5 szuper ötlet szobanövényeidhez - azok fejlődéséhez, illetve kártevőik ellen

hirdetes

Így legyen szép szobanövényed – 5 bevált praktika

TK

Amennyiben Te is szeretnél megfelelően vigyázni szobanövényedre, azok akármennyire igénytelenek is, mégis van egy-két dolog, amit az ő érdekükben is el lehet végezni, azáltal pedig még jobban segíteni fejlődésüket. Most mutatunk 5 bevált praktikát, ami Nektek is segíteni fog szobanövényeitek kapcsán!

Szobanövények gondozása

Rengeteg házi praktika van, ami segítheti növényeink fejlődését, beszélhetünk akár kávéról, de akadnak krumplihoz, banánhoz köthető szuper megoldások is. Emellett ugyanakkor van néhány alapszabály, amikre szintén érdemes odafigyelned.


1.    Megfelelő elhelyezés


Amikor egy új növényt veszünk lakásunkba, mindenképpen azzal kell kezdenünk gondozását, hogy megismerjük igényeit, magát a növényt. Ez sok szempontból előnyös – tudni fogjuk, hogy mennyire vízigényes növényünk, de elhelyezésében is segíteni fog, hiszen kiderül, hogy mennyire kell napos helyet biztosítani számára.


Nem mindegy ugyanis, hogy melyik szobába helyezzük el növényeinket – ez ugyanis függ azok fényigényétől, valamint nedvességigényétől. Ezektől függően pedig otthont adhat nekik akár hálószobánk, akár fürdőszobánk. Amennyiben szeretnéd megtudni, milyen növénynek lakásod melyik pontja fog megfelelni, erről bővebben itt olvashatsz.

hirdetes


Sokszor egyébként nem csak szobánként, de akár egy szobán belül is beszélhetünk eltérő hő-, és fényviszonyokról. Amennyiben nem boldogulunk sehogy sem egy növénnyel érdemes azt áthelyezni otthonunkban, mielőtt lemondanánk róla.


Ezzel ellentétben viszont, ha növényünk jól érzi magát helyén, akkor, ha tehetjük ne mozgassuk!

hirdetes


2.    A szép levelekért


Növényeink külsejére is érdemes odafigyelnünk, hiszen életüket az is befolyásolhatja, ha levelei piszkosak. Nagyon könnyen gyűjtik a port, szennyeződéseket, ezért érdemes rájuk odafigyelnünk növényeink érdekében.


Akadnak ezzel kapcsolatban is házi praktikák, melyek nem csak megtisztítják növényeink leveleit, de sokkal fényesebbé, egészségesebbé is teszik azokat.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-23

Ártalmas lehet a halak számára a kánikula, akár meg is fulladhatnak – mégis van rá megoldás!

Nemrég a Velencei-tó környékéről sokkoló hírt kaptunk – a vízből tonnaszámra szedték ki a haltetemeket, ami több kérdést is felvethet. Nézzük meg ezt az esetet!

2021-06-21

Szuper füzények – ismerd meg Te is ezt a két elterjedt fajt

A füzény megközelítőleg 30 – 35 fajt tudhat magáénak – ezek közül a legtöbb fűféle, nem csak egyévesek, de évelő növények is. Ismerj meg most Te is kettőt!

2021-06-22

Figyelj oda a locsolásra – szuper ötletek a nyári öntözéshez

A nyár beköszöntével növényeinknek nagyobb szüksége lesz a számukra megfelelő vízmennyiségre. Most szuper ötleteket mutatunk, hogyan öntözd növényeidet!

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

További cikkek ebben a témában


Szent István Egyetem

Egyetem Mezõgazdaság és Környezettudományi Kar A KARRÓL Múlt Az egyetemi... Tovább

KWS 2360 (KX 2360)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje korai. A kalászkapelyvák alapja... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek