Alma tartósítása otthon: hogyan tarthatósokáig az alma? Alma fagyasztása, alma hűtése, alma szárítása, alma befőzése

Túl sok az almád? Itt van 5 módszer, amikkel pikk-pakk tartósíthatod őket

VN, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az alma szezon júliustól novemberig tart, remélhetőleg mindenkinek jó kis termése volt, olyannyira, hogy azt sem tudja, hogy mit tudna csinálni ennyi almával…ugyanis vannak nagyon jó alma tartósítási tippjeink. Az alma egy igazi kincs, igaz a mondás, miszerint ”minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Tartósítsuk az almát, és együnk sok-sokat belőlük! Hogyan lehet az almát tartósítani? Mutatjuk!

5 módszer alma tartósításához

4 összetevő, amely segít az alma tartósításában

Ahhoz, hogy tartósítjuk az almát, szükség lesz a megfelelő eszközökre, amiknek köszönhetően az almák a természetes lejárati idejükön túl is kitartanak. Íme négy fő összetevő, amelyek segíthetnek az alma tartósításában:

1. Forró víz: Míg a szerves anyagoknak gyakran jót tesz a hideg víz, az alma blansírozásához és tartósításához forrásban lévő vizet kell használni. Ha forró víz hatásának tesszük ki az almákat, elpusztítják az enzimeket, amelyek lebontják a gyümölcsöket.

2. Pektin: Az alma főzésekor pektin szabadul fel, amely egy természetesen előforduló tartósítószer. Engedjük fel ezt az enzimet a gyümölcs felmelegítésével, hogy növeljük azok tartósságát.

3. Cukor: Az alma természetesen felszabaduló cukrai jól kombinálódnak további fehérnád- vagy barnacukorral, hogy meghosszabbítsák élettartamukat. Ezt azáltal teszi, hogy megakadályozza, hogy a mikrobák feloldják a gyümölcsök állagát és ízét.

4. C-vitamin: Az aszkorbinsav néven is ismert C-vitamin segít megóvni az almát a barnulástól, ha felszeleteljük. Használjuk a vitamin porított változatát, vagy helyettesítsük a citromlevet, amely magas C-vitamin tartalommal rendelkezik.
 

Lapozz egyet, és mutatunk 5 konkrét módszert ahhoz, hogy megfelelőképpen tartósítsd az almát! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

paradicsom (Solanum lycopersicum L. [Lycopersicon esculentum Mill.])

a ->burgonyafélék családjába tartozó, lágy szárú, egyéves növény. Karógyökere dúsan... Tovább

endoszkópia

a belső szervek (orr, garat, légcső, gyomor, végbél, hasüreg, hüvely stb.) meg- és... Tovább

Tovább a lexikonra