Miket ültessek árnyékos kertbe? Ezek az évelő virágok jól fognak arnyékban fejlődni

hirdetes

Árnyékban fejlődő szépségek - tudd meg, miket érdemes árnyékba ültetned

TK

Sokan azt hiszik, hogy mivel árnyékosabb, előnytelenebb fekvésű kerttel rendelkeznek, már nem sok lehetőségük van növényeket ültetni bele. Ez egyáltalán nincs így, rengeteg virágunk képes tolerálni az árnyékosabb helyeket, ráadásul, ha jól használod ki őket a szürkés, sötétebb területeket remekül fel fogják majd dobni. Nézzük tehát, mikben érdemes gondolkoznod!

Tollbuga

Rengeteg évelő növénynek megfelelő otthont nyújthat árnyékosabb kerted, ráadásul mivel évelők, elég őket egyszer elültetned, s ők évről évre el fognak majd varázsolni virágzásukkal.


Tollbuga


Valószínűleg ő lesz az árnyékos nyári virágágyad fókuszpontja. Ismertetőjegye a magas, bolyhos, páfrányszerű lombozata, melyekkel magasra ágaskodnak környezetükben. 


Ültetésénél arra érdemes figyelned, hogy a tápanyagban gazdag, szerves talajokat részesíti előnyben, melyek komposzttal vannak dúsítva, segítve. Amennyiben talajod nem megfelelő, száraz és kavicsos, érdemes komposzttal megmunkálnod néhány héttel az ültetés előtt – ezzel módosítsd a talajt nagyjából 20 – 30 cm mélységig, hogy a virágaid gyökereinek elég hely álljon rendelkezésre.


Harangvirág


A harangvirág általában június – július környékén fog virágozni kertedben, jellegzetes csésze alakú virágaival, melyek lehetnek rózsaszínesek, fehérek, de a legtöbb esetben a kék árnyalataiban pompáznak. 

hirdetes

Nem vagy benne biztos, hogy tetszenének az említett növények kertedben? Nézd meg őket galériánkban!


Méhbalzsam


A méhbalzsamnak a virága margarétaszerűen jelenik meg, magához csábítva a legtöbb méhet, pillangót és a rovarok nagyobb részét. Szirmai megtalálhatóak piros, rózsaszín, lila árnyalatokban, illetve fehérben. Ő is évelő növény, mindig vissza fog térni kertedbe vidám színeivel.

hirdetes


Ültetésénél érdemes termékeny, tápanyagban gazdag talajt biztosítani számára, illetve tolerálja az árnyékot, ugyanis példának okáért a nyári napfény már túl erős lesz számára. Kedveli a nyirkos környezetet, így amennyiben ezt folyamatosan képes vagy neki fenntartani, gondozásával sem kell különösebben törődnöd.


Nagy szívvirág


A nagy szívvirág bimbói tavasszal jelennek meg, felhívva magukra a figyelmet kertedben. A növények feltűnő, kékes-zöld lombozata jelenik meg először, majd, amikor már nyugalmi állapotából felébred, a virágai rózsaszín vagy fehéres színekben fognak pompázni.


Gondozásánál érdemes arra figyelni, hogy ő szintén a nedvesebb környezetet szereti, csakúgy, mint előbb említett évelőtársa, így ezt fent kell tartanunk számára állandó locsolással. Komposzttal tartsuk fent a talaj gazdagságát környezetében, illetve tavasszal végezzük el ültetését.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz, s ismerd meg a maradék három árnyékban fejlődő évelőt is!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

2021-05-02

Ezt a 4 ötletet érdemes kerted kapcsán megfogadni idén

Jöttünk, láttunk, kertészkedtünk 2020-ban is. Mostani cikkemben elárulom, mi az a 4 dolog, amit érdemes megfontolnod idén kerted és növényeid kapcsán.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-03

Május a kertben – ezeket a kerti munkákat érdemes elvégezned

A kertészkedés bár a jó idővel indul el, mégis májusban végezzük el annak oroszlánrészét. Most elmondom, mik azok, amiket mindenképp végezz el a hónapban!

2021-04-30

Szeretsz kertészkedni? Próbálkozz meg a sztívia termesztésével!

Ismerd meg Te is ezt a különleges növényt, tudj meg mindent a sztívia termesztéséről, gondozásáról. Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni nevelését!

2021-04-30

Kert gyógyászati célokkal – ezt a 6 növényt érdemes nevelned benne

Mindenki tudja, hogy rendkívül sok növényt lehetne felhasználni gyógyászati szempontból, ráadásul a legtöbbet egyáltalán nem nehéz kertedben termeszteni.

2021-05-04

Csodaszép májusi növények – ismerd meg őket Te is!

Majdnem minden hónapnak megvannak a maga virágai, növényei, ráadásul ahogy haladunk a jó idővel a nyár felé, ezek egyre színesebbek és változatosabbak lesznek.

További cikkek ebben a témában


ló fertőző kevésvérűsége

vírus okozta, lázas rohamokban megnyilvánuló, heveny, félheveny v. idült betegség, amelynek... Tovább

fűtési rendszerek

a különféle termelő és kommunális helyiségek ellátása hőenergiával, amelyet a fűtendő... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet Növénytermesztés