Hogyan kelhet új életre a gyep a tél fagyok és a havazás után?

hirdetes

Hogyan lehet újraéleszteni a gyepet havazás után?

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Még akkor is, ha a fű jól néz ki a hó elolvadása után, szüksége lesz egy kis segítségre, hogy visszanyerje formáját tavaszra és nyárra.

gyeptermesztés

A gyep újraélesztése havazás után

Az alábbi lépések követésével elősegítheted a pázsit újjáélesztését és megfiatalítását, miután a hó elolvadt, és az időjárás kezd melegedni. Fontos türelmesnek lenned, és időt kell adnod a fűnek, hogy meggyógyuljon, mivel néhány hétbe vagy hónapba telhet, amíg a pázsit teljesen felépül a hó és a hideg hatásaiból.

1. BEFEKTETÉS ÚJRA KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ FŰMAGBA

A legjobb, gyorsan növő fűmagokba való befektetés elősegíti, hogy a pázsit tavaszra megfelelő formába kerüljön.

Minél jobb a pázsit, annál nagyobb az esélye a túlélésre zord téli körülmények között. Győződj meg róla, hogy jó, elismert beszállítótól vásároltál fűmagot, hogy növelhesd a minőség valószínűségét. A gyep lerakása az év során legtöbbször lehetséges, de kerüld a lerakást, ha fagyos vagy havas időjárási körülményeket jósolnak.

hirdetes

2. FELÜGYELJÜK A GYEPET, HA FOLTOK JELENNEK MEG RAJTA

A pázsit enyhe károsodása, például hóemberkészítés miatt foltokat hagyhat a gyepen, miután a hó elolvadt. A jól kialakított pázsit tavasszal, amikor az idő felmelegszik, meg kell javítani, de gyakran megéri egy kis fűmagot bevinni arra az esetre, ha túlvetésre lenne szükség.

Bár jellemzőbb, hogy ősszel átvetjük a pázsitot, tavasszal is javíthatjuk a gyepet, vagy amint a hőmérséklet rendszeresen 12ºC fölé emelkedik.

hirdetes

3. A HÓ OLVADÁSA UTÁN SZELLŐZTESSÜK MEG A GYEPET, HOGY SEGÍTSÜK A LÉGZÉSÉT

A gyorsan olvadó hó gyorsan elöntéshez és vizesedéshez vezethet. Az egyik legjobb módja ennek kezelésére és a vizes gyep javítására, ha levegőztetjük a pázsitot, hogy megfelelő vízelvezetést biztosítsunk a tömörítési időszak után.

A pázsit levegőztetése javíthatja a vízelvezetést, és lehetővé teszi, hogy a fű megkapja a növekedéshez szükséges tápanyagokat és vizet.

HOGY HOZZUK HELYRE A FAGYKÁROKAT A FÜVÖN?

A fagyos téli napok gyakran fagykárosult pázsithoz vezethetnek. A pázsiton a fagykár jelei közé tartozik a fonnyadt vagy meggörbült fűszálak, a színvesztés és a fű elvékonyodása. Fagykárokat okozhat a hó és a fagypont is, mivel a hideg hatására a fű alvóvá válhat, vagy akár el is pusztulhat.

EL KELL TAKARÍTANI A HAVAT A FŰRŐL?

Javasoljuk, hogy a pázsitot beborító havat a helyén hagyjuk érintetlenül, amíg magától el nem olvad. Annak ellenére, hogy érintése hideg, a hóréteg valójában egy szigetelő réteget biztosít, amely megvédi a füvet a még hidegebb hőmérsékletektől, megelőzve a fagykárokat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vonalon járás

Az állat lábnyomai párhuzamos egyenes mentén helyezkednek el,a lábszerkezet szabályos, a... Tovább

fagykár

a fagypont alatti v. körüli hőmérséklet okozta károsodás. Lehet korai f., amikor ősszel,... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyeptermesztés