Érdekességek a kutyákról, amik Téged is meglepnek

hirdetes

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Négy lábú csaholó kedvenceink varázslatos lények, ezt mind tudjuk. Néhány szuperképességüket és varázslatos tulajdonságukat azonban nem kötik mindig az orrunkra. Lássuk, mi mindent nem tudunk még leghűségesebb barátainkról, a kutyákról!

Kutyák, kutyák mindenhol

No.1. érdekesség a kutyákról


A kutyák körülbelül annyira okosak, mint egy kétéves gyerkőc – vagy egy kicsit még okosabbak is. Körülbelül 250 szót, jelzést képesek ugyanis megjegyezni, amely megegyezik egy körülbelül két éves gyermek szókincsével. Ezen túl ötig is „el tudnak számolni”, amit a gyerekek egyébként még nem nagyon csinálnak kétéves korukig.


No.2. érdekesség a kutyákról


A kutyáknál a szeretet jele az egymás szemébe történő nézés – a gazdival is. Ezt pedig tudományos kutatások is bebizonyították, ugyanis ezek szerint a kutyák oxitocin, azaz boldogsághormon szintje akkor emelkedik leginkább, ha gazdájukkal egymás szemébe néznek.


No.3. érdekesség a kutyákról


A vakvezető kutyák képesek megtanulni, hogy parancsra végezzék el a dolgukat. Így például képesek akkor üríteni a szervezetüket, amikor gazdájuk egy parancsszó segítségével erre kéri őket. És, hogy ennek mi a funkciója? Így pontosan akkor végzik el a dolguk, amikor a gazdájuk fel tud takarítani utánuk.

hirdetes


No.4. érdekesség a kutyákról


A kutyák számára az ölelés nem a szeretet, sokkal inkább a dominancia jele – ha ugyanis egy másik kutya ráteszi a mancsát az egyik „vállára”, azaz átkarolja, azzal a dominanciáját jelzi felé. Ugyan előfordulhat, hogy huzamosabb idő után a kutyák megértik, megtanulják, hogy gazdájuk a szeretetét fejezi ki azzal, hogy átöleli őket, ez eleinte nem magától értetődő számukra.


No.5. érdekesség a kutyákról


Van olyan, hogy emberek kutyákat jelölnek ki örökösükül. Az Egyesült Államokban például több, mint egymillió kutya örökölt már pénzt gazdája halála után. Egy máltai selyemszőrű például több, mint 400 millió forintnak megfelelő összeget. És, hogy mit tud kezdeni ezzel a pénzzel? A cél az volt, hogy egy kutyakozmetikában „verje el”.

hirdetes


No.6. érdekesség a kutyákról


A kutyák nem is teljesen színvakok, csak míg nekünk 3, addig nekik 2 színérzékelő receptoruk van, így a magenta kimarad a színpalettából, amelyen át a világot látják. Ezért mindent a kék és a sárga árnyalataiban, valamint annak kombinációiban látnak.


No.7. érdekesség a kutyákról


A kutyák tudnak féltékenykedni és irigyek lenni. Ezt különösen akkor vehetjük észre, ha mondjuk több házikedvenccel van dolgunk és egy fajtársát megajándékozzuk például jutalomfalattal vagy simogatással, őt pedig nem.


No.8. érdekesség a kutyákról


A kutyák nemcsak, hogy álmodni, de álmodozni is tudnak. Mégpedig úgy, hogy visszajátsszák a napközben történt dolgokat az emlékezetükben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-02

A legjobb madáreleségek: 7 dolog, amit adj a madaraknak télen

Szeretnél segíteni télen a madaraknak? De nem tudod,milyen eleséggel készülj a télre, miket tegyél az etetőbe? Mutatjuk a legjobb madáreleségeket a télre!

2022-11-17

Ehetnek a cicák felvágottat? Mennyire valók a csemegehúsok a macskáknak?

Ha tegyük fel, egy pulyka szendvicset eszel, egészen nagy esély van rá, hogy macskád kérni fog majd belőle. Adhatsz belőle neki, milyen felvágottat ehetnek?

2022-08-20

5 igazán meglepő tény a csirkékről

Hogy a csirkéknek empátiájuk lenne és az alvási fázisaik még összetettebbek lennének, mint a miénk? Ezekről, és egyéb érdekességekről olvashatsz mostani cikkünkben!

2022-07-24

15 varázslatos érdekesség a lovakról, amit valószínűleg Te sem tudtál

A lovak igazán különleges állatok: robosztusak, mégis kecsesek, egyszerre barátai és hű segítői az embernek. Most 15 érdekességet gyűjtöttünk a lovakról!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-02-02

Hogyan keltsünk ki tojásokat természetesen – csibenevelés kezdőknek

A csibenevelés egyszerű módja az, amikor hagyjuk a tojótyúkot, hogy kikeltse a csibéit: néhány alapvető dolgot azonban fontos betartani!

2023-02-02

Tényleg tartalmazhatnak rovart a csomagolt élelmiszerek?

Ahogyan halad a világunk, nagyon úgy tűnik, hogy a rovar fehérje lehet a jövő proteinforrása, egyre többet hallani erről. Már a boltokban is találkozhatunk vele.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

borjúnevelés

azon munkák összessége, amelyek célja egészséges, életerős növendékek nyerése. Az... Tovább

74/2008. (VI. 14.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés