6 alváspóz kutyáknál, ami mindent elárul imádott kedvencedről

vd

Mivel háziállataink nem tudnak közvetlenül mesélni magukról, néha nekünk, gazdiknak kell a dolgok mélyére ásnia, hogy megértsük kutyánk észjárását vagy lelkivilágát, úgy, hogy odafigyelünk az apró jelekre. Egy ilyen apró, ám annál árulkodóbb jel lehet, amire talán sose gondoltunk volna: kutyánk alvási pozíciója. 

A te kutyád hogy alszik? Sokat eárul természetükről

Az, hogy kutyád milyen pózban alszik, hiszed vagy sem, rengeteg információt elárul neked közvetett módon kutyád egészégéről és személyiségéről is. Például, ha kutyád összegömböyödve alszik, az azért teszi, hogy megtartsa testhőjét, miközben védi combját, arcát és torkát. Érdekes, hogy míg azt gondolnánk elsőre, hogy az a kutya, amelyik így alszik, félénk és visszahúzódó – hiszen egy védelmi bázist épít alvás közben is – addig az ilyen kutyák általában kedvesek, nagyon simulékonyak és édes természetűek.
Bemutatunk néhány alvási pozíciót kutyáknál és eláruljuk, mit olvashatsz ki belőle kutyád természetével kapcsolatban.

 

Az oldalt fekvő

Hirdetés


Hogyha kutyusod imád az oldalán elterülve feküdni, akkor az azt jelenti, hogy nagyon komfortosan érzi magát a környezetében és biztonságérzete maximális. Még ha azonnal fel is riad minden neszre és zajra, boldog attól, hogy az otthonodban van, hogy a közeledben lehet és hatalmas fokú bizalommal van irántad.
A kutyák, akik ilyen pózban alszanak általában nagyon vidám természetűek és rendkívül lojálisak.

 

A cuki róka


Az összekuporodott póz talán a leggyakoribb. A kutya mancsait ilyenkor tejesen maga alá dugja és farkát szorosan maga köré tekeri, egészen az arcáig. Azzal, hogy összetekeredik saját testhőjét próbálja megőrizni, valamint védi combjait, torkát és minden belső szervét. Azok a kutyák, akik ilyen pózban alszanak, kedvesek, könnyű természetűek és nagyon bújósak.

Hirdetés


 

A szuperdog


Sokan szokták béka póznak is nevezni. Sok kutya alszik a hasán fekve, de ez a póz talán a legcukibb mindegyik közül. Mind a négy lábát kinyújtva fekszik, miközben fejét is a földre fekteti, így úgy néznek ki, mintha alvás közben repülnének. Ez a helyzet tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy abban a pillanatban felugorjon, ha szólsz neki, vagy ha felébred. 
Azok a kutyusok, akik így alszanak nagyon aktívak, igazi kis „energia bombák” és nagyon könnyen motiválhatóak.
 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

Elpusztult Zara, a Kecskeméti Vadaskert szurikátája :(

2018-05-16

Elpusztult Zara, a Kecskeméti Vadaskert szurikátája :(

Egy fiú a többszörös figyelmeztetés ellenére benyúlt a ketrecbe, és Zara – védelmezve jelenlegi és leendő családját – beleharapott a gyerek kezébe, aki a földhöz csapta a kis szurikátát. Zara és vele együtt – pocakjában lévő – utódai a helyszínen, rögtön elpusztultak, újraéleszteni sem lehetett már őket..

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

2018-05-17

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

Általánosan elterjedt tévhit, hogy egy kutyaév hét emberi évnek felel meg, most viszont utánajártunk a dolgoknak, és megmutatjuk nektek is, valójában hány évesek a kis kedvenceitek!

Így tarthatod távol a szúnyogokat otthonodtól és magadtól

2018-05-17

Így tarthatod távol a szúnyogokat otthonodtól és magadtól

A szúnyogok idén is megjelentek, ráadásul már most rengetegen vannak, éppen ezért hoztam el nektek ezt a szuper cikket, melyben bemutatom a legjobb, leghatásosabb, mégis természetes megoldásokat a szúnyogok ellen!

Bemutatom a göndör szőrű lovakat!

2018-05-28

Bemutatom a göndör szőrű lovakat!

A göndör szőrű lovak a világ egyik legszebb, legérdekesebb teremtményei, éppen ezért mutatom be most őket nektek, ismerjétek meg a göndör szőrű lovakat!

Kisméretű kutyafajták, és amiket jó tudni róluk, mielőtt befogadnál egyet

2018-06-17

Kisméretű kutyafajták, és amiket jó tudni róluk, mielőtt befogadnál egyet

Nagyon édes kutyusokat mutatok most be nektek, egész pontosan a világ legaranyosabb, legkisebb mérettel rendelkező kutyafajtáit! Annyira édesek, hogy arra keresni sem lehet a szavakat, ismerjétek meg ti is a világ legédesebb kisméretű kutyafajtáit!

További cikkek ebben a témában
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.