szabadban gyakoriak, otthonunkban nem könnyű előteremteni őket száraz, fűtött, téli levegővel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi szobanövény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

2021-11-01

A legszebb 10 őszi növény - ezeket érdemes Neked is ismerned

Ahogy közeledik az ősz, kertünk pompás virágai kezdenek elhalványulni. De van lehetőség, hogy megörökítsük az évszakok váltakozásának egyedülálló szépségét.

2021-10-30

Minden, amit érdemes tudnod a tök neveléséről – a magoktól egészen a növény gondozásáig

Minden, amit érdemes tudnod a tökök neveléséről, gondozásáról - most ismerd meg ezt a növényt egészen magjától, annak tárolásától kezdve, a tök gondozásáig.

2021-11-01

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

A kezdő vagy feledékeny gondozók vegyél tudomásul: ezeket a növényeket még a sötét szekrénybe is bezárhatnánk, akkor sem lassulna fejlődésük.

2021-10-30

A vörösáfonya téli védelme: útmutató a vörösáfonya téli gondozásához

A vörösáfonya rendkívül ízletes növénynek számít, mégis a téli időszak beköszöntével fontos, hogy nagyobb mértékben odafigyeljünk gondozására. Nézzük, hogyan.

2021-11-10

4 egyszerű, de nagyszerű tipp a tökéletes kert kialakításához

Zöldség, gyümölcs, fűszerek, virágok, fák, dísznövények, vagy valami más? Te döntöd el, mi csak segíteni tudunk benne, hogy hogyan tedd tényleg tökéletessé

2021-11-26

A Lidl meglépte: beszáll a magyar hússzektor támogatásába, nem is akárhogyan!

A Lidlből hazatérve, biztosak lehetünk benne, hogy magyar húst vettünk. Ugyanis a Lidl is beszállt a hazai hússzektor támogatásába, átalakítja a kínálatát is.

2021-11-10

A 15 legmutatósabb szárított virág

A szárított virágok nagyon jól mutatnak dekorációként, emellett pedig elkészítésük egyszerű és olcsó. Most lássuk, milyen növényeket érdemes használni hozzájuk.

További cikkek ebben a témában


88/2006. (XII. 28.) FVM rendelet

a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerrõl szóló 2006. évi LXXXVIII. törvény... Tovább

Gyomirtó Primextra Gold 720 SC

Szelektív alapgyomirtó szerként alkalmazható mindenfajta kukoricában.Hatóanyag: 400 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés