10 virág, amit ősszel kell elültetni, hogy egész szezonban pompázzon

10 virág, amit ősszel kell elültetni, hogy egész szezonban pompázzon

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az ősz a kertész számára is izgalmas időszak lehet, mivel most kell elkezdenünk gondoskodni a tavasz és a nyár virágzásáról. Az őszi ültetés lehetővé teszi, hogy már a hideg hónapok beköszöntése előtt gondoskodjunk a kertünk virágokkal teli tavaszáról és nyaráról.

scilla

Milyen hagymás virágokat ültessünk ősszel?

Az őszi hónapok nem csak a kertünk lassú téli álomba merülésének ideje, hanem egyben lehetőséget is kínálnak arra, hogy gondoskodjunk tavaszi és nyári virágjaink előzetes ültetéséről. A hagymás virágok őszi ültetése kulcsfontosságú lépés a virágkertünk élettel teli és színpompás megőrzéséhez. Ezek a hagymás növények idővel virágokkal ajándékoznak meg minket, hozva a tavasz és a nyár szépségét a kertünkbe. Most megmutatjuk, miért és hogyan érdemes elkezdeni az őszi ültetést, hogy virágokban gazdag kertet hozzunk létre a következő szezonban.

Most megmutatjuk, melyik 10 virágot érdemes ősszel elültetned, hogy egész szezonban pompázhassanak.

1.    Hóvirág (Snowdrops)


A hóvirágok az elsők között bontják ki virágaikat a tavasz beköszöntével, még a hó olvadása előtt is. Ezek a csepp alakú fehér virágok nemcsak gyönyörűek, de hűvös időjárásban is jól teljesítenek. Ültetheted őket csoportokba vagy szórva a kerted különböző részeire.

2. Csillagvirág (Scilla)


A csillagvirágok kék, ibolya vagy fehér virágaikkal díszítik meg a kertedet. Ezek az apró virágok tavasszal virágoznak, és gyönyörű szőnyeget alkotnak, amikor nagyobb csoportokban ülteted őket. A csillagvirágok könnyen gondozhatók és idővel szaporodnak.

3. Iris (Írisz)

Az íriszek hosszúkás, szirmaik sokféle színben pompáznak, és igazi látványosságot nyújtanak a kertedben. Ősszel ültetve gyökérzetük megerősödik, és tavasszal virágozni kezdenek. Az íriszek gondozása viszonylag egyszerű, és jól mutatnak vázában is.

4. Nárciszok (Daffodils)

A nárciszok vidám sárga szirmaikkal és fehér trombita alakú középpel hozzák el a tavaszt a kertedbe. Ezek az őszi ültetésű virágok idővel terjednek, és sárga virágtengerrel ajándékoznak meg. Ültetheted őket fákkal vagy bokrokkal kombinálva is.

5. Jácint (Hyacinths)

A jácintok illatosak és rendkívül színpompásak. Kaphatók különböző színű virágokkal, így könnyen illesztheted a kerted színvilágához. Az őszi ültetésű jácintok tavasszal gyönyörű szirmokat hoznak létre, és kellemes illatukkal is örömöt szereznek.

6. Tulipán (Tulips)

A tulipánok szinte ikonikus tavaszi virágok, és rendkívül változatosak szín- és méretválasztékban. Ezek az ültetéstől számítva gyorsan nőnek, és kertedet színpompával ajándékozzák meg a tavasz beköszöntével. Ültetheted őket csoportosan vagy vegyesen más virágokkal.

7. Gyöngyike (Muscari)

A gyöngyikék kis, kék vagy lila hagymáik fürtökben növekednek, és szépen mutatnak sziklakertekben vagy rétek szélén. Ezek a virágok különösen jól mutatnak, ha több fajtájukat ülteted egymás mellé.

8. Kockás Liliom (Fritillaria)

A kockás liliomok egyedi megjelenésűek, csillag vagy csepp alakú mintázatokkal a virágokon. Tavasszal hozzák létre látványos virágaikat. Ültetheted őket egyedülálló ékességként vagy más virágokkal együtt.

9. Tőzike (Leucojum)

A tőzikék, vagy más néven hóvirágok hozzák a tavaszt a kertedbe. Ezek a fehér virágok zöld pöttyökkel díszítettek, és szépen mutatnak az árnyékos területeken. Ősszel ültetve a tőzikék idővel nagyobb csoportokban pompázhatnak.

10. Díszhagyma (Allium)

A díszhagymák egyedülálló formájukkal és magas szárukkel kiemelkednek a kertedben. Virágjaik különböző árnyalatokban pompáznak, és nyáron virágzanak. Ezek a virágok jól mutatnak virágágyásokban és sziklakertekben is.


Az őszi ültetésű virágok gondozása viszonylag egyszerű, és a kertedet hosszú ideig virágokkal látják el. Ültess néhányat ezek közül az időszakos szépségekből, és várd izgatottan, hogy tavasszal és nyáron a kerted egész szezonban pompázzon.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szabadtéri géptároló

olyan bekerített, nagyobbrészt szilárd burkolatú terület, ahol a fedett lárolásra nem került... Tovább

biobeton

nád- és szalmatörmelékből, valamint egyéb hasonló ->melléktermékekből készült... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés