Panorámás kirándulás a Balaton Déli-partján

hirdetes

Végre itt a túrázások ideje! Tudtad, hogy innen a legszebb a panoráma a Balatonra?

ZH

Sokan úgy vélik, hogy leginkább a Balaton Északi-partján érdemes neki vágni egy-egy túrának, azonban a Déli-part is rejteget kincseket, és ne felejtsük el, hogy innen láthatjuk a legszebb panorámát is a magyar tengerre! 

kőhegyi kilátó

Panorámás kirándulás a Balaton Déli-partján

A legtöbben a balatoni kirándulásokat az Északi-parthoz kötik, pedig mi lenne szebb, mint egy panoráma a Balatonra és az Északi-partján húzódó hegységekre, amelyek zöldsége kontraszttal választja el a magyar tenger vizének színét az égtől. A Déli-partok sokkal inkább a strandolásról közkedveltek, ugyanis gyorsan és könnyedén leutazhatunk a fővárosból is, a víz pedig itt a legtisztább. De melyik déli-parti városból is nyílik a legszebb kilátás mindannyiunk kedvenc tavára? Bizony ez a jellemzés abszolút igaz Zamárdira. 

Zamárdi méltán híres a külföldiek körében is, hiszen a Siófok és Balatonföldvár között elhelyezkedő városban rendezik meg évről-évre a legnagyobb fesztiválokat is, de a város nem merül ki csupán a strandolásban és a menő fesztiválokban, rengeteg látnivalóval bővelkedik, amit még ősszel is érdemes meglátogatnunk!


Kirándulás Zamárdiban

hirdetes

Zamárdit a Balaton szívének is nevezik, ami ne csoda hiszen lépten-nyomon a szív szimbólumok igazolást is adnak erről. A vasútállomással szomszédos Városháza hangulatos főterétől nem messze például el is helyezték a Balaton szíve-szobrot, így érdemes lehet ezt megcsodálva, innen indítani kirándulásunkat a városban.

Zamárdi strandja igen népszerű, ami nem csoda hiszen az egyik legszebb a balatoni strandok közül és az egy kilométeres hosszú füves szakasz még a Balaton szíve tér is helyett kapott, ahol egy szívszobor díszíti a teret, amit Szentkúti Kiss Gábor tervezett. Az inspirációt az adta a szoborhoz, hogy minden évben egyszer az emberek szivet formáznak a vízben a Balatoni Játszadalom keretein belül. Ahogy belekukucskálunk a szívszobor mélyedésébe, szemben észre vehetjük a tihanyi apátságot egy szívbe foglalva.


A Kőhegyi-kilátó

A parton tovább sétálva az északi part legjava tárul elénk. Azonban érdemes magasabbra is ellátogatnunk, hogyha lenyűgöző panorámában szeretnénk részt venni. A Kőhegyi-kilátóba ellátogatva egy kellemes kiránduláson vehetünk részt, amely során több megállót is tarthatunk, például a Szamárkő pihenőhelyen. A kilátóba egy kényelmes séta keretein belül juthatunk el a hétvégi házak és a hangulatos borospincék között a város délnyugati részén, csupán csak követnünk kell a vasútállomásról induló sárga jelzésű túraútvonalat.

hirdetes

Tiszta időben igazán ellátni messzire a Kőhegyről, Egészen Balatonkenesétől, Tihanyon keresztül Badacsonyig belátni az Északi-part csodálatosságát, és különösen ajánljuk innen naplementézni, ugyanis a látvány valami eszméletlen!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

diének

két kettős kötést tartalmazó vegyületek. Fontos képviselőjük a butadién, a kloroprén, az... Tovább

zsírok

zsírsavas glicerinészterek: a —>zsírsavak v. telítettek, v. telítetlenek, ált. hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek