Hótakaró a kertben - ezek az előnyei

hirdetes

Hó a kertben - előnyök és hátrányok

TK

Idén a hó meghívatta magát kertedbe? Ha ez a helyzet, akkor örülhetsz a szép fehér takaró látványának, ugyanis a hó rengeteg előnnyel bír veteményesed számára – pont annyival, amennyi hátránnyal. Csupán egy – két dologra kell odafigyelned, utána nyugodtabban élvezheted a fehér kilátást.

Hó a kertben

A hó jótékony hatásai


Ki tudna semleges érzéseket táplálni egy által borított mesevilág iránt. Főleg, ha az nyugodt és csendes. Ugyanakkor, egy kis részünkben felmerülhet, hogy ez a csodás látvány veteményesünkbe kerülhet, de akkor még nem gondoltunk arra, hogy a mennyi mindent tehet növényeinkért.


A ugyanis több jótékony dologgal ajándékozza meg őket.


Tökéletes védelem a hideg ellen.


A hó, részben többnyire nagy mennyiségű levegőt, kisebb részben elhanyagolható elemeket tartalmaz. Mégis, amikor egy területet vastagabb rétegben öltöztet, ott képes fenttartani egy állandó hőmérsékletet, mely körülbelül 0°C, a hideg nem tud alá behatolni. Tehát a hagymák, és gyökerek általa védve vannak a fagytól – a legtermészetesebb módon.

hirdetes


Emellett trágyázási funkciót is betölt. 


Egyrészről, a hópelyhek nitrogéntartalma visszajut a földbe, mely majd azt lebontja. Természetesen ez minimális hozzájárulás, de a hó okozza. Másrészről, gyorsítja a levelek és az elhalt növények bontását, tehát egy természetes trágyázást biztosít, mely majd fontos lesz a tavasz beköszöntekkor.


És, mivel hogy a természet jó döntéseket szokott hozni, a trágyázási képessége mellett, a hó részt vesz a föld életében máshogy is; kártevő irtó hatását is érdemes kiemelnünk. A jelenléte ugyanis rovarok, lárvák, gombák pusztulását okozza.

hirdetes


A hó olvadása ezek mellett megfelel ebben a hideg időszakban egy tökéletes locsolásnak, mely a hőmérsékletnek megfelelően, lassú és eredményes. A föld kihasználja idejét a táplálkozáshoz, most képes mélyen felszívni a folyadékot, sürgetés nélkül, nem úgy, mint például heves esőzés idején.


Végül, a hó a tökéletesen megmutatja kerted sajátosságait.


A redőnyön keresztül, szemléld kerted! Ahol a hó először elolvad, ott lesz majd a legmelegebb pont, tehát számíthatsz rá, hogy oda az érzékenyebb, nagyobb napsütést igénylő növényeid ültesd. Ez akkor lesz jelentős, amikor zöldségeidet, illetve vetőmagjaidat ülteted.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

További cikkek ebben a témában


Püspökladányi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Püspökladány Bocskai u. 11. 4150 Magyarország Tovább

fejlődés

meghatározott irányú, időben lezajló biol. folyamat; minőségileg több szakaszra osztható,... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet