Növények, szobanövények gondozása télen: 14 tipp

hirdetes

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

SFV, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szobanövények gondozása télen

8.    Használj párásítót


A párásító nedvességet adhat a száraz téli levegőhöz, és megakadályozhatja a kényesebb növények leveleinek barnulását. Ráadásul jót tesz a tüdőnek is.


9.    Óvakodjunk a kártevőktől


A téli kártevők veszélyesek lehetnek az ablakban lévő növényekre. Ha megtalálják a virágokat, onnan akár az egész házban könnyen elterjedhetnek. Alkalomadtán ellenőrizd növényeidet, figyelj például az atkákra. Ha problémát észlelsz, azonnal kezelni kell.


10.    Extra vizet adjunk, ha elutazunk


Ha két hétre vagy többre elutazunk, nem árt megszegni a víz-szabályt, és egy kis extra öntözést kell adni a növényeknek, hogy egészségesek maradjanak.

hirdetes


11.    Kerüljük el a túl magas hőmérsékletet


Míg sok kertész amiatt aggódik, hogy megfagynak a növények, néhányan a túlzott melegre nem figyelnek. Ne helyezd a növényeket fűtőtest vagy kandalló mellé, ahol kiszáradhatnak, használj inkább virágállványt.


12.    A fagyos éjszakákra ne hagyjuk növényeinket az ablak mellett

Az ablakok közelében lévő levegő veszélyesen lehűlhet a növények számára, ha a külső hőmérséklet éjszaka lecsökken. Megoldható úgy is, hogy a növényeket letakarjuk például újságpapírral éjszakára, de sokszor egyszerűbb félretenni őket.

13.    Túl sok növényt kell bevinni? Alakíts ki nekik egy szobát

hirdetes

Ha büszkélkedni szeretnél bent az összes terasznövényeddel, fontold meg, hogy egy teljes szobát átalakítasz csak a számukra. Így megfelelően tudod szabályozni számukra a hőmérsékletet és környezetet. Mindenképpen szükséges viszont sok ablak.

14.    Rövid napok esetén biztosítsunk a fényt

Ha a nappalok különösen rövidek és tájolás szerint is sötét a szobánk, fontold meg a LED-es világítást, amellyel extra fényt szolgáltathatsz növényeidnek. És ne feledd, hogy a fény színe befolyásolja a növények növekedését.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

2024-01-18

Mi az oka, ha nem kel ki a fokhagymám a kertben?

A fokhagyma termesztése nem bonyolult folyamat, ám, ha nem kelt ki a fokhagymád a kertben, akkor lehet te is az öntözéssel rontottad el.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-06

Ez a 4 legjobb illatú egynyári virág – lassan itt az ideje elkezdened az ültetést

Mutatjuk a legjobb illatú egynyári virágokat, amiket érdemes lesz neked is elültetned idén, ha szeretnél jó illatot kertedben, otthonodban - szakértői cikk.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kombájn

a több hagyományos munkaműveletet egy menetben végző betakarítógépek. A kombájnok... Tovább

kerekrepkény-mérgezés

lóban, ritkábban szarvasmarhában fordul elő a növénynek mérgező mennyiségben zölden való... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert Növénytermesztés