Legjobb kerti eszközök 2022-ben, amire érdemes beroházni

hirdetes

2022 nyári kerttrendek

ZH

A nyáriidőszakban sokkal több időt töltünk a kertben a jó időnek köszönhetően, így mindig próbáljuk a legjobb formáját kihozni belőle. Az egyes évszak cserék mindig más-más feladatokat tárnak elénk, í nyár beköszöntével pedig leginkább a locsolásé és a fűnyírásé a főszerep a kerti munkálatok között. Magyarország leglátogatottabb termék- és árösszehasonlító oldala szerint a következő termék a legkeresettebb 2022-ben.

legjobb kerti eszközök

2022 nyári kerttrendek


Az Árukereső.hu oldal idei összefoglalója alapján a tavasz beindultával a fogyasztói igények is megváltoztak, és az év első négy napjának tendenciái alapján elmondható, hogy két eszköz különösen kiemelkedik a fogyasztói érdeklődések közül, az egyik egy kerti eszköz, a másik pedig a téli gumiabroncs cseréjével köthető össze, ugyanis az új nyári gumikat jellemzően ebben a 4 napban vásárolják meg az autótulajdonosok. Az autógumiabroncsra több mint 25százalékkal kerestek rá többen április végén, mint március végén. De mi a helyzet a legkeresettebb kerti eszközzel?

2022 legkeresettebb kerti eszköze


Miután lecsengett az áprilisi hidegfront sokkal többen láttak neki az otthoni, kerti vagy barkácsolási munkálatoknak, így a portál szerint a kategóriában egyébként is növekedés figyelhető meg, összességében 28 százalékos érdeklődés tapasztalható a 2021-es áprilishoz képest, viszont a kategórián belül elég nagy eltéréseket figyelhetünk meg az egyes termékcsoportoknál. 2022 trendjei előrenyomulnak és le is nyomják a tavaly ilyenkor népszerű kerti használati tárgyainkat. Melyik is az a termék, ami idén viszi a prímet? A mostani és az előzőévet összevetve a szokványos fűnyírókra 13 százalékkal visszaesett az érdeklődés, viszont a robotfűnyírók tarolnak, és több, mint 44 százalékkal ugrott meg irántuk a kereslet. Azonban ennél is nagyobb érdeklődés körözi a kerti vízellátás eszközeit, különösképp az automata locsolók iránt, ami 108 százalékkal emelkedett meg éves szinten.

hirdetes

Automatizáció a kertben


A március végi és az április végi adatok összehasonlítása még szédítőbb változást mutat, ebben az esetben 259 százalékos ugrást láthatunk az automata locsolóknál, míg a robotfűnyíróknál 163 százalékost. Ugyan keresettek ezek az automatizált eszközök, de még mindig a legkeresettebb kerti estköz a fűkasza, ami 373%-ot ugrott a keresési listán. Fűnyírótraktort 140 százalékkal, bográcsot és tartozékait 59 százalékkal, csákányt 53 százalékkal, balkonládát 50 százalékkal, gyepszellőztetőt 40 százalékkal, és medencéket csak 39 százalékkal kerestek többen, a márciusi adatokhoz képest.

hirdetes

Kerti eszközök online vásárlása


Míg pár évvel ezelőtt ezeket a termékeket a nagyobb áruházak kertészeti osztályán, a barkácsáruházakban vagy a gazdaboltokban vásároltuk meg, ma már sokkal inkább az internet kényelmes világában online rendelünk. A pandémia csak felerősítette az online vásárlási szokásaink gyakoriságát és már egyre több mindent rendelünk online. Már nem csak a háztartási gépeket és elektronikai eszközöket vesszük meg az interneten, de az életterünk szebbé tételére is nagyobb hangsúlyt fektetünk, amihez egyre többet vesszük igénybe a különböző webshopokat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-13

Tippek a medence tisztítására – Így marad tiszta a víz egész nyáron!

Viszlát alga! Minél többet vársz, annál nehezebben lesz tiszta a medence vize. Mutatjuk mit kell tenned, hogy tiszta maradjon a medence vize egész nyáron!

2022-05-13

Így használd a forró vizet a gyomok ellen

Van egy szuper tanácsunk neked: számos gyomot eltüntethetsz kertedből, ha tudod, hogyan használj ellenük némi forró vizet. Íme minden, amit tudnod kell erről!

2022-05-24

Kertünk titkos fegyvere: a szódabikarbóna

A szódabikarbóna jótékony hatásai a háztartásban már eléggé elterjedtek, de nem csak a lakásban, hanem a kertben is egy igazi csodaszer lehet! Tippek a cikkben

További cikkek ebben a témában


kémhatás

vizes oldatok hidrogénion (H+), ill. oxóniumion (H30)+) és hidroxilion (OH) koncentrációjától... Tovább

átalakulás (metabólia, metamorfózis)

minden állattörzsben (—>állatrendszer) előf. posztembrionális fejl.-i... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet kertfenntartás Talajművelés