10 gyerekbarát kutyafajta

10 kutyafajta, mely ideális gyermek mellé

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Gyakran mondjuk, hogy az ember legjobb barátja a kutya, mégis akár a gyerekek legjobb társa is lehet. Egyrészt, remek játszótárs gyermekünk számára; időnként bizalmasa, sőt megnyugtató barátja lehet. Mindkét esetben társa lesz gyermekünknek élete egyik szakaszában. Másrészt, képes lesz felelősségre tanítani. Viszont, tudnunk kell, hogy nem minden fajta kutyát ajánlott gyermek társaságában tartani. Fedezz fel néhány fajtát, amit viszont kifejezetten ajánlott!

Gyerekbarát kutyafajták

Mit csináljunk, mielőtt örökbe fogadunk egy kutyust?


Egy kutya tulajdonságai a gyermek számára


Bármilyen fajtára esik majd a választásunk, tudnunk kell, hogy a kutyának jó oktatásban kell majd részesülnie, és ki kell képezni egy-két alapvető gesztusra majd. Ugyanis, ha a kutya nem viselkedik megfelelően, a gyermekkel egymásra is más hatással lesznek; nem feltétlenül lesz a kapcsolat építő, akármennyire családbarát fajtát választunk.


Amennyiben felnőtt kutyát viszünk haza, mindenképp tudnunk kell a történetét, illetve hogy mennyire képezték ki. Ha egy kölyökkutya mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk, hogy nekünk kell majd betanítani.


Egyébként, nem feltétlenül a kistestű kutyák a legjobbak gyermekeink számára. Minden a jellemükön múlik, mintsem méretükön. Ráadásul, a legtöbb nagytestű kutyának megvan minden adottsága, hogy csodás társai legyenek. Viszont, arra figyeljünk, hogy amennyiben gyermekünk hiperaktív, nem okos dolog egy idős kutyánál döntenünk; egy sportos eb, sokkal jobb választás lesz!


Készítsük fel gyermekünket a kutya érkezésére


Egy új kutya nem érkezhet felkészülés nélkül a családba. Figyelembe kell vennünk, hogy gyermekünknek is érdemes néhány dologgal tisztába lennie, és követnie néhány átlagos „szabályt”.


A kora függvényében, el kell magyaráznunk neki, hogy ez egy állat nagy felelősséggel jár a család számára; főleg ha már itt van a pici. Meg kell tanulni majd tisztelni az új családtagot, és például nem egy játékként kezelni. Ha már nagyobb, akkor megbízhatod a kutya gondozásával, vagy esetleg az azokkal kapcsolatos feladatok közül néhánnyal: etetésével, sétáltatásával.


Amennyiben a gyermek még csak 7-8 éves, akkor meg kell osztanod majd figyelmedet mind a kutyus, mind gyermeked között.


Kistestű kuytusok


Beagle


Még ha a kutyus lakhat is a lakásban, rengeteg energiával rendelkezik. Ennek következtében, muszáj kivinni otthonunkból. Jól illik az olyan gyermekekhez, akik hozzá hasonlóan aktívak. Intelligenciáról, és gyengédségről is ugyanúgy tanúskodik. Emellett, imádnivaló kis fejjel rendelkezik…


Buldogok


A francia-, és angol buldogok rendkívül könnyen alkalmazkodnak a lakásban lévő élethez, és persze a gyermekekhez is. Nyugodtak és szerethetők. Mint minden kutyának, nekik is szükségük van a napi kimozdulásra, de itt egyáltalán nem a megerőltető aktív mozgásra kell gondolnunk.


Uszkár


Élettel teli viselkedésükkel és játékosságukkal remekül kijönnek a gyermekekkel; remek játszótársak lehetnek. Társaságkedvelő, ezért folyamatosan igényli valakinek a jelenlétét – hogy foglalkozzanak vele. 


Okos állat, kíváncsi, és könnyen megtanul dolgokat. Emellett, azok közé a kutyák közé tartozik, akik kevésbé okoznak allergiát, ugyanis nagyon ritkán hullajtja szőrét, náluk nem jellemző a vedlés.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-21

Kerti munkák a nyár derekán: mit tegyünk a kertben július elején?

Fedezd fel, mit tegyünk a kertben július elején! Tippek zöldségek, gyümölcsök gondozására, fűszernövények betakarítására és a gyerekek bevonására a kerti munkákba.

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-16

14 ritka cicafajta, amik biztosan levesznek a lábadról

Az összes cica nagyon cuki, aki létezik a világon, de cicaszeretőként érdekelhetnek a ritkább cicafajták is. Most 14 ritka cicafajtát ismerhetsz meg...

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Hódmezõvásárhelyi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Hódmezõvásárhely Petõfi u. 6. 6800 Magyarország Tovább

kötések

a sebkötés célja a seb védelme a fertőzéstől, a külső behatásoktól és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek