5 szuper ötlet szobanövényeidhez - azok fejlődéséhez, illetve kártevőik ellen

Így legyen szép szobanövényed – 5 bevált praktika

TK, SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Amennyiben Te is szeretnél megfelelően vigyázni szobanövényedre, azok akármennyire igénytelenek is, mégis van egy-két dolog, amit az ő érdekükben is el lehet végezni, azáltal pedig még jobban segíteni fejlődésüket. Most mutatunk 5 bevált praktikát, ami Nektek is segíteni fog szobanövényeitek kapcsán!

Szobanövények gondozása

Rengeteg házi praktika van, ami segítheti növényeink fejlődését, beszélhetünk akár kávéról, de akadnak krumplihoz, banánhoz köthető szuper megoldások is. Emellett ugyanakkor van néhány alapszabály, amikre szintén érdemes odafigyelned.


1.    A szobanövények megfelelő elhelyezés


Amikor egy új növényt veszünk lakásunkba, mindenképpen azzal kell kezdenünk gondozását, hogy megismerjük igényeit, magát a növényt. Ez sok szempontból előnyös – tudni fogjuk, hogy mennyire vízigényes növényünk, de elhelyezésében is segíteni fog, hiszen kiderül, hogy mennyire kell napos helyet biztosítani számára.


Nem mindegy ugyanis, hogy melyik szobába helyezzük el növényeinket – ez ugyanis függ azok fényigényétől, valamint nedvességigényétől. Ezektől függően pedig otthont adhat nekik akár hálószobánk, akár fürdőszobánk. Amennyiben szeretnéd megtudni, milyen növénynek lakásod melyik pontja fog megfelelni, erről bővebben itt olvashatsz.


Sokszor egyébként nem csak szobánként, de akár egy szobán belül is beszélhetünk eltérő hő-, és fényviszonyokról. Amennyiben nem boldogulunk sehogy sem egy növénnyel érdemes azt áthelyezni otthonunkban, mielőtt lemondanánk róla.


Ezzel ellentétben viszont, ha növényünk jól érzi magát helyén, akkor, ha tehetjük ne mozgassuk!


2.    Hogyan marad szép a szobanövények levele?


Növényeink külsejére is érdemes odafigyelnünk, hiszen életüket az is befolyásolhatja, ha levelei piszkosak. Nagyon könnyen gyűjtik a port, szennyeződéseket, ezért érdemes rájuk odafigyelnünk növényeink érdekében.


Akadnak ezzel kapcsolatban is házi praktikák, melyek nem csak megtisztítják növényeink leveleit, de sokkal fényesebbé, egészségesebbé is teszik azokat.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-21

A csodás lilaakác - érdekességek, amit eddig nem tudtál

A lilaakác egy igazán figyelemre méltó növény, amely sok helyen látható utcákon, parkokban és kertekben mostanában. Ismerd meg jobban!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hengeres szénaszárítás

olyan szénakészítési eljárás, amely a levélpergés csökkentése, a szár és a levél... Tovább

láncos műtrágyaszóró gép

hagyományos, vontatott munkagép, amellyel nagyobb adag és kevéssé morzsalékos műtrágyát is... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek