Pázsitgondozás - Útmutató a tökéletes zöld gyepért

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Végre elérkezett a várva várt jó idő és hozta magával a szárazságot is, ami a növényeink is pázsit szempontjából nem igazán ideális. Ezzel el is érkeztünk a következő megfontoláshoz, miszerint feltehetnénk a kérdést: Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink!

pázsitgondozás

Hogyan legyen zöldebb és egészségesebb a fű?


Ezzel el is érkeztünk a következő megfontoláshoz: mikor és milyen gyakran öntözzünk füvet az optimális növényzet érdekében?
A tanácsokat, amelyeket most adunk, csak tanácsnak kell tekinteni. Az egyik legjobb dolog, amit a pázsitért tehet, ha megismerjük! Szánj egy kis időt annak megfigyelésére, hogyan néz ki minden nap, reggel és este. Próbálj meg tudatosítani minden olyan elemet, amely hatással van rá (nap, szél, víz, emberek, állatok, vegyszerek), és hogyan ingadoznak ezek a nap folyamán. Minél jobban ismerjük a pázsitot és sajátos mikroklímáját, annál jobban tudunk majd gondoskodni róla.

Szakértői tanácsok a tökéletes pázsitért – Így locsold a füvet!


A reggeli öntözés a legjobb, mert a hőmérséklet hűvösebb és a szél általában nyugodtabb. Lehetőleg délelőtt 10 óra előtt öntözzünk, hogy az összes nedvesség felszívódhasson, mielőtt beindul a hőség, ami elpárologtatja az összes vizet.
Ha nincs más választásod, mint az esti öntözés, próbáld ezt megtenni még késő este előtt (16 és 18 óra között).
Öntözéskor azt szeretné, hogy a talaj felső 5 – 6 hüvelyk része nedves legyen – ami körülbelül heti egy hüvelyk víznek felel meg. Ezt megteheted egyszeri öntözéssel vagy heti két öntözéssel.

Hogyan lehet a füvet természetesen zölden tartani?


Támogatni szeretnéd buja zöld füvedet, de vegyszerek nélkül tennéd ezt? Íme néhány tipp az egészséges és természetes fű növekedésének támogatásához:

Kattints a következő oldalra és megtudod, hogy lehet zöldebb a kerted a szomszédodénál!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-16

Foltos az uborka levél, mit tegyek? – az uborka baktériumos szögletes levélfoltossága

Az uborka levelein megjelenő foltok az uborka baktériumos szögletes levélfoltosságának a tünete lehet. Az egyik leggyakoribb betegség, amely komoly károkat okozhat.

2024-07-15

Ezért sárgul be a cukkini egy kertész szerint

A cukkini sárgulásának sok oka lehet, például a tápanyaghiány is. Megfelelő gondozással és egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető a cukkini sárgulása.

2024-07-15

Ez a tökéletes időpont a paradicsom locsolásához a kánikulában

A paradicsom locsolása nem könnyű feladat kánikula idején. Segítünk, hogy a megfelelő paradicsom öntözés segítségével növényeid frissek és zöldek maradjanak.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-07-18

Locsolás kánikulában: ezeket a hibákat ne kövesd el

A locsolás kánikulában szükséges és hasznos. A kert megfelelő öntözése elengedhetetlen a növények egészségének megőrzéséhez és a megfelelő fejlődéshez.

2024-07-18

5+1 érv a csepegtető öntözés mellett a kertekben

A csepegtető öntözés egyre népszerűbbé válik a kerttulajdonosok körében, és jó okkal. A csepegtető rendszer egy modern és gazdaságos megoldás a kertben.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vinasz

A melasz alapú szeszgyárzás során keletkező híg moslék sűrítménye.Jelentős mennyiségű... Tovább

kapálás

ősi talajmunka. Célja a talaj fellazítása, porhanyítása, a cserepek megtörése, a gyomok... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyeptermesztés Házi kert kert Kertészet