Virágoztasd fel az ablakaid ezekkel a gyönyörű balkonládákkal

hirdetes

5 varázslatos virágosláda, amely felragyogtatja az ablakaid

SFV

Semmi sem jelzi jobban a tavasz beköszöntét, mint a virágok. Arra, hogy mind a lakásod, mind annak környezete egyszerre ragyogjon és szórja a tavasz sziporkáját, nincs is jobb megoldás, mint, hogy elővedd az ablakba szánt cserepeket és virágdobozokat és hagyd, hogy megteljenek élettel. 

Balkonláda

A tavaszi virágdobozok beültetésénél azonban létfontosságú, hogy oylan növényeket válasszunk, amelyek a tavaszi szezon elején nyílnak és a növekedéshez megfelelő számukra az ablak által nyújtott környezet. Így például ha az ablakodat erősen éri a délutáni napsütés, akkor érdemes nagy fényigényű növényeket választanod, illetve az utolsó fagyokra is figyelned kell, hogy növényeid ne pusztuljanak el idejekorán.
Mutatunk 5 tavaszi ablakdoboz ötletet, hogy némi inspirációt nyújtsunk lakásod felvirágoztatásához és ne tanácstalanul állj a cserepeid fölött a beültetéskor!


No.1. Kála és liliom


A sárga, fehér, lila és zöld színekben pompázó kálák és liliomok vidám üzenetet küldenek a tavasz beköszöntéről. Helyezd hátulra a sárga kálaliliomokat, majd a doboz nagy részét töltsd fel sárga és fehér hortenziákkal! A doboz oldalába és elejére helyezhetsz néhány apró, fehér bacopa virágot. Az elrendezés azért fontos, mert a növények különböző magassága esztétikus szinteződést eredményez. Ezek a növények késő tavasszal bontják majd legszebb virágaikat, azonban egész idő alatt fontos, hogy talajuk egyenletesen nedves legyen.

hirdetes


No.2. Színkavalkád

hirdetes


A tavasznak nem feltétlenül kell a lágy pasztellszínekről szólnia. Beültetheted virágdobozodat lenyűgözően elegáns mély színű növényekkel is. Ez a doboz tartalmazhat mondjuk díszcsalánt, vagy a millió harang névre hallgató növényt, mai a petúnia kisebb virágokat hozó unokatestvére, vagy esetleg rózsameténget, spárgapáfrányt. A millió harang és a rózsameténg virágzási időszaka igazán hosszú, tavasztól akár őszi fagyokig is letarthat, így ez egy hosszútávú megoldást kínál ablakaid felvirágoztatására. Ezeknél a növényeknél azonban fontos, hogy olyan helyen helyezzük el őket, ahol védve vannak a délutáni erős napsugaraktól.
 

Mégtöbb gyönyörű virágládáért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-30

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

Fullasztóan meleg, párás az idő a lakásodban? Ezek a növények igazán szeretnének nálad lakni és megszabadítani a párától, hiszen nekik éltető táplálék!

További cikkek ebben a témában


Dunaújvárosi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Dunaújváros Vasmû út 39. 2400 Magyarország Tovább

teratológia

A fejlődési rendellenességekkel,a torzfejl.-sel foglalkozó tudományág. Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Növénytermesztés virág