10 gyerekbarát kutyafajta

hirdetes

10 kutyafajta, mely ideális gyermek mellé

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Gyakran mondjuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya, mégis akár a gyerekek legjobb társa is lehet. Egyrészt, remek játszótárs gyermekünk számára; időnként bizalmasa, sőt megnyugtató barátja lehet. Mindkét esetben társa lesz gyermekünknek élete egyik szakaszában. Másrészt, képes lesz felelősségre tanítani. Viszont, tudnunk kell, hogy nem minden fajta kutyát ajánlott gyermek társaságában tartani. Fedezz fel néhány fajtát, amit viszont kifejezetten ajánlott!

Gyerekbarát kutyafajták

Mit csináljunk, mielőtt örökbe fogadunk egy kutyust?


Egy kutya tulajdonságai a gyermek számára


Bármilyen fajtára esik majd a választásunk, tudnunk kell, hogy a kutyának jó oktatásban kell majd részesülnie, és ki kell képezni egy-két alapvető gesztusra majd. Ugyanis, ha a kutya nem viselkedik megfelelően, a gyermekkel egymásra is más hatással lesznek; nem feltétlenül lesz a kapcsolat építő, akármennyire családbarát fajtát választunk.


Amennyiben felnőtt kutyát viszünk haza, mindenképp tudnunk kell a történetét, illetve hogy mennyire képezték ki. Ha egy kölyökkutya mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk, hogy nekünk kell majd betanítani.


Egyébként, nem feltétlenül a kistestű kutyák a legjobbak gyermekeink számára. Minden a jellemükön múlik, mintsem méretükön. Ráadásul, a legtöbb nagytestű kutyának megvan minden adottsága, hogy csodás társai legyenek. Viszont, arra figyeljünk, hogy amennyiben gyermekünk hiperaktív, nem okos dolog egy idős kutyánál döntenünk; egy sportos eb, sokkal jobb választás lesz!

hirdetes


Készítsük fel gyermekünket a kutya érkezésére


Egy új kutya nem érkezhet felkészülés nélkül a családba. Figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünknek is érdemes néhány dologgal tisztába lennie, és követnie néhány átlagos „szabályt”.


A kora függvényében, el kell magyaráznunk neki, hogy ez egy állat nagy felelősséggel jár a család számára; főleg ha már itt van a pici. Meg kell tanulni majd tisztelni az új családtagot, és például nem egy játékként kezelni. Ha már nagyobb, akkor megbízhatod a kutya gondozásával, vagy esetleg az azokkal kapcsolatos feladatok közül néhánnyal: etetésével, sétáltatásával.


Amennyiben a gyermek még csak 7-8 éves, akkor meg kell osztanod majd figyelmedet mind a kutyus, mind gyermeked között.


Kistestű kuytusok


Beagle


Még ha a kutyus lakhat is a lakásban, rengeteg energiával rendelkezik. Ennek következtében, muszáj kivinni otthonunkból. Jól illik az olyan gyermekekhez, akik hozzá hasonlóan aktívak. Intelligenciáról, és gyengédségről is ugyanúgy tanúskodik. Emellett, imádnivaló kis fejjel rendelkezik…

hirdetes


Buldogok


A francia-, és angol buldogok rendkívül könnyen alkalmazkodnak a lakásban lévő élethez, és persze a gyermekekhez is. Nyugodtak és szerethetők. Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a napi kimozdulásra, de itt egyáltalán nem a megerőltető aktív mozgásra kell gondolnunk.


Uszkár


Élettel teli viselkedésükkel és játékosságukkal remekül kijönnek a gyermekekkel; remek játszótársak lehetnek. Társaságkedvelő, ezért folyamatosan igényli valakinek a jelenlétét – hogy foglalkozzanak vele. 


Okos állat, kíváncsi, és könnyen megtanul dolgokat. Emellett, azok közé a kutyák közé tartozik, akik kevésbé okoznak allergiát, ugyanis nagyon ritkán hullajtja szőrét, náluk nem jellemző a vedlés.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

Az ősz a gombák szezonja: készítsd el te is ezt a fenséges gombás rizottót!

Nekem a kedvenc évszakom az ősz és imádok minden őszi ételt, elhoztam most a kedvenc gombás rizottó receptemet, gyere, próbáld ki te is, nem fogod megbánni!

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

2023-10-03

Ezeket a tipikus tulipánhagyma ültetési hibákat sokan elkövetik ősszel

Mikor kell ültetni ősszel a tulipánokat, mennyire mélyre kell őket ültetni a földbe, milyen távol egymástól, mennyit kell locsolni, kell egyáltalán locsolni?

2023-10-03

Tulipánok kombinálása más növényekkel: Így alkosd meg a tökéletes tavaszi kerted még ősszel

Milyen növényekkel, virágokkal érdemes társítani a tulipánokat? Hova és mikor érdemes őket ültetni a legszebb tavaszi mesekert érdekében? Mutatjuk a választ!

2023-10-03

Legfinomabb őszi sütemény recept, amit még sütni se kell: almás-diós pite

Ebben a cikkben megosztjuk veled a legfinomabb őszi sütemény titkát, ami ráadásul egyetlen sütőhöz sem szükséges: almás-diós őszi sütemény recept, sütés nélkül!

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-10-02

Így nevelhetsz hidegtűrő banánfákat egy trópusi kertben, még hűvösebb éghajlaton is

A banánfa általában a trópusi és szubtrópusi klímákat kedveli, és a meleg időjárásban rendkívül jól nő. Azonban hidegebb éghajlaton is nevelhetünk banánfát!

2023-10-02

Hogyan kell metszeni a petrezselymet a bokrosabb növényhez – egyszerű tippek petrezselyem termesztéshez

A petrezselymet sokan termesztik saját kertjükben vagy otthoni konyhakertben, mivel frissen szedve a legjobb ízélményt nyújtja. Petrezselyem metszésével dúsabb bokrot kapunk!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyirokszervek

a —>nyirokérrendszerhez csatlakoznak; ide tartoznak a nyirokcsomók, a mandulák, a lép, a... Tovább

Mezõkövesdi Földhivatal

Földhivatal Postacím: 3401. Pf. 29. Cím: Mezõkövesd Egri út 1. 3400 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek