Kerti munkák elvégzése augusztusuban

hirdetes

Augusztusi kerti munkák - Ültetés, metszés és egyéb feladatok a nyár végén

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus

Az augusztus a nyár egyik legforróbb hónapja, de ilyenkor sincs hiány a kerti teendőkből, amikről gondoskodnod kell birtokodon. Ideje elkezdeni felkészülni az őszre, és bizonyos értelemben már a jövő tavaszi szezonra is. Lássuk, hogy mi mindent kell elintézned kertedben, augusztusban!

Augusztusban elvégzendő kerti munkák

Augusztusi kerti munkák - Ültetés és termesztés

Számos növény magvait augusztusban kell begyűjtened, ha a következő szezonra újra szeretnéd ültetni őket. Ilyenkor kell eltávolítanod azokat a magtokokat is, amelyeket nem szeretnéd, hogy szétszórják magvaikat az ágyásokban. Augusztus végén elkezdheted tervezgetni jövő évi ágyásaid színeit – itt az ideje elültetni a hidegtűrő egynyári növényeket kertedben és udvarodon!

A krizantémokat augusztusban még érdemes megcsipkedni vagy megmetszeni egy kicsit, hogy további növekedésre ösztönözd őket. Általánosságban sok virágzás elnyújtható, ha rendszeresen levagdosod a szárakról az elvirágzott virágokat, hogy helyükre új bimbók nőhessenek, amíg még az idő engedi. Érdemes ilyenkor megtrágyázni növénytartókban nevelt virágaidat, hogy ősszel is tündököljenek kertedben. Az Arctotis százszorszépek ’Wine’, ’Mahogany’ és ’Flame’ fajtái mind nagyszerű növénytartós virágok, amelyek nagyon jól érzik magukat egy napos sarokban.

hirdetes

Ezek gyönyörűen virágzanak majd az első keményebb fagyokig, de ehhez hetente legalább kétszer le kell vágnod róluk az elvirágzott fejeket. Ne felejtsd el továbbra is öntözni és szükség szerint némi trágyával is megtámogatni őket. Ha az augusztus különösen forró, akkor naponta több öntözésre is szükségük lehet. Ideje tovább elültetned korán virágzó kétnyári növényeidet is.

hirdetes

Ha végleges helyükre ülteted őket augusztusban (miután májusban és júniusban talajtakaró alatt pihenhettek), akkor még ősszel gyönyörűen kivirágzanak majd. Ha muskátlikat is tartasz, akkor érdemes augusztusban dugványokat vágni róluk. Ilyenkor tele vannak élettel, ezért nagyon gyorsan kigyökereznek majd, hogy egész télen csinosíthassák belső ablakpárkányaidat. Szedd össze dugványaidat az olyan lágyszárú évelőkről is, mint a margitvirágok, a vasfüvek vagy a kakassarkantyú.

Augusztusi kerti munkák - A hagymás és gumós növények támasztása

Kínálj némi támasztékot dáliáidnak, liliomaidnak és kardvirágaidnak egy-egy karóval vagy támasztógyűrűvel, hiszen dús virágaik könnyedén lehúzhatják őket, és eltörhetik a száraikat. Igyekezz még az előtt elintézni ezt, hogy beköszöntetnének az erős, őszi szelek. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


vészreakció (alarmreakció)

A szervezetet ért megterhelő ingerek következményeként lép fel; fokozódik a ->mellékvese... Tovább

Gyomirtó Mester Pack

Kukorica posztemergens gyomirtó szer.Hatóanyag: 1 % jodoszulfuron-metil-nátrium, 30 %... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert