A te kutyád milyen pózban alszik? 6 alváspozíció amit sokat elárul kutyusodról

6 alváspóz kutyáknál, ami mindent elárul imádott kedvencedről

vd, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Mivel háziállataink nem tudnak közvetlenül mesélni magukról, néha nekünk, gazdiknak kell a dolgok mélyére ásnia, hogy megértsük kutyánk észjárását vagy lelkivilágát, úgy, hogy odafigyelünk az apró jelekre. Egy ilyen apró, ám annál árulkodóbb jel lehet, amire talán sose gondoltunk volna: kutyánk alvási pozíciója. 

A te kutyád hogy alszik? Sokat eárul természetükről

Az, hogy kutyád milyen pózban alszik, hiszed vagy sem, rengeteg információt elárul neked közvetett módon kutyád egészégéről és személyiségéről is. Például, ha kutyád összegömböyödve alszik, az azért teszi, hogy megtartsa testhőjét, miközben védi combját, arcát és torkát. Érdekes, hogy míg azt gondolnánk elsőre, hogy az a kutya, amelyik így alszik, félénk és visszahúzódó – hiszen egy védelmi bázist épít alvás közben is – addig az ilyen kutyák általában kedvesek, nagyon simulékonyak és édes természetűek.
Bemutatunk néhány alvási pozíciót kutyáknál és eláruljuk, mit olvashatsz ki belőle kutyád természetével kapcsolatban.

Az oldalt fekvő


Hogyha kutyusod imád az oldalán elterülve feküdni, akkor az azt jelenti, hogy nagyon komfortosan érzi magát a környezetében és biztonságérzete maximális. Még ha azonnal fel is riad minden neszre és zajra, boldog attól, hogy az otthonodban van, hogy a közeledben lehet és hatalmas fokú bizalommal van irántad.
A kutyák, akik ilyen pózban alszanak általában nagyon vidám természetűek és rendkívül lojálisak.

A cuki róka


Az összekuporodott póz talán a leggyakoribb. A kutya mancsait ilyenkor tejesen maga alá dugja és farkát szorosan maga köré tekeri, egészen az arcáig. Azzal, hogy összetekeredik saját testhőjét próbálja megőrizni, valamint védi combjait, torkát és minden belső szervét. Azok a kutyák, akik ilyen pózban alszanak, kedvesek, könnyű természetűek és nagyon bújósak.


 

A szuperdog


Sokan szokták béka póznak is nevezni. Sok kutya alszik a hasán fekve, de ez a póz talán a legcukibb mindegyik közül. Mind a négy lábát kinyújtva fekszik, miközben fejét is a földre fekteti, így úgy néznek ki, mintha alvás közben repülnének. Ez a helyzet tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy abban a pillanatban felugorjon, ha szólsz neki, vagy ha felébred. 
Azok a kutyusok, akik így alszanak nagyon aktívak, igazi kis „energia bombák” és nagyon könnyen motiválhatóak.
 

A te kutyád hogy alszik? Sokat eárul természetükről

Őrült lábak


Még ha ez a póz elég furcsának is tűnhet, semmi okod az aggodalomra. Mindössze annyit jelent, hogy kutyád a lehető legnagyobb biztonságban érzi magát, hiszen önmagában az, ha hanyatt fekszenek, hasukkal teljesen fölfelé, már önmagában a megadás jele a kutyáknál, hiszen ebben a pózban a legsebezhetőbbek. 
A kutyák, akik így alszanak általában rendkívül könnyed, bohókás jelleműek és független természetük van.

A hason alvó

Furcsa, de általában azok a kutyák, akik így alszanak, nem lazulnak el, hiszen ebben a pózban rendkívül feszült állapotban maradnak az izmai és ebből kifolyólag nehezen jut el az alvás REM szakaszába, tehát a mélyalvási szakaszba. Nem kell viszont megijedni, ez nem azt jelenti, hogy a kutyád nem érzi biztonságban magát. Ez főként csak arra utal, hogy ők a legenergikusabb, legkalandvágyóbb tagjai a falkának, akik bármikor tettre és mókára készek.
A hasukon alvó kutyákra jellemző, hogy nagyon kedvesek, ám lehet, hogy egy cseppet szégyenlősök és érzékenyek.

Az eltávozott


Azok a kutyák, aki a házban alszanak, sokszor vehetnek fel ilyen pózt alvás közben, mivel így tudják a leghatékonyabban és a leggyorsabban lehűteni a testüket. Általában azok a kutyák fekszenek így, akik nap közben sok energiát használnak fel, vagy azok, akik általában túlhevülésre hajlamosak. Ha kedvenced rendkívül nyugis, boldogok és maximálisan biztonságban érzi magát melletted, akkor még  a lábait is az égbe emeli alvás közben. 
Ha kutyád szeret ebben a pózban aludni, azt jelenti, hogy rendkívül magabiztos és nagyon fogékony és elfogadó új és változatos helyzetekre.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

23/2006. (III. 23.) FVM rendelet

a 2004. évi nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások... Tovább

jégkár

az egyes tájkörzetekben gyakori, nyári jégeső okozta kártétel (a növényzet ledöntése, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok