Legjobb kerti eszközök 2022-ben, amire érdemes beroházni

2022 nyári kerttrendek

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A nyáriidőszakban sokkal több időt töltünk a kertben a jó időnek köszönhetően, így mindig próbáljuk a legjobb formáját kihozni belőle. Az egyes évszak cserék mindig más-más feladatokat tárnak elénk, í nyár beköszöntével pedig leginkább a locsolásé és a fűnyírásé a főszerep a kerti munkálatok között. Magyarország leglátogatottabb termék- és árösszehasonlító oldala szerint a következő termék a legkeresettebb 2022-ben.

legjobb kerti eszközök

2022 nyári kerttrendek


Az Árukereső.hu oldal idei összefoglalója alapján a tavasz beindultával a fogyasztói igények is megváltoztak, és az év első négy napjának tendenciái alapján elmondható, hogy két eszköz különösen kiemelkedik a fogyasztói érdeklődések közül, az egyik egy kerti eszköz, a másik pedig a téli gumiabroncs cseréjével köthető össze, ugyanis az új nyári gumikat jellemzően ebben a 4 napban vásárolják meg az autótulajdonosok. Az autógumiabroncsra több mint 25százalékkal kerestek rá többen április végén, mint március végén. De mi a helyzet a legkeresettebb kerti eszközzel?

2022 legkeresettebb kerti eszköze


Miután lecsengett az áprilisi hidegfront sokkal többen láttak neki az otthoni, kerti vagy barkácsolási munkálatoknak, így a portál szerint a kategóriában egyébként is növekedés figyelhető meg, összességében 28 százalékos érdeklődés tapasztalható a 2021-es áprilishoz képest, viszont a kategórián belül elég nagy eltéréseket figyelhetünk meg az egyes termékcsoportoknál. 2022 trendjei előrenyomulnak és le is nyomják a tavaly ilyenkor népszerű kerti használati tárgyainkat. Melyik is az a termék, ami idén viszi a prímet? A mostani és az előzőévet összevetve a szokványos fűnyírókra 13 százalékkal visszaesett az érdeklődés, viszont a robotfűnyírók tarolnak, és több, mint 44 százalékkal ugrott meg irántuk a kereslet. Azonban ennél is nagyobb érdeklődés körözi a kerti vízellátás eszközeit, különösképp az automata locsolók iránt, ami 108 százalékkal emelkedett meg éves szinten.

Automatizáció a kertben


A március végi és az április végi adatok összehasonlítása még szédítőbb változást mutat, ebben az esetben 259 százalékos ugrást láthatunk az automata locsolóknál, míg a robotfűnyíróknál 163 százalékost. Ugyan keresettek ezek az automatizált eszközök, de még mindig a legkeresettebb kerti estköz a fűkasza, ami 373%-ot ugrott a keresési listán. Fűnyírótraktort 140 százalékkal, bográcsot és tartozékait 59 százalékkal, csákányt 53 százalékkal, balkonládát 50 százalékkal, gyepszellőztetőt 40 százalékkal, és medencéket csak 39 százalékkal kerestek többen, a márciusi adatokhoz képest.

Kerti eszközök online vásárlása


Míg pár évvel ezelőtt ezeket a termékeket a nagyobb áruházak kertészeti osztályán, a barkácsáruházakban vagy a gazdaboltokban vásároltuk meg, ma már sokkal inkább az internet kényelmes világában online rendelünk. A pandémia csak felerősítette az online vásárlási szokásaink gyakoriságát és már egyre több mindent rendelünk online. Már nem csak a háztartási gépeket és elektronikai eszközöket vesszük meg az interneten, de az életterünk szebbé tételére is nagyobb hangsúlyt fektetünk, amihez egyre többet vesszük igénybe a különböző webshopokat.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-05-07

Ásás mentes ágyások készítése egy kertész tanácsaival

Tanuld meg te is, hogyan kell ásás mentes ágyásokat készítened a kertben, minimális erőfeszítéssel, ráadásul még a bolygónak is jót teszel ezzel a munkával.

2024-04-29

Termeszd meg magadnak a saját, biotrágyádat ennek a növénynek a segítségével!

Fedezd fel, hogyan készítheted el saját, biotrágyádat a nadálytő segítségével! Tanuld meg lépésről lépésre, hogyan termesztheted és használhatod a nadálytőt!

2024-06-05

Így védd meg a virágjaidat a perzselő naptól egy kertész szerint

Virágok védelme a naptól: így óvd meg növényeidet a perzselő nap ellen a nyáron, mutatjuk a legjobb tanácsokat, amikre érdemes kifejezetten figyelned neked is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gram-festés

Ch. Gram által leírt baktériumfestési eljárás. Gentiana-ibolyával v. jódoldattal való... Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal

Földhivatal Megyei Földhivatal Cím: Nyíregyháza Báthori u. 13. 4400 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet kertfenntartás Talajművelés