Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről

hirdetes

2013. augusztus 20. programajánló

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről. Íme a programsorozat:

Lassan közeledik augusztus 20-a, ezért készítettünk egy összeállítást az országszerte megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről. Augusztus 20. rendezvények, Budapest, Pécs, Szeged, Miskolc, Eger, Balaton, Bogács, Hortobágy, Hollókő

 

 

 

 

2013. augusztus 20-ai programok – Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Idén is megrendezik a Balatonboglári Szüreti Fesztivált. A hazai népünnepélyek sorában a legismertebbek között tartják számon a rengeteg programot és fellépőt, sok vásárlási, étkezési lehetőséget és nem utolsó sorban hamisítatlan dél-balatoni, de főleg boglári borokat kínáló igazi fesztivált, ahol minden korosztály talál magának kedvére valót. 
A látogatók megismerhetik a borászok kínálatát, miközben koncertek és számos más szórakoztató és kulturális program várja őket. A ötnapos rendezvény programjában szüreti felvonulás, borlovagavató, tűzijáték, a két színpadon pedig nagyon sok, változatos produkció szerepel.
Ízelítő a fellépők listájából:Tankcsapda
The Carbonfools
Csík Zenekar
Majka Curtis BLR
Bárány Attila
Folyamatosan:
Népi iparművészek és kézművesek kirakodóvására a Platán soron. Borkóstolók, étel,-italsátrak, vidámpark, autó kiállítás, egész napos bor és pezsgő vásár. A balatonboglári borvidék borászatainak bemutatkozása, kóstoltatója. 
 
 

2013. augusztus 20-ai programok - Balatonfüredi Borhetek, Balatonfüred

A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek.
A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike.
A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platán fákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait. A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a kihagyhatatlan muskotályt ízlelhetik meg.
Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma – a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van.
 
 

2013. augusztus 20-ai programok – Debreceni Virágkarnevál, Debrecen

Debrecen virágba borul. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve. Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye.
A város legnagyobb és az ország egyik leghíresebb rendezvénye, hagyományosan több százezer látogatóval. Öt napon át, szórakoztató, könnyedebb műfajok jelennek meg a Kossuth téren. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül fontos az is, hogy az adott műfajban értéket közvetítsen.
Európa egyetlen karneválján sem mutatnak be ekkora virágkompozíciókat. Az - újkori történelmét tekintve - immár negyvenéves múltra visszatekintő rendezvény augusztus 20-hoz, Szent István napjához és az új kenyér ünnepéhez kötődik.
 

2013. augusztus 20-ai programok – Mesterségek Ünnepe, Budapest

A Mesterségek Ünnepét 2013-ban immáron 27. alkalommal rendezik meg a Budai Várban. Ezen a hagyományos kulturális eseményen minden évben a hagyományőrző népművészet legjelesebb képviselői mutatkoznak be a népes közönség előtt.
Négy varázslatos nap a Budai Várban – kavargó forgatag, a népművészet kitűnő mesterei, színpadi programok, népi játékok, gasztronómiai csábítások. Ez csak egy szelete mindannak, amelyet évről évre augusztus 20-a körül kínál a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szervezésében az év várva várt nyári családi fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. Kicsik és nagyok boldog mosollyal ismerkednek kultúránk kincseivel ilyenkor, és a szép emlékek, a hazavitt vásárfiák a következő alkalomig őrzik ezt az önfeledt pillanatot. Idén immár 27. alkalommal népesül be a Budai Vár, augusztus 17-e és augusztus 20-a között, hogy a közel 800 résztvevő mester portékáival elkápráztassa a látogatókat.
 

2013. augusztus 20-ai programok – Almádi borfesztivál, Balatonalmádi

Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között.
Ha augusztus, akkor Almádi Borfesztivál. Ezekben a napokban bor-, gasztronómia- és kultúra-kedvelők ezrei keresik fel Almádit, hogy élvezzék a finom borok, jó ételek melletti beszélgetést, az esti műsorok sokszínűségét és válogassanak a népi iparművészek remekei között. 17 napon át tart a vigadalom: estéről estére blues, rock, sanzon- és cigányzene gondoskodik a jó hangulatról, láthatunk versenytáncosokat és folklór-műsort. A kicsiket gyerekműsor várja, s kipróbálhatják a népi mesterségeket is. A fesztivál nem ér véget az augusztus 20-i ünnepi műsorral és tűzijátékkal, hanem még három szép nyári estét tartogat.
hirdetes
 

2013. augusztus 20-ai programok - XV. Bogácsi Fürdőfesztivál, Bogács

Idén ismételten megrendezik a Fürdőfesztivált Bogácson.
Izgalmas programokkal, koncertekkel, fürdő szépe választással várják a látogatókat.
2013. augusztus 19. 21:00 -  Ingyenes élő koncert és ünnepi tűzijáték a Rendezvényparkban
2013. augusztus 20. 9:00 - Öregfiúk Országos Lábtenisz Bajnokságának Vándorkupája a Bogácsi Termálfürdőben.
 

2013. augusztus 20-ai programok – Szent István-nap, Ópusztaszer

Több mint három évtizedes múltra visszatekintő rendezvénye az Emlékparknak. Egész nap kulturális és folklór programok, vásárosok várják a látogatókat.
Államalapító szent királyunk ünnepén Csongrád Megye Önkormányzata és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark nagyszabású rendezvénnyel várja az ünnepelni, kikapcsolódni, pihenni vágyókat.
Egész nap, több helyszínen zajló programok biztosítják a tartalmas időtöltést, népszerű előadóművészek szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat, lesz kirakodóvásár, népzene, néptánc, bábelőadások, játszóház.
 

2013. augusztus 20-ai programok - Szent István napi várjáték, Hollókő

Aki szeretne visszacsöppenni a keresztes háborúk idejébe, a lovagok korába vagy egy középkori vár életébe, azokat várjuk ezeken a napokon.
Aki szeretne visszacsöppenni a keresztes háborúk idejébe, a lovagok korába vagy egy középkori vár életébe, azokat várjuk ezeken a napokon. A vitézek és apródok között a középkori várban eltölteni egy napot nagyszerű élmény. Főleg azoknak, akik maguk és részt kívánnak venni az itt történő eseményekben: fegyverekkel gyakorolni, vívni, középkori dudazenét, hősi énekeket hallgatni, megismerni a magyar hősök életét, csatáikat és hitük erejét.
A párbajokban és vitézi küzdelmekben gyönyörködni kívánók, vagy vásárfiát keresők, esetleg éhségüket és szomjúságukat csillapítani akarók mind megtalálják itt, amit keresnek. Sőt, akik még ennél többet is szeretnének, azok a vár védelmében és a támadók legyőzésében is jeleskedhetnek az ostromjátékok során...
 

2013. augusztus 20-ai programok - Pezsgős tűzijáték az egri várban, Eger

Ünnepelje augusztus 20-át az egri várban pezsgőzve! Nézze meg a vár alatt található híres kazamatákat is fáklyás vezetéssel!
Feledhetetlen élmény vár önre, családjára és barátaira, ha az államalapítás tiszteletére rendezett augusztus 20-i tűzijátékot a várból tekinti meg pezsgőzés közben! A program egy különleges tárlatvezetéssel kezdődik, fáklyás vezetés keretében tekinthetik meg a kazamatát. A látogatókat a Setét-kapuban Bornemissza Gergely tüzes kerekének rekonstruált mása fogadja, mely hang- és füstelemekkel idézi egykori működését. A földszinti ágyúteremben Zay Ferenc várkapitány által 1550-ben öntött ágyú másolata sül el. A hosszú földalatti folyosó még kivételesebb élményt ígér a lobogó tűz fényénél!
 

2013. augusztus 20-ai programok - Magyarok Kenyere Fesztivál, Pécs

Az augusztus 20-i ünnepi műsor a búza, az aratás, az új kenyér témaköre köré épül, ezzel is körbeölelve a Nemzet Kenyere eseményt.
A Nemzet Kenyere koncepció célja, hogy a nemzet egységét, az összetartozást és a szolidaritást szimbolizálva Pécs városában hagyományt teremtsen. Idén augusztus 20-án délután, a pécsi Szent István téren ünnepi műsor keretében felszentelésre kerül a nagy „Nemzeti Kenyér”.
 

2013. augusztus 20-ai programok – Hortobágyi Hídivásár, Hortobágy

Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án.
Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítenek ki.
 

2013. augusztus 20-ai programok – Bácskai Vágta, Bácska

A bajai kistérség nem hivatalos ünnepnapja a család aprajának-nagyjának egész napos szórakozást kínál. A Bácskai Vágta selejtezői, döntői megtekintése mellett a bácskai ízek bemutatóján mindenki megkóstolhatja a helyi finomságokat, elmerülhet a kulináris élményekben. A programokat kettes fogatok akadályhajtása, pónivágta, valamint kézműves játszóház is színesíti.
hirdetes
Nemes versengést és példátlan kistérségi összefogást hozott ez a rendezvény. Minden település megmutathatja egyéni arculatát, csak rá jellemző gasztronómiáját, és természetesen „harcba szállhatnak” a legtehetségesebb lovasaik. A rendezvény a Nemzeti Vágta helyi előfutama.
2009-ben az országban először Baján rendeztek ilyen előválogatót, majd a sikeren felbuzdulva rövidesen már az ország számos pontján tartottak hasonló versenyt.
Ami az eredményeket illeti, a tavaly előtti Nemzeti Vágtán a bajai kistérség színeiben Molnár Gyöngyi szerezte meg az elsőséget, tavaly pedig negyedik lett a fővárosban Németh János, a bajai győztes.
 

2013. augusztus 20-ai programok - Szent István Napi Programok Noszvajon

Friss kemencében sült kenyér és kenyérlángos, borkóstolási lehetőség és ünnepi megemlékezés várja a vendégeket az Augusztus 20. hosszú hétvégén.
A Noszvaji Gazdaházban:
- kemencében sült kenyér és kenyérlángos készítése, kóstolója
- borkóstolási lehetőség
- játszóház gyermekek részére
- Ünnepi megemlékezés
 

2013. augusztus 20-ai programok - Szent István Napi Zenei Fesztivál és Bor Napok

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén kézművesek, vásározók, táncosok és zenekarok veszik birtokukba a Rögbi pályát.
A zenei és tánc produkciók mellett a hazai pincészetek széles borválasztékával ismerkedhet a publikum.
A Szent István napjához kapcsolódó ötnapos fesztivál fénypontja a tűzijáték.
Program
2013. augusztus 16.
7.00 SZŰKÍTETT KVARTETT
18.30 ZENÉSZ KLUB JAM SESSION
21.00 KISCSILLAG
23.00 GUCA PARTYZANS BRASS BAND
2013. augusztus 17.
16.00 SZEGŐ CSABA
18.00 NAGY TAMÁS KLASSZIKUS GITÁR
19.00 4 NON BLUE
21.00 BON-BON
23.00 TRIÓ TARGET
2013. augusztus 18.
16.00 STRIGONIA VONÓSNÉGYES
17.00 READY FOR THE VEEKEND
18.30 FILIP GYURI BAND (AC/DC MŰSORA)
21.00 TANKCSAPDA
23.00 HOLY SHIT
2013. augusztus 19.
14.00 ZÖLD GÁBOR 
16.00 FABÓK MANCSI BÁBSZÍNHÁZ
18.00 SZANDI
19.00 SOMLÓ TAMÁS
21.00 TŰZIJÁTÉK
21.30 INDIRETTA
2013. augusztus 20.
13.00 ÖTÓRAI TEA SENIOR BAND
16.30 KERESZTES ÁRPÁD BORDALOK
18.00 ROCK'N ROLLER KONCERT
 

2013. augusztus 20-ai programok - II. Hévízi Borünnep, Hévíz

A fürdővárosban nem csak a boroké lesz a főszerep, gasztronómiai- és kézműves vásárral valamint koncertekkel várják a vendégeket.
Programok:
2013. augusztus 16-20.
Hévíz Festetics tér, Deák tér
Nyitva minden nap 16 órától
Augusztus 16. péntek
17:30 II. Hévízi Borünnep borversenyének eredményhirdetése
18:00 Vivat Bacchus Énekegyüttes
19:00 Dr. Cey-Bert Róbert Gyula: Bor és a Hun-Magyar Gasztronómia című előadása a Városi Könyvtárban. A belépés díjtalan!
20:00 Bál a Savoyban főszerepben Gregor Bernadett és Egyházi Géza
22:00 Late Night Jazz Voga Vikivel
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 17. szombat
18:00 Edit Piaf est Kapocs Zsókával
20:00 Frank Sinatra emlékest – Majsai Gábor, Czutor Zoltán, Bebe és Sári Évi közreműködésével
22:00 Late Night Jazz Szatmári-Günsberger duóval
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 18. vasárnap
18:00 Group ’n’ Swing zenekar Gájer Bálinttal
20:00 Budapest Jazz Orchestra – Malek Andrea vendégszereplésével
22:00 Late Night Jazz Szolnoki Dórával és barátaival
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 19. hétfő
18:00 Vujicsics zenekar
20:00 Neo Folk és a Hetedik Kortárs Táncszínház produkciója
22:00 Late Night Jazz Szentgyörgyi-Maros duóval
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
Augusztus 20. kedd
11:00 Városi ünnepség • Helyszín: Városháza tér
18:00 Mystery Gang
20:00 Republic koncert
22:00 Tűzijáték
22:00 Late Night Jazz Varga Endrével és barátaival
Helyszín: Festetics tér, kisszínpad
BORSZEMINÁRIUM
Augusztus 17-18. (szombat-vasárnap)
17.30 és 19.30 óra
Borszemináriummal egybekötött, 6 tételes, vezetett borkóstoló
Helyszín: Városi Könyvtár
Belépő: 3000 Ft / fő
Jegyek válthatók a rendezvény ideje alatt felállított központi információs és pohármosó standon.
Minden nap gasztronómiai- és kézműves vásárral, valamint 16-20 óra között népi játszótérrel várjuk kedves Vendégeinket!
 
 

Forrás: http://www.utisugo.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ikrek (gemini)

egyidejűleg világrajött, egyazon vemhességből származó magzatok; lehetnek egypetés ikrek,... Tovább

digózás

a szolonyec (szikes talaj) típusú szikesek egyik javítási módja. Ott gazdaságos, ahol a szikes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek