Milyen kerti munkákat nem szabad elfelejteni az őszi kertben? Íme, 10 dolog, amit végezz el!

10 őszi kerti teendő, melyről Neked sem szabad megfeledkezned!

TK, SFV, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az ősz megérkeztével kezdenek eltűnni a meleg, nyárias napok, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk kertünket. Mostani cikkünkben nézzünk meg 10 kerti munkát, melyeket mindenképpen érdemes az ősz beköszöntével elvégezni otthonunkban!

Őszi kertészkedés

Ahogy megérkezett az ősz, már búcsút inthetünk a nyári, meleg napoknak – mégsem szabad elhanyagolni kertünket, hiszen annak élete nem fog megállni! Arról nem is beszélve, hogy mivel az őszies időben már egyre kevesebb programlehetőség van körülöttünk, egy kicsit kiszakadni otthonunkból és kertünkben tevékenykedni remek testmozgást jelenthet! Lássuk, mikre kell ősszel időt szánnod.


Nézz rá a kerti öntözőberendezésedre: fontos őszi kerti munka


Nem szabad elfelejtened karban tartani kerti öntözőberendezésedet. Ősszel a legtöbb locsolótömlőből ürítsd ki a vizet, majd a szórófejekkel, tömlőösszekötőkkel, - csatlakozókkal, egyéb tartozékokkal együtt keress nekik egy biztonságos, védett helyet, így elvégezve majd tárolásukat a téli időszakban.


Trágyázd meg gyeped: az őszi kerti munka egyik fontos eleme


Érdemes már néhány ponton a következő tavaszra készülni, így is segítve majd kertünk újjászületését. Amennyiben Te is szeretnél már tavasszal egy üde, szép, sűrű gyepet környezetedben, akkor most van szükség a gyepgondozásra. Válaszd ki a megfelelő tápanyagokat tartalmazó gyeptrágyákat és az évben utolsó alkalommal juttass pázsitod számára egy nagyobb adag tápanyagot.


Éljenek az őszi virágos növények!


Nem szabad most sem lemondanod a meseszép kertről – csupán meg kell válogatnod, hogy milyen növényeket érdemes még az őszi időszakban telepítened balkonládáidba, cserepeidbe. Egy krizantém, árvácska vagy egy díszkáposzta remek választás lehet, hiszen ezek a növények egészen az ősz végéig díszíthetik kertedet.


Itt az ideje az őszi tőosztásnak


Érdemes még ebben az időszakban szaporítanod évelő növényeidet, elsősorban tőosztással. Itt az idő, hogy a már túlságosan elburjánzott példányokat kiásd, s tövüket több kisebb darabra vágd szét, majd újra elültesd azokat.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben szeretnéd tudni, miket érdemes még elvégezned kertedben ősszel, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

61/2006. (VIII. 22.) FVM rendelet

a kerületi állategészségügyi és élelmiszer-ellenõrzõ hivatalok illetékességi... Tovább

biocid

bizonyos élőlénycsoportokat szelektíve károsító anyagok, hatások összefoglaló neve. A... Tovább

Tovább a lexikonra