Adventi koszorú készítése saját kezűleg egyszerűen

hirdetes

Készíts adventi koszorút saját kezűleg – Példák és instrukciók szakértőktől!

Szélesi Ferenc

Hamarosan kezdetét veszi az adventi időszak, ebből az alkalomból hoztam nektek pár nagyon szuper ötletet! Én már régen nem veszek drága koszorúkat a boltokban, inkább minden évben elkészítem saját magam. Mutatom a legjobb adventi koszorúötleteket, remélem, hogy valamelyik elnyeri a tetszéseteket!

Adventi koszorút készítünk saját kezűleg

Gondolom, hogy neked is eszedbe jutott már az Advent, nem meglepő, hiszen valóbak közeleg ez az időszak is. Hamarosan elérkezik az első gyertya meggyújtásának az ideje, éppen ezért el kell kezdenünk megtervezni az ünnepi dekorációt.

Én azt javaslom most is, hogy ne költsetek a boltokban, ne vegyetek méregdrága koszorúkat, készítsétek el inkább saját magatok! Galériánkban mutatok nektek pár nagyon szuper adventi koszorúötletet, a következőkben pedig olyan adventi koszorúkat ismerhettek meg, amiket már elkészítettem saját kezűleg is, tartsatok velem, megéri! 

Adventi koszorú – Röviden az adventi időszakról

Advent a karácsonyt megelő negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszakot jelöli, ebből adódik, hogy advent első napjával veszi kezdetét a karácsonyi ünnepkor, ami egészen január 6-ig, vízkeresztig tart. Advent eredete egészen a IV. századik nyúli vissza, VII. Gergely pápa volt az, aki négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát.

hirdetes

Általánosságban elmondható, hogy advent első vasárnapja november 27. és december 3. közé esik, a negyedik, egyben utolsó pedig december 18. és december 24. közé. Az első vasárnap nem egy, hanem három időszak kezdetét is jelenti: a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör kezdetét, és az adventi időszak kezdetét. Maga az advent szó eljövetelt jelent, a latin adventus Domini kifejezésből származik, ami pedig annyit tesz, hogy az Új eljövetele. 

Adventi koszorú – Néhány érdekesség az adventi koszorúról

Advent idején szokás koszorút készíteni, ez a XIX. századra visszanyúló szokás. Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítette el H. Wichern német evangélikus lelkész, 23 gyertyát helyezett el egy felfüggesztett szekérkeréken, és minden nap eggyel többet gyújtott meg belőlük. A mai adventi koszorúk fenyőágakból készített köralakú koszorúk, amin négy gyertyát találunk.

hirdetes

A gyertyák közül három lila, egy pedig rózsaszín – ha szeretnéd tudni, mit jelképeznek az adventi gyertya színei és milyen sorrendben kell meggyújtani azokat, akkor kattints ide és olvasd el erről szóló cikkünket! Most viszont jöjjenek azok az adventi koszorúk, amiket már elkészítettem saját kezűleg, a következő oldalon ezeket mutatom be nektek, az elkészítési módjukkal együtt, érdemes tehát lapozni egyet!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


hajós esőztető öntözőberendezés

a —>felületi öntözés és az —>esőszerű öntözés egyik módja. Jellegzetessége,... Tovább

visszacsatolás

(feed back): az életjelenségekkel kapcsolatos aktiválásban v. gátlásbanmegnyilvánuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek