5 szuper ötlet szobanövényeidhez - azok fejlődéséhez, illetve kártevőik ellen

hirdetes

Így legyen szép szobanövényed – 5 bevált praktika

TK

Amennyiben Te is szeretnél megfelelően vigyázni szobanövényedre, azok akármennyire igénytelenek is, mégis van egy-két dolog, amit az ő érdekükben is el lehet végezni, azáltal pedig még jobban segíteni fejlődésüket. Most mutatunk 5 bevált praktikát, ami Nektek is segíteni fog szobanövényeitek kapcsán!

Szobanövények gondozása

Rengeteg házi praktika van, ami segítheti növényeink fejlődését, beszélhetünk akár kávéról, de akadnak krumplihoz, banánhoz köthető szuper megoldások is. Emellett ugyanakkor van néhány alapszabály, amikre szintén érdemes odafigyelned.


1.    Megfelelő elhelyezés


Amikor egy új növényt veszünk lakásunkba, mindenképpen azzal kell kezdenünk gondozását, hogy megismerjük igényeit, magát a növényt. Ez sok szempontból előnyös – tudni fogjuk, hogy mennyire vízigényes növényünk, de elhelyezésében is segíteni fog, hiszen kiderül, hogy mennyire kell napos helyet biztosítani számára.


Nem mindegy ugyanis, hogy melyik szobába helyezzük el növényeinket – ez ugyanis függ azok fényigényétől, valamint nedvességigényétől. Ezektől függően pedig otthont adhat nekik akár hálószobánk, akár fürdőszobánk. Amennyiben szeretnéd megtudni, milyen növénynek lakásod melyik pontja fog megfelelni, erről bővebben itt olvashatsz.

hirdetes


Sokszor egyébként nem csak szobánként, de akár egy szobán belül is beszélhetünk eltérő hő-, és fényviszonyokról. Amennyiben nem boldogulunk sehogy sem egy növénnyel érdemes azt áthelyezni otthonunkban, mielőtt lemondanánk róla.


Ezzel ellentétben viszont, ha növényünk jól érzi magát helyén, akkor, ha tehetjük ne mozgassuk!

hirdetes


2.    A szép levelekért


Növényeink külsejére is érdemes odafigyelnünk, hiszen életüket az is befolyásolhatja, ha levelei piszkosak. Nagyon könnyen gyűjtik a port, szennyeződéseket, ezért érdemes rájuk odafigyelnünk növényeink érdekében.


Akadnak ezzel kapcsolatban is házi praktikák, melyek nem csak megtisztítják növényeink leveleit, de sokkal fényesebbé, egészségesebbé is teszik azokat.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-10-04

Nem mindegy, hogyan ülteted el gyümölcsfáid – így készítsd elő számukra a talajt!

Az őszi időszak tökéletes a gyümölcsfák ültetésére – mégsem mindegy, hogyan készítjük elő a talajt számukra… Mostani cikkünkben ugyanakkor segítünk!

2021-10-26

Varázsolj Te is isteni illatot lakásodba – ezek a növények lesznek segítségedre

Az emberek előszeretettel telepítenek lakásukba növényeket, különböző okból. Mostani cikkünkben ismerd meg Te is ezeket a szuper, illatos kúszónövényeket.

2021-10-27

Így vigyázz szobanövényeidre a hűvös időszakban – ezekre figyelj fokozottan

A tél már vészesen közeledik, ez pedig csak egyet jelenthet – érkezik a hűvöseb időjárás is. Ilyenkor fontos növényeinkre is odafigyelni - lássuk, hogyan!

2021-10-27

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

2021-10-26

Elérkezett az ősz – íme, a legjobb sütnivaló tökök

A házi kertészkedés elterjedésével és a zöldségárusok feltörekvő népességével sokféle ehető tök vált elérhetővé bárki számára - most ismerd meg őket Te is.

2021-10-26

Érkezik a hűvös időszak – ezeket ne felejtsd el kerti tavad kapcsán

A kerti tavak rendkívül dekoratív pontjai egy kertnek. Mégis, amennyiben szeretnénk, hogy jövőre is környezetünk ékköve maradjon, ezekre érdemes figyelni.

További cikkek ebben a témában


fehér hulladékgyapjú

a színgyapjúnál kevésbé értékes, az állat fejéről, farkáról nyírt és az... Tovább

autolízis

a ->sejt elhalását követő bontási (önlebontás) folyamat. Az —>enzimfolyamatok... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek