Kertészkedéssel növelhetjük a boldogsághormon szintünket

hirdetes

Antidepresszáns mikrobák a talajban: Hogyan tesz boldoggá minket a kosz?

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Lehet, hogy a Prozac nem az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon a komoly depressziótól. Megállapították, hogy a talajmikrobák hasonló hatással vannak az agyra, és nem okoznak mellékhatásokat és kémiai függőséget. Tanuld meg, hogyan hasznosíthatod a természetes antidepresszánst a talajban, és hogyan teheted magad boldogabbá és egészségesebbé. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan tesz boldoggá a kosz.

serotonin

A természetes gyógymódok évszázadok óta léteznek a depresszió kezelésére. Ezek a természetes gyógymódok szinte bármilyen testi betegségre, valamint lelki és érzelmi bántalmakra egyaránt alkalmasak voltak. Az ókori gyógyítók talán nem tudták, hogy valami miért működik, csak azt, hogy igen. A modern tudósok számos gyógynövény és gyógymód miértjét fejtették ki, de csak mostanában találtak olyan gyógymódokat, amelyek korábban ismeretlenek voltak, mégis a természetes életciklus részét képezik. A talajmikrobák és az emberi egészség között most pozitív kapcsolat van, amelyet tanulmányoztak és igazolhatónak találtak.

 

Talajmikrobák és az ember

Egészség - Tudtad, hogy a talajban van egy természetes antidepresszáns? Ez igaz. A Mycobacterium vaccae a vizsgált anyag, és valóban azt találták, hogy tükrözi a Prozachoz hasonló gyógyszerek neuronokra gyakorolt hatását. A baktérium a talajban található, és serkentheti a szerotonintermelést, ami nyugodtabbá és boldogabbá tesz. Tanulmányokat végeztek rákos betegeken, és jobb életminőségről és kevesebb stresszről számoltak be.

hirdetes
hirdetes

A szerotonin hiánya depresszióhoz, szorongáshoz, kényszerbetegségekhez és bipoláris zavarokhoz kapcsolódik. A baktérium természetes antidepresszánsnak tűnik a talajban, és nincs káros egészségügyi hatása. Ezeket a talajban lévő antidepresszáns mikrobákat olyan könnyű használni, mintha csak játszanánk a koszban.

A legtöbb lelkes kertész azt fogja mondani, hogy a táj a „boldog hely”, és a kertészkedés tényleges fizikai tevékenysége stresszcsökkentő és hangulatjavító. Az a tény, hogy van mögötte némi tudomány, további hitelességet ad ezeknek a kertfüggők állításainak. A talajbaktérium-ellenes antidepresszáns jelenléte sokunk számára nem meglepetés, akik magunk is tapasztaltuk a jelenséget. A tudománnyal való alátámasztása lenyűgöző, de nem sokkoló a boldog kertész számára.

A talajban lévő Mycobacterium antidepresszáns mikrobákat is vizsgálják a kognitív funkciók, a Crohn-betegség és még a rheumatoid arthritis javítása érdekében is.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

derítés

oldatoknak különböző szennyező anyagoktól való megtisztítása. Végezhető fiz.... Tovább

infarktus (infarctus)

egy-egy artériáéig elzáródásából (trombózis stb.) származóan az általa vérrel... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert