10 gyerekbarát kutyafajta

hirdetes

10 kutyafajta, mely ideális gyermek mellé

TK

Gyakran mondjuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya, mégis akár a gyerekek legjobb társa is lehet. Egyrészt, remek játszótárs gyermekünk számára; időnként bizalmasa, sőt megnyugtató barátja lehet. Mindkét esetben társa lesz gyermekünknek élete egyik szakaszában. Másrészt, képes lesz felelősségre tanítani. Viszont, tudnunk kell, hogy nem minden fajta kutyát ajánlott gyermek társaságában tartani. Fedezz fel néhány fajtát, amit viszont kifejezetten ajánlott!

Gyerekbarát kutyafajták

Mit csináljunk, mielőtt örökbe fogadunk egy kutyust?


Egy kutya tulajdonságai a gyermek számára


Bármilyen fajtára esik majd a választásunk, tudnunk kell, hogy a kutyának jó oktatásban kell majd részesülnie, és ki kell képezni egy-két alapvető gesztusra majd. Ugyanis, ha a kutya nem viselkedik megfelelően, a gyermekkel egymásra is más hatással lesznek; nem feltétlenül lesz a kapcsolat építő, akármennyire családbarát fajtát választunk.


Amennyiben felnőtt kutyát viszünk haza, mindenképp tudnunk kell a történetét, illetve hogy mennyire képezték ki. Ha egy kölyökkutya mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk, hogy nekünk kell majd betanítani.


Egyébként, nem feltétlenül a kistestű kutyák a legjobbak gyermekeink számára. Minden a jellemükön múlik, mintsem méretükön. Ráadásul, a legtöbb nagytestű kutyának megvan minden adottsága, hogy csodás társai legyenek. Viszont, arra figyeljünk, hogy amennyiben gyermekünk hiperaktív, nem okos dolog egy idős kutyánál döntenünk; egy sportos eb, sokkal jobb választás lesz!

hirdetes


Készítsük fel gyermekünket a kutya érkezésére


Egy új kutya nem érkezhet felkészülés nélkül a családba. Figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünknek is érdemes néhány dologgal tisztába lennie, és követnie néhány átlagos „szabályt”.


A kora függvényében, el kell magyaráznunk neki, hogy ez egy állat nagy felelősséggel jár a család számára; főleg ha már itt van a pici. Meg kell tanulni majd tisztelni az új családtagot, és például nem egy játékként kezelni. Ha már nagyobb, akkor megbízhatod a kutya gondozásával, vagy esetleg az azokkal kapcsolatos feladatok közül néhánnyal: etetésével, sétáltatásával.


Amennyiben a gyermek még csak 7-8 éves, akkor meg kell osztanod majd figyelmedet mind a kutyus, mind gyermeked között.


Kistestű kuytusok


Beagle


Még ha a kutyus lakhat is a lakásban, rengeteg energiával rendelkezik. Ennek következtében, muszáj kivinni otthonunkból. Jól illik az olyan gyermekekhez, akik hozzá hasonlóan aktívak. Intelligenciáról, és gyengédségről is ugyanúgy tanúskodik. Emellett, imádnivaló kis fejjel rendelkezik…

hirdetes


Buldogok


A francia-, és angol buldogok rendkívül könnyen alkalmazkodnak a lakásban lévő élethez, és persze a gyermekekhez is. Nyugodtak és szerethetők. Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a napi kimozdulásra, de itt egyáltalán nem a megerőltető aktív mozgásra kell gondolnunk.


Uszkár


Élettel teli viselkedésükkel és játékosságukkal remekül kijönnek a gyermekekkel; remek játszótársak lehetnek. Társaságkedvelő, ezért folyamatosan igényli valakinek a jelenlétét – hogy foglalkozzanak vele. 


Okos állat, kíváncsi, és könnyen megtanul dolgokat. Emellett, azok közé a kutyák közé tartozik, akik kevésbé okoznak allergiát, ugyanis nagyon ritkán hullajtja szőrét, náluk nem jellemző a vedlés.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-01

Hogyan ismerjük fel a beteg madarakat és mit tehetünk a megmentésükért?

Egy vadon élő madár nem tudja megmondani, mikor érzi rosszul magát. Azok az emberek, akik tudják, hogyan ismerjék fel a beteg madarakat, lépéseket tehetnek!

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-05-31

Vízi siklók a kertünkben? Lehetséges! Ezeket kell tudni róluk!

A vízisiklók nem ritkán akár a kertünkben is előfordulhatnak! Főleg, ha rendelkezünk kerti tóval. Ne ijedjünk meg ezektől a kigyóktól, mert nem bántanak!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-01

Pici és bolyhos. Ismerd meg a nyuszit te is!

A nyuszik nagyszerű állatok, a maguk cukiságával. Igazán különlegesek és aranyosak is. Az erdei nyuszik pedig megtalálhatóak a Magyar erdőkben is nem ritkán.

További cikkek ebben a témában


heregubó-arató készülék (gubózófésű)

vontatott, kb. 2 m hosszú mélyített teknő, amelynek egyik oldala fogazott élével belesüpped a... Tovább

Gyomirtó Lintur 70 WG

Gyors és biztos hatás, széles hatásspektrum a kalászosok kétszikű gyomnövényei... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek