10 gyerekbarát kutyafajta

hirdetes

10 kutyafajta, mely ideális gyermek mellé

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Gyakran mondjuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya, mégis akár a gyerekek legjobb társa is lehet. Egyrészt, remek játszótárs gyermekünk számára; időnként bizalmasa, sőt megnyugtató barátja lehet. Mindkét esetben társa lesz gyermekünknek élete egyik szakaszában. Másrészt, képes lesz felelősségre tanítani. Viszont, tudnunk kell, hogy nem minden fajta kutyát ajánlott gyermek társaságában tartani. Fedezz fel néhány fajtát, amit viszont kifejezetten ajánlott!

Gyerekbarát kutyafajták

Mit csináljunk, mielőtt örökbe fogadunk egy kutyust?


Egy kutya tulajdonságai a gyermek számára


Bármilyen fajtára esik majd a választásunk, tudnunk kell, hogy a kutyának jó oktatásban kell majd részesülnie, és ki kell képezni egy-két alapvető gesztusra majd. Ugyanis, ha a kutya nem viselkedik megfelelően, a gyermekkel egymásra is más hatással lesznek; nem feltétlenül lesz a kapcsolat építő, akármennyire családbarát fajtát választunk.


Amennyiben felnőtt kutyát viszünk haza, mindenképp tudnunk kell a történetét, illetve hogy mennyire képezték ki. Ha egy kölyökkutya mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk, hogy nekünk kell majd betanítani.


Egyébként, nem feltétlenül a kistestű kutyák a legjobbak gyermekeink számára. Minden a jellemükön múlik, mintsem méretükön. Ráadásul, a legtöbb nagytestű kutyának megvan minden adottsága, hogy csodás társai legyenek. Viszont, arra figyeljünk, hogy amennyiben gyermekünk hiperaktív, nem okos dolog egy idős kutyánál döntenünk; egy sportos eb, sokkal jobb választás lesz!

hirdetes


Készítsük fel gyermekünket a kutya érkezésére


Egy új kutya nem érkezhet felkészülés nélkül a családba. Figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünknek is érdemes néhány dologgal tisztába lennie, és követnie néhány átlagos „szabályt”.


A kora függvényében, el kell magyaráznunk neki, hogy ez egy állat nagy felelősséggel jár a család számára; főleg ha már itt van a pici. Meg kell tanulni majd tisztelni az új családtagot, és például nem egy játékként kezelni. Ha már nagyobb, akkor megbízhatod a kutya gondozásával, vagy esetleg az azokkal kapcsolatos feladatok közül néhánnyal: etetésével, sétáltatásával.


Amennyiben a gyermek még csak 7-8 éves, akkor meg kell osztanod majd figyelmedet mind a kutyus, mind gyermeked között.


Kistestű kuytusok


Beagle


Még ha a kutyus lakhat is a lakásban, rengeteg energiával rendelkezik. Ennek következtében, muszáj kivinni otthonunkból. Jól illik az olyan gyermekekhez, akik hozzá hasonlóan aktívak. Intelligenciáról, és gyengédségről is ugyanúgy tanúskodik. Emellett, imádnivaló kis fejjel rendelkezik…

hirdetes


Buldogok


A francia-, és angol buldogok rendkívül könnyen alkalmazkodnak a lakásban lévő élethez, és persze a gyermekekhez is. Nyugodtak és szerethetők. Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a napi kimozdulásra, de itt egyáltalán nem a megerőltető aktív mozgásra kell gondolnunk.


Uszkár


Élettel teli viselkedésükkel és játékosságukkal remekül kijönnek a gyermekekkel; remek játszótársak lehetnek. Társaságkedvelő, ezért folyamatosan igényli valakinek a jelenlétét – hogy foglalkozzanak vele. 


Okos állat, kíváncsi, és könnyen megtanul dolgokat. Emellett, azok közé a kutyák közé tartozik, akik kevésbé okoznak allergiát, ugyanis nagyon ritkán hullajtja szőrét, náluk nem jellemző a vedlés.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-22

Így ne gyomlálj! - 5 gyomlálási hiba, amely sokkal nehezebbé teszi a kertészkedést

A gyomlálás nem tűnik bonyolult dolognak, viszont vannak alapszabályok, amiket jó, ha betartasz. Ezeket a hibákat pedig jobb elkerülni, csak nehezítik a dolgod!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-02-28

Ezért ne etesd a kacsákat kenyérrel

Sokan szoktuk etetni a kacsákat kenyérrel, azonban nagyon is káros az egészségük számára ez a fajta étel: mutatjuk, miért ne etesd te sem a kacsákat kenyérrel!

2023-03-10

Figyelj a széncinegékre márciusban: a postaládádba költözhetnek!

Márciustól érdemes figyelni a postaládáinkat, ugyanis széncinegék költözhetnek bele és rakhatnak ott fészket. A cikkünkben elmagyarázzuk, miért fészkelnek oda!

2023-03-02

Így lehet megszabadulni a 4 legrosszabb kerti kártevőtől

Itt a tavasz, bár az időjárás még kicsit sem tavaszias, de lassan megjelennek a kerti kártevők is: ezek a legjobb tippjeink a 4 legártalmasabb kártevő ellen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zsombor (Sisymbrium)

a —>keresztesvirágúak családjának egyik nemzetsége, fajai az utak mentén, parlagokon,... Tovább

károsító-előrejelzés

az előrejelzésnek az a formája, amely a gazdasági következményektől elvonatkoztatva a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek