Legjobb kerti eszközök 2022-ben, amire érdemes beroházni

hirdetes

2022 nyári kerttrendek

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A nyáriidőszakban sokkal több időt töltünk a kertben a jó időnek köszönhetően, így mindig próbáljuk a legjobb formáját kihozni belőle. Az egyes évszak cserék mindig más-más feladatokat tárnak elénk, í nyár beköszöntével pedig leginkább a locsolásé és a fűnyírásé a főszerep a kerti munkálatok között. Magyarország leglátogatottabb termék- és árösszehasonlító oldala szerint a következő termék a legkeresettebb 2022-ben.

legjobb kerti eszközök

2022 nyári kerttrendek


Az Árukereső.hu oldal idei összefoglalója alapján a tavasz beindultával a fogyasztói igények is megváltoztak, és az év első négy napjának tendenciái alapján elmondható, hogy két eszköz különösen kiemelkedik a fogyasztói érdeklődések közül, az egyik egy kerti eszköz, a másik pedig a téli gumiabroncs cseréjével köthető össze, ugyanis az új nyári gumikat jellemzően ebben a 4 napban vásárolják meg az autótulajdonosok. Az autógumiabroncsra több mint 25százalékkal kerestek rá többen április végén, mint március végén. De mi a helyzet a legkeresettebb kerti eszközzel?

2022 legkeresettebb kerti eszköze


Miután lecsengett az áprilisi hidegfront sokkal többen láttak neki az otthoni, kerti vagy barkácsolási munkálatoknak, így a portál szerint a kategóriában egyébként is növekedés figyelhető meg, összességében 28 százalékos érdeklődés tapasztalható a 2021-es áprilishoz képest, viszont a kategórián belül elég nagy eltéréseket figyelhetünk meg az egyes termékcsoportoknál. 2022 trendjei előrenyomulnak és le is nyomják a tavaly ilyenkor népszerű kerti használati tárgyainkat. Melyik is az a termék, ami idén viszi a prímet? A mostani és az előzőévet összevetve a szokványos fűnyírókra 13 százalékkal visszaesett az érdeklődés, viszont a robotfűnyírók tarolnak, és több, mint 44 százalékkal ugrott meg irántuk a kereslet. Azonban ennél is nagyobb érdeklődés körözi a kerti vízellátás eszközeit, különösképp az automata locsolók iránt, ami 108 százalékkal emelkedett meg éves szinten.

hirdetes

Automatizáció a kertben


A március végi és az április végi adatok összehasonlítása még szédítőbb változást mutat, ebben az esetben 259 százalékos ugrást láthatunk az automata locsolóknál, míg a robotfűnyíróknál 163 százalékost. Ugyan keresettek ezek az automatizált eszközök, de még mindig a legkeresettebb kerti estköz a fűkasza, ami 373%-ot ugrott a keresési listán. Fűnyírótraktort 140 százalékkal, bográcsot és tartozékait 59 százalékkal, csákányt 53 százalékkal, balkonládát 50 százalékkal, gyepszellőztetőt 40 százalékkal, és medencéket csak 39 százalékkal kerestek többen, a márciusi adatokhoz képest.

hirdetes

Kerti eszközök online vásárlása


Míg pár évvel ezelőtt ezeket a termékeket a nagyobb áruházak kertészeti osztályán, a barkácsáruházakban vagy a gazdaboltokban vásároltuk meg, ma már sokkal inkább az internet kényelmes világában online rendelünk. A pandémia csak felerősítette az online vásárlási szokásaink gyakoriságát és már egyre több mindent rendelünk online. Már nem csak a háztartási gépeket és elektronikai eszközöket vesszük meg az interneten, de az életterünk szebbé tételére is nagyobb hangsúlyt fektetünk, amihez egyre többet vesszük igénybe a különböző webshopokat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-03-14

Így termesszünk csicsókát, a szegények krumpliját

Csicsóka, a szegények krumplija: nagyanyáink kedvence, se nem krumpli, se nem alma, de annyira szerettük. Igy ültesd el te is a csicsókát a tippjeink szerint!

2024-03-18

A díszkertek királynői: ezt kell tudnod a levenduláról és rózsáról

Inspiráló ötletek és egy kertész tanácsai segítenek, hogy a rózsák, levendulák ragyogása beragyogja a kertedet. Így gondozd rózsádat és levenduládat szakszerűen!

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-02

Agrárminisztérium: újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás, ezek a feltételek

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-12

A terasz éke lesz: így ültess tavasszal önellátó fűszersarkot

Arra gondoltam, hogy tavasszal kicsit feldobom nemcsak a kertet, hanem a teraszt is, ehhez pedig találtam egy tök jó ötletet. Így készíts önellátó fűszersarkot!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gödörásó gép

olyan változó menetemelkedésű, vágóéllel ellátott végtelen csiga, amely munka közben, a... Tovább

vizeletkivás és -ürítés zavarai

az egészséges vese (->kiválasztószervek) normális takarmány- és vízfelvétel esetén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet kertfenntartás Talajművelés