5 gyakori hiba, amelyet el kell kerülni a fűszernövények beltéri termesztése során

hirdetes

5 gyakori hiba, amelyet el kell kerülni a fűszernövények beltéri termesztése során

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A fűszernövények beltéri termesztése fantasztikus módja annak, hogy mindig friss és ízletes fűszereket legyenek kéznél. Azonban, ahogy bármely más növény esetében, a beltéri fűszernövények gondozása során néhány gyakori hibát el lehet követni.

fűszernövény

Milyen hibát követhetünk el fűszernövények gondozása közben?


A fűszernövényeket akár beltérben is termeszthetjük, azonban néhány hibát könnyen elvéthetünk közben. Ezek a hibák azonban könnyen elkerülhetők, ha figyelembe vesszük a megfelelő tanácsokat és eljárásokat. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az öt leggyakoribb hibát, amelyeket el kell kerülni a fűszernövények beltéri termesztése során.


1.    Túlzott öntözés


Az egyik leggyakoribb hiba, amit sok kertész elkövet a fűszernövények beltéri termesztése során, az a túlzott öntözés. A legtöbb fűszernövény száraz talajt részesít előnyben, és nem tolerálja a túlzott nedvességet. Ezért fontos, hogy csak akkor öntözzük a növényeket, amikor a talaj felső rétege kissé megszáradt. Ellenőrizd a talaj nedvességtartalmát, mielőtt újra öntöznéd a fűszernövényeket.


2.    Kevés fény


A beltéri fűszernövényeknek elegendő fényre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően növekedjenek és egészségesek maradjanak. Gyakran előfordul, hogy az emberek nem biztosítanak elegendő napfényt a növények számára. Tedd a fűszernövényeket olyan helyre, ahol közvetlen napfény éri őket legalább néhány órán keresztül naponta. Ha nem áll rendelkezésre elegendő napfény, fontold meg a beltéri növények számára készült mesterséges világítás használatát.

hirdetes


3.    Rossz tápanyagellátás


A fűszernövényeknek szükségük van megfelelő tápanyagokra ahhoz, hogy jól fejlődjenek és ízletesek legyenek. Azonban sok kertész elfelejti időben tápláló anyagokkal ellátni a növényeket.

Használj kiegyensúlyozott folyékony tápoldatot vagy szerves trágyát, amely megfelel a fűszernövények tápanyagigényeinek. Figyelj a csomagoláson található utasításokra, és ne vidd túlzásba a táplálás mennyiségét.

hirdetes


4.    Nem megfelelő méretű cserép használata


A fűszernövények számára megfelelő méretű cserép kiválasztása rendkívül fontos. Túl kicsi cserép esetén a gyökerek nem fognak elegendő helyet kapni, ami a növény növekedésének és egészségének korlátozásához vezethet. Túl nagy cserép esetén pedig a talaj túlzottan megnedvesedhet, ami a gyökerek rothadásához vezethet. Válassz olyan cserepet, amelynek átmérője 2-3-szor nagyobb, mint a növény gyökérzónája.


5.    Nem megfelelő metszés


A fűszernövények rendszeres metszése segíthet az elágazódásában és az erőteljesebb növekedés elősegítésében. Azonban sok kertész túl kevés vagy túl sokat metszi a fűszernövényeket. Először is, tanulmányozd a konkrét fűszernövény metszési igényeit, mert ezek eltérőek lehetnek. Győződj meg róla, hogy steril vágóeszközöket használsz, és metszés közben a megfelelő pontokat válaszd ki.


A fűszernövények beltéri termesztése izgalmas és kielégítő lehet, ha elkerülöd ezeket a gyakori hibákat. Figyelj a növények igényeire, és a megfelelő gondozás mellett élvezd a friss és ízletes fűszereket otthonodban.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Karen (KX 1552)

Kukorica Leírás:Hímvirágzása közepes, a kalászkapelyva nem, vagy nagyon gyengén... Tovább

Swingy (NX 18684)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Sziklevél alatti szárrészének antociánossága... Tovább

Tovább a lexikonra
növény Növénytermesztés