A világ legkülönösebb állatai

hirdetes

11 különös állat, amiről még biztosan nem hallottál

Gángó Anna
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindannyian láttuk már, hogy a természet milyen különös dolgokra képes. Egyesekhez kegyes volt az élet, másokhoz már kevésbé. Összegyűjtöttünk néhányat, a világ legelképesztőbb fajai közül, amin neked is tátva marad majd a szád. Nézd meg te is ezeket a furcsa állatokat.

különös állatok

Ili pika

különös állat

Ez a különös ewokmaci szerű állat Kína északi részén él, és rendkívül ritka. Populációjuk a globális felmelegedés következtében egyre jobban fogyatkozik. Ma már kevesebb mint ezer példány él belőle. Az állatot csupán 1983-ban fedezte fel egy környezetvédő, Li Weidong, aki rendkívül aggódik a faj fennmaradása miatt. Különlegességüket az adja, hogy az elmúlt 20 évben, most először sikerült lefotózniuk.

Pinocchio Béka

Nevét a furcsán deformált orráról nyerte, valószínűleg a fák lombkoronáin vernek fészket, amiket nagyon nehéz felkutatni. Érdekessége, hogy mikor a hím egyed el akarja csábítani a nőstényt, akkor furcsa, pinocchio szerű orrát elkezdi emelgetni.

Piszeorrú majom

különös állat

Ez a legritkább főemlős a világon. 2010-ben fedezték fel Burma északi részén. Orra különös formája miatt, a majom minden alkalommal tüsszög, ha esni kezd.

Handfish

különös állatok

A National Geographic kutatói is megerősítették a felfedezést, miszerint a Tasmánia partjainál 1999-ben felfedezett halfajta az uszonyait járásra használja. Az eddig ismeretlen, csak az őslakosok által látott vízi állatot e-tulajdonsága miatt handfishnek, vagyis kezeshalnak nevezték el. 

hirdetes
 

Hondurasi fehér denevér

különös állat

A hondurasi fehér-denevér egy hófehér bőrű denevér, sárga orral és fülekkel. Apró, csak 3,7-4,7 cm hosszú. A Heliconia fa leveleiből sátrat épít, hogy óvja lakhelyét a trópusi felhőszakadásoktól.

különös állatok

Dumbo polip

különös állat

Két nagy fülre hasonlító uszonyáról kapta a nevét. A Csendes-óceán keleti területein él ez a különleges polipfaj, 300-5000 méteres mélységben. Általában maximum 20 centiméterre nő meg, ám a legnagyobb ismert állat testhossza 1,8 méter, tömege pedig 5,9 kilogramm volt.

Salp

Ez az előgerinchúros állat a vízben levő szén-dioxiddal táplálkozik, amelyet átlátszó testükön keresztül pumpálnak át. Sokat köszönhetünk nekik, mert csökkentik a CO2-koncentrációt a vízben és levegőben egyaránt.

hirdetes

Rózsaszín szemű szöcske

különös állat

Ezt a szöcskefajt 2010-ben fedezte fel egy kutatócsoport Pápua Új-Guineában, a Muller Range hegyekben. 

Rózsás kékrák

különös állat

Ezt a fantasztikusan szép, színpompás rákot 2015-ben azonosították először, Indonéziában. 

Albínó kínai lágyhéjú teknős

különös állat

Ezek az aprócska teknősök hosszú nyakukat és csőszerű orrlyukukat búvárpipaként használva képesek levegőzni a víz alatt.

Amazonasi folyamidelfin

különös állat

Fiatal korukban világosszürkék, egy részük az évek előrehaladtával egyes egyedek rózsaszínűek lesznek, érdekesség továbbá, hogy hátúszó helyett púpjuk van. Nem olyan barátságosak és nehezebben betaníthatóak mint a többi delfin, ezért csak ritkán tartják őket fogságban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

meddőség (sterilitás, terméketlenség)

a szaporodási képesség hiánya, a meddő nőstény állatok képtelenek ivadékot világra hozni,... Tovább

állatok nemesítése

meglevő fajták tulajdonságainak célszerű javítása ->keresztezés, kiválogatás... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok