Azenhas do Mar – A legszebb portugál falu, amely sziklákra épült

hirdetes

Azenhas do Mar – A legszebb portugál falu, amely sziklákra épült

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Azenhas do Mar Portugália nyugati partjának egyik leghíresebb látképe. A hullámok megütik a zord sziklákat a tengerparton, a sziklákon pedig házak húzódnak, amelyek egésznap a tenger felé néznek.

portugália

Portugália legszebb sziklákra épült faluja


Azenhas do Mar egy kis halászfalu a Freguesia Colares-ben, körülbelül 800 lakossal, Sintra városának füstje alatt. A falu különösen híres az Atlanti-óceánra nyíló gyönyörű kilátásáról. A falu déli oldalán található parkolóból fantasztikus kilátás nyílik Azenhas do Marra, és a legszebb képeket készíthetjük el innen.

Azenhas do Mar strandja


Azenhas do Marnak van egy kis strandja lent, a sziklák alján, amely a sziklákból kivágott lépcsőn keresztül érhető el. Van egy rövidítés is: ha dél felől érkezünk, menj a kis úton balra, közvetlenül a híd előtt. Ez az út egy kis parkolóhoz vezet az "Azenhas do Mar" étterem közelében, ahol egy kis medence is található.

Azenhas do Mar étterem

hirdetes

A falu sziklái alatt található az étterem, amely a faluval azonos nevet visel: „Azenhas do Mar”. A halak és a tenger gyümölcsei a legfontosabb hozzávalók az étlapon, de akár egy darab húsra is betérhetünk. Az étel kétségtelenül kiváló, de az "Azenhas do Mar" étterem igazi eladási pontja a kilátás. A Praia da Adraga étterméhez hasonlóan csodálatos kilátás nyílik az óceánra!

Ez az étterem nem a legolcsóbb hely. Körülbelül 50 eurót fizettünk két fős ebédért fél liter borral. Ez a portugál mércével mérve elég drága, de ilyen kilátással, a szuper friss alapanyagokkal és a kiváló kiszolgálással az ár jogos. Kötelező, ha elegánsra vágysz!

Természetes úszómedencék

Alul, a strand mellett természetes úszómedence került kialakításra. Ezt a természetes fürdőt dagálykor szinte mindig elönti a víz. Kisgyerekes úszásra nem igazán alkalmas, de nagyon látványos! Apálykor itt a legjobb fürdeni.

hirdetes

Hol található Azenhas do Mar?


Azenhas do Mar a part menti úton található, amely a Colaresből indul Praia das Maçãstól Praia do Magoito-ig. Lisszabonból a falu úgy érhető el a leggyorsabban, ha először Sintra felé indulunk az IC19-es úton.

Sintránál a „Praias” kijáraton kell letérni, és követni a Colares felé vezető jelzéseket. Colaresben a Praia das Maçãs felé vezet.

Körülbelül két kilométerre Praia das Maçãstól északra található Azenhas do Mar falu.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

libavacsora és libaebéd

Libavacsora és libaebéd a megújult Dunyha Étteremben! Ha kedveli a házias liba étkeket,... Tovább

11/2007. (II. 20.) FVM rendelet

a takarmányok elõállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek