notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Zöldségtermesztéssel és gyümölcstermesztéssel kapcsolatos tapasztalatok

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A zöldségtermesztés 2014. évi tanulságai és tapasztalatai

A zöldségtermesztés 2014. évi tanulságai és tapasztalatai, érdemes mindenkinek tisztában lennie ezekkel a dolgokkal

Az elmúlt években egyre több napégéses termést lehetett látni, ami egyértelműen a klímaváltozás eredménye. Nagymértékben megnőtt az UV-sugarakon belül a káros UV B-sugárzás, amely olyan növényeken is perzselést, nekrózist okoz, amelyeken korábban nem vagy alig-alig ismertünk (pl. dinnye, tök, paprika).
A légköri aszályok száma és időtartama is növekszik, a száraz levegőben rosszabb a minőség (pl. kényszerérés, fénytelen bogyók, torz termések). Kis- és nagyüzemben jól bevált az árnyékoló Raschel hálók kifeszítése, amely kedvezőbb mikroklímát és bizonyos védelmet biztosít a sugárzás ellen.

 

Ugyan „divatos” a zöld szín– a gyakorlatban ennek a típusnak terjedt el a használata, pedig a növény szempontjából a kísérletek eredményei alapján a sárga és narancssárga hálók előnyösebbek. Nem tapasztalat, de veszély! Az elmúlt években gyorsan felmelegedett a levegő és a talaj, nem voltak kései talajmenti fagyok. A klímaváltozással kapcsolatos előrejelzések a korai fagyveszélyt változatlanul nem zárják ki, sőt, valószínűségét növekedni látják. Ez figyelmeztetés legyen azok számára, akik az elmúlt néhány év időjárásán felbuzdulva már április végén kezdik a szabadba ültetni a hidegérzékeny zöldségféléket (pl. paprika, dinnye, tojásgyümölcs, uborka).

hirdetes

Forrás: EU-Info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-06-09

Hogyan lehet hatalmas, különleges illatú bazsalikombokrod? Szakértőnk titkai segítenek!

Legyen neked is hatalmas, és különleges illatú bazsalikombokrod! Szakértőnk olyan tippeket oszt most meg, amik segítenek abban, hogy a bazsalikombokrod akkora legyen, mint még soha!

2020-06-05

Ezt sem kell vásárolnod többé – Termessz sikeresen római köményt!

A római kömény termesztéséről mondunk el nektek most mindent. Termesszetek sikeresen ti is római köményt, most mindent megtudhattok a római köményről!

2020-06-13

Filléres csodaszer – Készítsünk kalciumos levéltrágyát házilag!

Saját kezűleg készíthetünk, fillérekből kalciumos levéltrágyát, most elmondjuk nektek, hogyan és miért érdemes mindenkinek kalciumos levéltrágyát készítenie!

2020-06-10

Levéltetvek elleni szerek – Melyik mire jó és hogyan alkalmazzuk?

Levéltetvek elleni szerek bemutatása, melyik levéltetű elleni szer mire való, hogyan alkalmazzuk a levéltetű elleni szereket? Most mindent elmondunk a levéltetvek elleni szerekről.

2020-05-26

Szolarizáció - Vegyszermentes megoldás gyomokra és növénybetegségekre

A szolarizáció lehet a megoldás a gyomokra és a különböző növénybetegségekre. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a szolarizációról és a szolarizáció hasznosságáról!

2020-05-29

Hőhullámok a kertben – így védd növényeidet a nyári melegben!

A nyári melegben fokozottan oda kell figyelnünk a növényeinkre, éppen ezért mostani cikkemben mindent elmondok nektek a növények nyári védelméről.

2020-06-13

Mar, mint a mustár – Termesszünk sikeresen wasabit!

A wasabi termeszthető a magyarországi kertekben is, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a wasabi termesztéséről. Tegyetek meg mindent a sikeres wasabi termesztésért!

2020-07-03

Pekándió sikeres termesztése

Pekándió sikeres termesztése, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a pekándió sikeres termesztéséről, próbálkozzatok meg sikeresen a pekándió termesztésével!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
50 062
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 367 521

ivarjelleg (nemi jelleg)

azoknak a tulajdonságoknak összessége, amelyek meghatározzák valamely állat ivari... Tovább

háziállat

a háziasítás megfelelő színvonalát elért, az ember közvetlen környezetében élő és az... Tovább

Tovább a lexikonra
Mezőgazdaság Növénytermesztés Növényvédelem