Az Isaac-hurrikán segítheti az őszi búzát

Az Isaac-hurrikán segítheti az őszi búzát

Csordás Anna
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

 A kukorica esetében van még tér a növekedésre, az őszi búzatermés azonban az Isaac-hurrikán miatt akár kiváló is lehet, így gátat szabhat az árfolyam-emelkedésének, véli a Solar Capital árutőzsdei elemzője.

 

búza

 A kukorica árfolyama még emelkedhet ellentétben a búzáéval

Pénteken reggel 808 dollárcenten nyitott a kukorica decemberi jegyzése, 0,5 dollárcenten alacsonyabban, mint amennyin csütörtök este zárt. "Most zajlik a kukorica betakarítása, így hamarosan kiderül, hogy a termésmennyiség még az USDA nem túl kedvező előrejelzését is alulmúlja-e. Tehát a betakarított mennyiségtől függően, a kukoricánál még lehet tér az emelkedésre, ellentétben a búzával, ahol nem látok akkora lehetőséget a növekedésre." – mondta Vetter Péter, a Solar Capital Zrt. árutőzsdei kereskedője az agrarszektor.hu-nak.

A búza decemberi határidős jegyzése pénteken reggel 903 dollárcenten nyitott, pont ugyanannyin, amennyin csütörtök este zárt. "Az őszi búzát most vetik, ha az Isaac-hurrikán által érkező csapadékos léghullám eléri a Közép-Amerikai területeket, akkor az, gátat szabhat a búza árfolyam emelkedésének, így ott óvatosságra inteném a long pozíciókat keresőket." – mondta Vetter Péter.

A szója helyzete

A szója novemberi jegyzése 1761 dollárcenten nyitott, csütörtökön este 1763,5 dollárcenten zárt. Vetter Péter szerint ennek a terménynek az árát az elmúlt napokban 70-80 százalékban a spekulánsok mozgatták.

A pénz-és tőkepiacokon eladói hullám söpört végig

A pénz-és tőkepiacokon tegnap eladói hullám söpört végig, mivel a befektetők aggódnak, hogy Ben Bernanke Fed elnök mégsem tesz említést a várva várt harmadik mennyiségi lazításról a pénteki Jackson Hole-i beszédében, írta napi jelentésében Suppan Gergely a Takarékbank elemzője pénteki elemzésében. Nagyot estek az európai és a tengerentúli tőzsdék, és gyengült az euró is. Ezzel szemben az olasz kötvényaukciók jól sikerültek. A londoni tőzsdét a bányászati részvények is lehúzták, miután a kínai növekedési miatti aggodalom hatására hároméves mélypontra estek a vasércárak. A Brent ára azonban emelkedett egy újabb norvég sztrájk kialakulásának lehetősége miatt, míg az amerikai könnyűolaj esett, miután az Isaac hurrikán nem okozott károkat a Mexikói-öbölben.

Forrás: agrarszektor.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ES Astrid (EGH 021)

Õszi káposztarepce Cél: olajipari Leírás:Erukasavmentes fajta. A levél közepesen zöld... Tovább

völgyzárógátas tógazdaság

( dombvidéki tógazdaság): a halastavak egymás után,a völgy közepén folyó patakra v. egyéb... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés