Érdekességek a kutyákról, amik Téged is meglepnek

hirdetes

8 érdekesség a kutyákról: biztosan lesz olyan, amin Te is meglepődsz

SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Négy lábú csaholó kedvenceink varázslatos lények, ezt mind tudjuk. Néhány szuperképességüket és varázslatos tulajdonságukat azonban nem kötik mindig az orrunkra. Lássuk, mi mindent nem tudunk még leghűségesebb barátainkról, a kutyákról!

Kutyák, kutyák mindenhol

No.1. érdekesség a kutyákról


A kutyák körülbelül annyira okosak, mint egy kétéves gyerkőc – vagy egy kicsit még okosabbak is. Körülbelül 250 szót, jelzést képesek ugyanis megjegyezni, amely megegyezik egy körülbelül két éves gyermek szókincsével. Ezen túl ötig is „el tudnak számolni”, amit a gyerekek egyébként még nem nagyon csinálnak kétéves korukig.


No.2. érdekesség a kutyákról


A kutyáknál a szeretet jele az egymás szemébe történő nézés – a gazdival is. Ezt pedig tudományos kutatások is bebizonyították, ugyanis ezek szerint a kutyák oxitocin, azaz boldogsághormon szintje akkor emelkedik leginkább, ha gazdájukkal egymás szemébe néznek.


No.3. érdekesség a kutyákról


A vakvezető kutyák képesek megtanulni, hogy parancsra végezzék el a dolgukat. Így például képesek akkor üríteni a szervezetüket, amikor gazdájuk egy parancsszó segítségével erre kéri őket. És, hogy ennek mi a funkciója? Így pontosan akkor végzik el a dolguk, amikor a gazdájuk fel tud takarítani utánuk.

hirdetes


No.4. érdekesség a kutyákról


A kutyák számára az ölelés nem a szeretet, sokkal inkább a dominancia jele – ha ugyanis egy másik kutya ráteszi a mancsát az egyik „vállára”, azaz átkarolja, azzal a dominanciáját jelzi felé. Ugyan előfordulhat, hogy huzamosabb idő után a kutyák megértik, megtanulják, hogy gazdájuk a szeretetét fejezi ki azzal, hogy átöleli őket, ez eleinte nem magától értetődő számukra.


No.5. érdekesség a kutyákról


Van olyan, hogy emberek kutyákat jelölnek ki örökösükül. Az Egyesült Államokban például több, mint egymillió kutya örökölt már pénzt gazdája halála után. Egy máltai selyemszőrű például több, mint 400 millió forintnak megfelelő összeget. És, hogy mit tud kezdeni ezzel a pénzzel? A cél az volt, hogy egy kutyakozmetikában „verje el”.

hirdetes


No.6. érdekesség a kutyákról


A kutyák nem is teljesen színvakok, csak míg nekünk 3, addig nekik 2 színérzékelő receptoruk van, így a magenta kimarad a színpalettából, amelyen át a világot látják. Ezért mindent a kék és a sárga árnyalataiban, valamint annak kombinációiban látnak.


No.7. érdekesség a kutyákról


A kutyák tudnak féltékenykedni és irigyek lenni. Ezt különösen akkor vehetjük észre, ha mondjuk több házikedvenccel van dolgunk és egy fajtársát megajándékozzuk például jutalomfalattal vagy simogatással, őt pedig nem.


No.8. érdekesség a kutyákról


A kutyák nemcsak, hogy álmodni, de álmodozni is tudnak. Mégpedig úgy, hogy visszajátsszák a napközben történt dolgokat az emlékezetükben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csirkék fertőző tenoszinovítisze (tenosynovitis)

néhány hetes és növendék csirkék ízület- és ínhüvelygyulladássaljáró, reovírus által... Tovább

embólia

az a kóros folyamat, amikor a vérérben képződött v. oda bejutott képlet (embólus) a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés