A legjobb Vince-napi programok és borkóstolók országszerte 2023

hirdetes

2023 legjobb Vince-napi bortúrái, amiken Neked is ott a helyed!

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szent Vince nap alkalmából január harmadik hétvégéjén Magyarország legszebb borvidékeire csábítanak a hazai szőlőtermelők, hogy élvezhessük az idei terméshozamokat. Most összegyűjtöttük 2023 legizgalmasabb és legjobbnak ígérkező Vince-napi programokat, bortúrákat és pincelátogatásokat!

vince-nap

Vince-napi programok, bortúrák, pincelátogatások 2023 

1.    Baji Boros Pincék Vince-napi pincejárása

Már tradíciónak számít a Baji Boros Pincék pincejárása Vince-napon, ahol a pincelátogatás alatt, megkóstolhatjuk a helyi termelők legfinomabb borait, megkínálnak borkorcsolyákkal és más finomságokkal január 20. és 21-én.

2.    Pannonhalmi borvidék pincejárásai


Újra nyitott pincékkel és borkóstolóval várnak Pannonhalmán is január 20. és 22. között, ráadásul egy borvidéki buszjárat könnyíti meg a környék bejárását a látogatók számára.

 

 

3.    Vince Pince Bortúra


Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várvölgyben található Vince Pince Bortúrát, természetesen a legfinomabb várhegyi borok kíséretében, amiket egy kiadós túra közben vagy után élvezhetünk ki január 21-én.

 

4.    Vince-nap a Follyban

Különleges borkóstolóval várja vendégeit Szent Vince ünnepén a Folly Arborétum és Borászat, a Balaton édenkertje, ahol az új borokból is kaphatunk ízelítőt a Folly Boros4es esemény keretein belül, így az elsők között lehetünk, akik megkóstolják a 22-es Boróka rozét. Ne hagyjátok ki a különleges falatkákat és borkorcsolyát, amit a borok mellé kínálnak. Az esemény január 21-én lesz.

hirdetes

 

5.    Vince-napi borkóstoló és túrázás a Tagyon-hegyen

Január 21-én idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Tagyon-hegyi nyitott pincék programját Szent Vince ünnepe alkalmából. A pincészetek, a már megszokott szeretettel, kedvességgel várnak Benneteket és természetesen a finom borokkal! 

 

6.    Vince nap a Villányi borvidéken

Követve az elmúlt évek hagyományait, idén is színes Vince-napi programokkal várnak mindenki Villányba, ahol már reggel megkezdődik a mulatság egy hordóssal, napközben folytathatjuk dűlőjárással, este pedig egy finom vacsorával.

 

7.    Palkonyai Grand Vince Tour


Exkluzív egész napos vezetett pincejáráson vehetünk részt Palkonyán, a gasztrofalu pincesorán, ahol 5 helyi pincészet  borait kóstolhatjuk meg és járhatjuk körbe a palkonyai szőlőhegyet. A pincetúrát a hagyományokhoz híven a Haraszti Birtok gazdasszonya, Möszi vezeti majd egészen reggeltől napnyugtáig.

 

8.    Tokaji Vince-napi szőlő és borszentelés


Tokajon nem csak kóstolhatjuk, de a történelmi egyházak képviselőivel szőlő- és borszentelésen is részt vehetünk a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon. Nyitott pincék nyomában pedig a Szerelmi Pincesorra kell ellátogatnunk január 21-én.

hirdetes

9.    Móri Vince napi újbor szemle és pincelátogató


Január 21-én a Brigád Pince kapuit újra kitárják Móron, hogy mindenki megkóstolhassa az új borokat.

 

10.    Mohács-Szőlőhegyi Vince-nap


Vesszőszentelés vár mindenkit az ünnepi mise után a rendezvénytéren, amit szabad pincejárás követ a mohácsi szőlőhegyen január 22-én.

 

 

11.    Etyeki Piknik 12


Az év első Etyeki Piknikén sokféle gőzölgő forralt borral, teával, punccsal, groggal, forró csokival várnak mindenkit január 21-én, de persze nem hiányozhatnak a gasztronómiai különlegességek sem, mint a szarvaspörkölt, a disznótoros. Élő jazz zene és a hüttés hangulat is meg lesz. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

keverékszilázs

olyan silózott takarmány, amelyben a fehérjében dús pillangósokat szénhidrátban gazdag... Tovább

hámlás

a bőr (köztakaró) felületéről az elszarusodott hámsejtek (hámszövet) állandó leválása,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek