Ezeket ne felejtsd el ha kutyával mész nyaralni

10 tipp amit mindenképpen tarts be, ha kutyával utazol!

TB, ZH, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Régebben szinte lehetetlen volt kivitelezni egy nyaralást kutyával. A szállodák egyáltalán nem voltak felkészülve a négylábúak érkezésére, így zömében sajnos otthon kellett hagynunk kedvencünket, ha elmentünk nyaralni. Ez az utóbbi években nagyon megváltozott, Magyarországon, már több mint 400 szállás várja a kutyával utazókat, azonban hiába a felkészültség, ha nem szeretnél a kutyád nélkül nyaralni, van pár dolog, amit mindenképpen érdemes betartanod ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen az otthontól távoltöltött idő.

Ezzel a néhány tippel tökéletes lehet a kutyás nyaralás

Egyre jobban közeledünk a nyárhoz, és ilyen tájt már mindenki azon gondolkozik, hova foglaljon szállás a nyárra, hiszen ha nem döntenek időben a jobb helyeket már elkapkodják. Ha úgy döntesz idén a kutyádtól sem szeretnél elszakadni, akkor ne aggódj már nem is kell. Szerencsére egyre több szálloda ismeri fel, hogy a kutyák nem jelentenek veszélyt a szobák berendezésére, és bizonyos szabályok betartása mellett nyugodtan tudnak együtt pihenni a kutyás vendégek, és a nem kutyás vendégek is.

A szállodák saját maguk dönthetnek arról, hogy kutyabarát szállás helyként jelölik e meg magukat, és szerencsére egyre több dönt úgy, hogy a négylábúakat is szeretettel látják, ráadásul az újonnan épített hotelekben külön oda figyelnek arra, hogy rendelkezzenek olyan szobákkal, amik közvetlen kertkapcsolatosak, így egy kicsit elszeparáltan lehet együtt a kutya és a gazdi. Ha idén a nyaralás kutyával lesz, ne hagyd ki a Balatont, ahol nem csak kutyabarát szállodákkal segítenek nektek, de Balatonfenyvesnél még kutyabarát strandot is találhattok, így már a fürdőzésnél sem kell rosszalló tekintetekre számítani, és csak felhőtlenül élveznetek kell a meleg nyári napokat.


Sajnos ahhoz, hogy teljesen gondtalanul teljen a nyaralás, nem elég annyi, hogy kutyabarát szállodában foglalsz szobát. Van pár dolog, amit érdemes betartanod ahhoz, hogy tényleg problémamentesen tudjatok együtt nyaralni. 

Ezeket a tippeket ne hagyd ki ha tökéletes nyaralást szeretnél kutyával

A következő oldalon megtudhatod, mikre kell mindenképpen odafigyelned, ha a kutya is veled tart idén nyáron.
 

Ezzel a néhány tippel tökéletes lehet a kutyás nyaralás

1. Féreghajtás, oltások


Ha tényleg nem szeretnéd idén nyáron otthon hagyni kis kedvencedet, akkor mindenképpen még az indulás előtt érdemes elintézned a féreghajtást, és beoltatnod. Ezen kívül ne hagy otthon az oltási kis könyvet sem, nem fogják ellenőrizni a szállodában, de jobb, ha nálad van.


2. Autóban biztonsági öv


Az autóban ugyan úgy, mint az embereket, a kutyát is be kell kötni, de érdemesebb úgy utazni, hogy vásárolsz neki egy utazó dobozt. Így biztos lehetsz benne, hogy nem fog össze vissza ugrálni, és véletlenül sem okozol balesetet, miközben a kutyát kell fegyelmezned. Az utazó dobozok ráadásul nagyon kényelmesek, és segítenek, hogy ne neki kelljen megtartania magát, így kevésbé lehet hányingere a zötykölődős, kátyús hazai utakon. Nem árthat ha a nagy utazás előtt több apróbb próba útra viszed, hogy lásd mennyire bírja a hosszú bezártságot, és a kanyargást.


3. Szájkosár


Ha nem autóval érkeztek, akkor kikerülhetetlen, hiszen minden tömegközlekedési eszközön a legkisebb, legártalmatlanabb kutyának is kötelező a szájkosár. Ha autóval érkeztek se hagyjátok otthon, jól jöhet még egy hisztisebb vendégnél, vagy ha elmentek a vásárlóutcában sétálni. Nem csak a te biztonságodat szolgálja, de a körülöttetek lévő emberek biztonság érzetét is növelheted vele, így kevésbé fognak problémázni veletek.


4. Zacskó


Ne feledkezz meg a kutya kaki zacskóról sem. A nyaraláson is ugyan úgy megmaradnak a szükségletei, ám ezekre itt nem árt egy kicsit jobban odafigyelni. A szállodák sem szeretnék, ha a kertjükben össze vissza minden sarokban kutya kakival mennének szembe, és gondolj bele te sem örülnél neki, így itt se feledkezz meg a zacskóról.


5. A kutya viselkedése


A kutya nagyon boldog lesz, és izgatott, hiszen egy teljesen új helyet fedezhet fel, új illatokkal, esetleg új barátokkal, de figyelj rá, hogy a többi vendéget próbáljátok meg a lehető legkisebb mértékben zavarni. Ha lehetőség van rá próbáld meg napközben kielégíteni a kutya mozgásigényét, és ha lehet ne zavarjátok éjszaka a többieket azzal, hogy végig ugat a kutya, Sokan nem szeretik ha idegen kutyák odamennek hozzájuk, ezt ha lehet tartsd tiszteletben, és ne engedd, hogy az egész szállodát egyedül fedezze fel kedvenc négylábúd.

A kutyáknak is kihagyhatatlan élmény egy közös utazás

További tippekért lapozz a következő oldalra!
 

Ezzel a néhány tippel tökéletes lehet a kutyás nyaralás

6. Póráz


Ha lehet, akkor a szálláshelyen, és a vendéglátó helyen legyen pórázon a kutya. Nagy felfordulást tud okozni, egy lelkesedésében össze vissza rohangáló kutya a szállodában és azt sem szeretik túlzottan, ha egy étteremben rohangál fel alá, ezért ha teheted bent mindenképpen rakd rá a pórázt. Így is fel fogja tudni fedezni az illatokat, és jól fogja magát érezni, de a vendégek sem fognak panaszkodni.


7. Póráz nélkül


Ha strandon vagy a nagyobb kertben engeded szabadon, soha ne téveszd szem elől. Eleve érezhet olyan illatokat amik miatt messzebbre mehet tőled, és az új hely, és új ingerek miatt megeshet, hogy nem fog tudni vissza menni hozzád. Ha nm szeretnéd a keresgéléssel, és stresszel tölteni a pihenésre szánt napokat, semmiképpen se veszítsd szem elől.


8. Kedvenc játékok


Ha van kedvenc játéka, plédje akkor azt nyugodtan vigyük magunkkal, mert megnyugtathatja az új helyen, ha ismerős dolgok, illatok veszik körül, és valószínűleg a nyaraláson sem fogja megvetni a játékokat, ráadásul könnyebben le tudod fárasztani velük, hogy este nyugodtabban tudjon majd aludni.


9. Egyedül a szobában


Ha veled utazik a kutyád, lehetőleg próbáld meg úgy kialakítani a programokat, hogy ne kelljen egyedül hagyod a szobában, hiszen ezen az új helyen megrémülhet. Ha valamiért még is kénytelen vagy egyedül hagyni, ne felejts el szólni a szálloda személyzetének, hogy  ha esetleg jönnének takarítani a szobát a személyzet ne ijedjen meg.


10. Reggeli és vacsora


A legtöbb kutya általában napi kétszer kap ételt, azonban ha elutazol inkább vidd otthonról a kutyád eledelét, mivel az új étel lehet hogy nem tetszene neki, és vannak olyan kutyák is akik nem esznek meg akármilyen ételt, így komoly gondban lehetsz ha nem viszel magaddal. Ez abszolút a kutya kényelmét és nyugalmát szolgálja, ezért ne feledkezz meg róla.

 
Jutalomfalatok


Legyen nálad jutalom falat, és ha ügyes nyaralónak bizonyul, éreztesd vele. Nem csak otthon kell jutalmazni, itt is szabad, ráadásul az új környezetben még jobban esik neki ha értékeled milyen jól viselkedik.
 

A kutyák is nagyon élvezik a strandot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hajtás

1. (bot.) A csíranövény rügyecskéjéből fejlődő, a magasabb rendű növényeknek a... Tovább

hemosziderin

a vörösvérsejteknek a szövetekben történt szétesésekor és a hemoglobin bomlásakor... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok