Növények, szobanövények gondozása télen: 14 tipp

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

SFV, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szobanövények gondozása télen

8.    Használj párásítót


A párásító nedvességet adhat a száraz téli levegőhöz, és megakadályozhatja a kényesebb növények leveleinek barnulását. Ráadásul jót tesz a tüdőnek is.


9.    Óvakodjunk a kártevőktől


A téli kártevők veszélyesek lehetnek az ablakban lévő növényekre. Ha megtalálják a virágokat, onnan akár az egész házban könnyen elterjedhetnek. Alkalomadtán ellenőrizd növényeidet, figyelj például az atkákra. Ha problémát észlelsz, azonnal kezelni kell.


10.    Extra vizet adjunk, ha elutazunk


Ha két hétre vagy többre elutazunk, nem árt megszegni a víz-szabályt, és egy kis extra öntözést kell adni a növényeknek, hogy egészségesek maradjanak.


11.    Kerüljük el a túl magas hőmérsékletet


Míg sok kertész amiatt aggódik, hogy megfagynak a növények, néhányan a túlzott melegre nem figyelnek. Ne helyezd a növényeket fűtőtest vagy kandalló mellé, ahol kiszáradhatnak, használj inkább virágállványt.


12.    A fagyos éjszakákra ne hagyjuk növényeinket az ablak mellett

Az ablakok közelében lévő levegő veszélyesen lehűlhet a növények számára, ha a külső hőmérséklet éjszaka lecsökken. Megoldható úgy is, hogy a növényeket letakarjuk például újságpapírral éjszakára, de sokszor egyszerűbb félretenni őket.

13.    Túl sok növényt kell bevinni? Alakíts ki nekik egy szobát

Ha büszkélkedni szeretnél bent az összes terasznövényeddel, fontold meg, hogy egy teljes szobát átalakítasz csak a számukra. Így megfelelően tudod szabályozni számukra a hőmérsékletet és környezetet. Mindenképpen szükséges viszont sok ablak.

14.    Rövid napok esetén biztosítsunk a fényt

Ha a nappalok különösen rövidek és tájolás szerint is sötét a szobánk, fontold meg a LED-es világítást, amellyel extra fényt szolgáltathatsz növényeidnek. És ne feledd, hogy a fény színe befolyásolja a növények növekedését.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-06-25

Ez a legjobb vakondriasztó növény kertész nagyapám szerint

Fedezd fel a kertész nagypapám szerint legjobb vakondriasztó növényt, a kutyatejet. Ismerd meg, hogyan ültetheted és gondozhatod ezt a hasznos növényt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zsíros májelfajulás

a —> máj —>elfajulásának egyik gyakori alakja. Oktanában túltáplálás és... Tovább

gyom

a régebbi felfogás szerint minden olyan növény, amelyet nem vetettek, hasznot nem hajt. A... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert Növénytermesztés