Alternatív karácsonyfa készítési tippek az igazán kreatív szellemeknek

Alternatív karácsonyfa ötletek - Egyedi ötletek alternatív karácsonyfadíszekhez

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A karácsonyfa minden bizonnyal nálatok is az ünnepi díszítés középpontjában szokott elhelyezkedni, de vannak olyan helyzetek, amikor mást használnánk élő fenyő helyett. Ha egy másik szobát is karácsonyi ruhába öltöztetnél, akkor nézd meg ezeket az alternatív karácsonyfa ötleteinket!

alternatív karácsonyfa

Alternatív karácsonyfák

Ha szeretnéd kidobni a szabálykönyvet, és igazán egyedi karácsonyfát szeretnél otthonodba, akkor alternatív karácsonyfa ötleteink neked szólnak.

Természetesen nincs semmi baj a karácsonyfa-ötletek klasszikus megjelenésével, egy magas zöld fa, amelyet vörös és arany díszekkel és tündérfényekkel díszítettek, mindig varázslatos és időtlen lesz – de ha változásra vágynál, vagy egy másik ehlységbe, esetleg az üzletedbe is szeretnél karácsonyi hangulatot csinálni, sokféleképpen lehet újragondolni ezt az ünnepi hagyományt.

Akár az élethűnél nagyobb fát keresel a dekorációban, akár egy olyan fát, amely egyáltalán nem fa, alternatív karácsonyfáink arra késztetnek, hogy újragondold az örökzöld karácsonyifa hagyományaidat.

1.    Karácsonyfa fényfüzérből

Úgy tűnik, hogy ebben a szezonban sokan kreatívkodnak a fényfüzérekkel, mivel rengeteg online videót láttunk, amelyekben az emberek otthon készítik ezt az okos karácsonyfát.

Akár szűkös a helyed, akár egyszerűen csak szeretnéd összekeverni a dolgokat az idei karácsonyi dekorációval, egy szál fényfa csábító, varázslatos hatást kelthet.

Egyszerűen vásárolj egy fényfüzért, és helyezd el cikk-cakk fa alakban átlátszó kampók segítségével a falra, vagy válassz egy kész dizájnt. Akassz fel néhány gyönyörű díszt a lámpák mellé, és rakj alá egy köteg ajándékot a tökéletes megjelenés érdekében.
 

2.    Készíts fát boából

A játékos, retró megjelenésért miért ne készíthetnél csillogó famintát boákból! Ahelyett, hogy a csillogó szálakat a karácsonyfa ágai köré terítenéd, inkább fenyő alakban rögzítsd a boát a falhoz.
 

3.    Fényképek csodálatos fa alakban

Különös tárgyakat választani a dekorációhoz és a karácsonyfa-csúcs díszekhez az egy dolog, de ezek felhasználása a fa elkészítéséhez egészen más.

Alakítsd át a csupasz falat extra különleges ünnepi kiállítássá a talált tárgyak egyedülálló keverékével az egész otthonodból. Gondolj a vintage tányérokra, csecsebecsékre, cserepekre és különböző méretű, mintájú és színű képkeretekre, de ragaszkodj a karácsonyfa hagyományos háromszög formájához, hogy kiemeld az ünnepi hangulatot.
 

4. Rusztikus karácsonyfa rönkökből

Imádjuk a csupasz rönkökből készült karácsonyfa nyers egyszerűségét. A durva textúrák és göcsörtös formák feltűnően néznek ki, higanyüveg csecsebecsékkel, egyszerű üveg teamécsesekkel és fekete bádogcsillaggal díszítve pedig csodaszép. Ha szeretnéd kipróbálni a csupasz ágú karácsonyfa ötletet, halmozz fel az év során uszadékfát és lehullott faágakat különböző hosszúságban, de általában törekedj azonos szélességűre.

A letisztult megjelenés befejezéséhez csomagold be az ajándékokat egyszerű barna papírba, amelyet aztán szalaggal és madzaggal kötsz át.
 

5. Karácsonyfa könyvekből

Azok számára, akik lenyűgöző otthoni könyvtárral rendelkeznek, miért ne használhatnák ki kiterjedt könyvgyűjteményüket egy szórakoztató, könyves karácsonyfa létrehozására?

A széles alaptól kezdve, és egyre szűkülve egészen egyetlen könyvig a tetején, tetszés szerint kicsinyke vagy kolosszális karácsonyfát készíthetünk.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában