notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tönkrementek a brit gazdák az angliai árvíz után

Hirdetés

Tönkremehetnek a brit gazdák az angliai árvíz után

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Miközben az angol árvízsújtotta területeken lassan újra beindul a vízellátás, a mezőgazdaságban is megkezdődött a kárfelmérés.
árvíz,mezőgazdaság,kár,növénytermesztés,állattenyésztés,agrár,farm,legelő,szántó
Mint Jeff Rooker mezőgazdasági államtitkár elmondta, pontos adatok szeptemberre várhatóak. A károk nagy része így is szembeötlő, miután többezer hektár termőföld került víz alá Gloucester, Warwick és Devon környékén, amely legjobb mezőgazdasági termőterületnek számít Nagy-Britanniában. A brit gazdaszövetség (NFU) óvatos becslése szerint több százmillió fontos - több tízmilliárd forintos - lehet a kár.

Közgazdászok szerint a júliusi brit áradások rövid távon visszavetik majd a gazdasági növekedést és élelmiszerár-emelkedést válthatnak ki.

A termés nagy része - beleértve a burgonyát, a tököt, a kukoricát, gabonaféléket és a biobenzin alapanyagaként termesztett repcét - tönkrement. A még betakarítható terményeket szárítani kell, ami nagyon megdrágítja azokat. Az angol brokkoli-, karfiol- és borsótermés csaknem fele szintén tönkrement az áradást okozó, hetekig tartó esőkben.

Peter Davis zöldség- és gyümölcs-nagykereskedő szerint a szezonális termés mindössze 15-20 százaléka maradt meg az árvizek levonultával.

Mint Ian Bell, egy mezőgazdasági jótékonysági alap, az ARC elnöke elmondta: a széna is tönkrement, nem lesz mivel etetni az állatokat télen, ezért sok farmernek nincs más választása, mint hogy eladja a jószágot. Egyelőre nem tudni azt sem, pontosan hány állatot vitt el az ár, de csak egy Midlands-i farmon több mint ezer birka fulladt vízbe, míg egy Herefordshire-i gazdának 35 ezer fácáncsibéje pusztult el.

Az esőzések közvetlen hatásaként tejhiány lépett fel néhány körzetben, mivel az áradások miatt több tejtermelő farm is megközelíthetetlen volt, miközben a gazdák több ezer liter tejet voltak kénytelenek kiönteni, mert nem tudták hol tárolni.

Az áradás sújtotta körzetek földbirtokosai arra szólították fel a kormányt, hogy nyilvánítsa hivatalosan is természeti katasztrófának az árvizet, mert ez lehetővé tenné a gazdák kompenzálását az elveszett termésért.

A RABI (Royal Agricultural Benevolent Institution) mezőgazdasági jótékonysági alap pénzügyi támogatást ajánlott a legsúlyosabban érintett gazdáknak, akik a legszükségesebb élelmiszereket sem tudják megvenni, vagy akiknek nincs elég pénze a közüzemi számlák kiegyenlítésére sem.
Hirdetés

Forrás: hírszerző.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
448 110
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 986 268
Közösség

törzsjuhászat

Az átlagosnál jobb szaporulati és felnevelési,gyapjú- és tejtermelési eredményeket elérő... Tovább

fűszilázs

zöld v. fonnyasztott fűből készített szilázs. A szénakészítés mellett a fűszilázs... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.7