10 gyerekbarát kutyafajta

hirdetes

10 kutyafajta, mely ideális gyermek mellé

TK

Gyakran mondjuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya, mégis akár a gyerekek legjobb társa is lehet. Egyrészt, remek játszótárs gyermekünk számára; időnként bizalmasa, sőt megnyugtató barátja lehet. Mindkét esetben társa lesz gyermekünknek élete egyik szakaszában. Másrészt, képes lesz felelősségre tanítani. Viszont, tudnunk kell, hogy nem minden fajta kutyát ajánlott gyermek társaságában tartani. Fedezz fel néhány fajtát, amit viszont kifejezetten ajánlott!

Gyerekbarát kutyafajták

Mit csináljunk, mielőtt örökbe fogadunk egy kutyust?


Egy kutya tulajdonságai a gyermek számára


Bármilyen fajtára esik majd a választásunk, tudnunk kell, hogy a kutyának jó oktatásban kell majd részesülnie, és ki kell képezni egy-két alapvető gesztusra majd. Ugyanis, ha a kutya nem viselkedik megfelelően, a gyermekkel egymásra is más hatással lesznek; nem feltétlenül lesz a kapcsolat építő, akármennyire családbarát fajtát választunk.


Amennyiben felnőtt kutyát viszünk haza, mindenképp tudnunk kell a történetét, illetve hogy mennyire képezték ki. Ha egy kölyökkutya mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk, hogy nekünk kell majd betanítani.


Egyébként, nem feltétlenül a kistestű kutyák a legjobbak gyermekeink számára. Minden a jellemükön múlik, mintsem méretükön. Ráadásul, a legtöbb nagytestű kutyának megvan minden adottsága, hogy csodás társai legyenek. Viszont, arra figyeljünk, hogy amennyiben gyermekünk hiperaktív, nem okos dolog egy idős kutyánál döntenünk; egy sportos eb, sokkal jobb választás lesz!

hirdetes


Készítsük fel gyermekünket a kutya érkezésére


Egy új kutya nem érkezhet felkészülés nélkül a családba. Figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünknek is érdemes néhány dologgal tisztába lennie, és követnie néhány átlagos „szabályt”.


A kora függvényében, el kell magyaráznunk neki, hogy ez egy állat nagy felelősséggel jár a család számára; főleg ha már itt van a pici. Meg kell tanulni majd tisztelni az új családtagot, és például nem egy játékként kezelni. Ha már nagyobb, akkor megbízhatod a kutya gondozásával, vagy esetleg az azokkal kapcsolatos feladatok közül néhánnyal: etetésével, sétáltatásával.


Amennyiben a gyermek még csak 7-8 éves, akkor meg kell osztanod majd figyelmedet mind a kutyus, mind gyermeked között.


Kistestű kuytusok


Beagle


Még ha a kutyus lakhat is a lakásban, rengeteg energiával rendelkezik. Ennek következtében, muszáj kivinni otthonunkból. Jól illik az olyan gyermekekhez, akik hozzá hasonlóan aktívak. Intelligenciáról, és gyengédségről is ugyanúgy tanúskodik. Emellett, imádnivaló kis fejjel rendelkezik…

hirdetes


Buldogok


A francia-, és angol buldogok rendkívül könnyen alkalmazkodnak a lakásban lévő élethez, és persze a gyermekekhez is. Nyugodtak és szerethetők. Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a napi kimozdulásra, de itt egyáltalán nem a megerőltető aktív mozgásra kell gondolnunk.


Uszkár


Élettel teli viselkedésükkel és játékosságukkal remekül kijönnek a gyermekekkel; remek játszótársak lehetnek. Társaságkedvelő, ezért folyamatosan igényli valakinek a jelenlétét – hogy foglalkozzanak vele. 


Okos állat, kíváncsi, és könnyen megtanul dolgokat. Emellett, azok közé a kutyák közé tartozik, akik kevésbé okoznak allergiát, ugyanis nagyon ritkán hullajtja szőrét, náluk nem jellemző a vedlés.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-23

Ártalmas lehet a halak számára a kánikula, akár meg is fulladhatnak – mégis van rá megoldás!

Nemrég a Velencei-tó környékéről sokkoló hírt kaptunk – a vízből tonnaszámra szedték ki a haltetemeket, ami több kérdést is felvethet. Nézzük meg ezt az esetet!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-17

A fürtös, gyönyörű virág – ismerd meg a nyáriorgonát

Szeretnéd feldobni kertedet a nyár folyamán? Akkor ez a növény Neked is segíteni fog – mostani cikkünkből mindent megtudhatsz a nyáriorgonáról!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-05-13

Hogyan gondozd cicádat - ez a 10 jel bizonyítja, hogy boldog

Mégis hogyan tudod, hogy cicád mennyire érzi jól magát környezetében? Amennyiben erre a 10 jelre figyelsz, biztos lehetsz benne, hogy kedvenced boldog.

2021-06-10

Kutyafajták – melyek idomíthatóak a legkönnyebben?

Te is szeretnél egy kutyust, de nem tudsz dönteni, milyet válassz? Mostani cikkünkben segítünk - mutatjuk melyek a legkönnyebben idomíthatóak, és melyek nem.

2021-05-25

10 növény, amivel légy óvatos lakásodban – megmérgezhetik kedvencedet

Amennyiben házikedvenceddel élsz együtt, fokozottan figyelj, hogy milyen növényeket telepítesz otthonodban - íme, 10 növény ami mérgező, így vigyázz velük!

További cikkek ebben a témában


aeroplankton

a levegőben lebegő, főként ->baktériumokból álló, viszonylag laza életközösség. Tovább

foszfatidok

foszfort foszforsav (foszfatidsav) formájában tartalmazó lipidek egyik csoportja, részt vesznek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek