5 szuper ötlet szobanövényeidhez - azok fejlődéséhez, illetve kártevőik ellen

hirdetes

Így legyen szép szobanövényed – 5 bevált praktika

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amennyiben Te is szeretnél megfelelően vigyázni szobanövényedre, azok akármennyire igénytelenek is, mégis van egy-két dolog, amit az ő érdekükben is el lehet végezni, azáltal pedig még jobban segíteni fejlődésüket. Most mutatunk 5 bevált praktikát, ami Nektek is segíteni fog szobanövényeitek kapcsán!

Szobanövények gondozása

Rengeteg házi praktika van, ami segítheti növényeink fejlődését, beszélhetünk akár kávéról, de akadnak krumplihoz, banánhoz köthető szuper megoldások is. Emellett ugyanakkor van néhány alapszabály, amikre szintén érdemes odafigyelned.


1.    Megfelelő elhelyezés


Amikor egy új növényt veszünk lakásunkba, mindenképpen azzal kell kezdenünk gondozását, hogy megismerjük igényeit, magát a növényt. Ez sok szempontból előnyös – tudni fogjuk, hogy mennyire vízigényes növényünk, de elhelyezésében is segíteni fog, hiszen kiderül, hogy mennyire kell napos helyet biztosítani számára.


Nem mindegy ugyanis, hogy melyik szobába helyezzük el növényeinket – ez ugyanis függ azok fényigényétől, valamint nedvességigényétől. Ezektől függően pedig otthont adhat nekik akár hálószobánk, akár fürdőszobánk. Amennyiben szeretnéd megtudni, milyen növénynek lakásod melyik pontja fog megfelelni, erről bővebben itt olvashatsz.

hirdetes


Sokszor egyébként nem csak szobánként, de akár egy szobán belül is beszélhetünk eltérő hő-, és fényviszonyokról. Amennyiben nem boldogulunk sehogy sem egy növénnyel érdemes azt áthelyezni otthonunkban, mielőtt lemondanánk róla.


Ezzel ellentétben viszont, ha növényünk jól érzi magát helyén, akkor, ha tehetjük ne mozgassuk!

hirdetes


2.    A szép levelekért


Növényeink külsejére is érdemes odafigyelnünk, hiszen életüket az is befolyásolhatja, ha levelei piszkosak. Nagyon könnyen gyűjtik a port, szennyeződéseket, ezért érdemes rájuk odafigyelnünk növényeink érdekében.


Akadnak ezzel kapcsolatban is házi praktikák, melyek nem csak megtisztítják növényeink leveleit, de sokkal fényesebbé, egészségesebbé is teszik azokat.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

véraspiráció

Az állatok levágása v. a felső légutakban (->légzőkészülék) keletkező vérzések folytán... Tovább

aratógép

olyan betakarítógépek összefoglaló neve, amelyek szálas növények levágására alkalmasak.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek