A vodka tényleg gyomírtó? - Természetes módszerekkel a gyomok ellen

hirdetes

A vodka valóban elpusztítja a gazt? Próbáld ki ezt a háztartási módszert a gyommentesítéshez!

ZH

Most megtudhatod, hogy a vodka valóban elpusztítja-e a gyomokat a szakértők eredményei alapján. Amikor a tökéletes pázsit létrehozásáról van szó, gyakran a gaz áll ennek útjában. Mivel a háztartási trükkök és tippek egyre népszerűbbek a kertészek körében, akik szeretnék kerülni a vegyszereket, és használni akarják a már meglévőket, néhányan azt kérdezik, hogy a vodka valóban elpusztítja-e a gyomokat.

vodkával a gyomok ellen

Vodkával a gyomok ellen?


A gyomnövények megszabadulását illetően számos háztartási módszer létezik már, kezdve a só használatától a gyomok elpusztítására a kartonpapír használatáig a gyomirtáshoz. A vodka használata gazirtásra biztosan létezik, és talán egy kicsit drága. De működik? Itt beszéltünk kertészeti szakértőkkel, hogy elmondják véleményüket a vodka használatáról a gyomok irtására, így Te is kipróbálhatod ezt az érdekes gyomírtási módszert.


A vodka tényleg gyomírtó?


Meglepő módon a vodka hatékonyan használható a gyomok irtására. Bár kissé szokatlan, és úgy tűnhet, mint egy teljesen jó alkohol elpazarlása, a tiszta szeszes italok a kamrában szokásos alapanyagok, amelyek segíthetnek eltávolítani a gyomot a gyepről. Hígítsd fel a választott italt (a vodkát vagy a gint javasoljuk) vízzel, és permetezd a problémás területre!


A vodka használható gyomirtó szerek helyett a széles levelű gyomok, például a pitypang elpusztítására. Egy uncia vodkából, két csésze vízből és néhány csepp a mosogatószappanból álló kerti koktél meg fogja tenni a hatását. Tedd egy spray-palackba, és közvetlenül vidd fel a gyomokra egy napsütéses napon. A vodka és a napfény felperzseli a gazt, így néhány napon belül könnyebb lesz kihúzni.

Miért hatékony a vodka gyomírtásra?


Az alternatív gyomirtást tanítom ügyfeleimnek, és számos kiváló módszer létezik, az egyik a vodka használata” – ért egyet Liz Will, okleveles kertész és kerti tanácsadó. "A vodka keverék eltávolítja a viaszos, védőbevonatot a gyomok felületéről, lehetővé téve a napfény behatolását és kiszárítását a leveleken, hatékonyan elpusztítva a növényt."

hirdetes
Liz azonban figyelmeztet, hogy a vodka használata nem a legideálisabb módja annak, hogy a pázsit zöld és sűrű maradjon. „Ez a permet nem szelektív, ami azt jelenti, hogy megöl minden növényt, amellyel érintkezésbe kerül. Gondoskodni kell a közeli növények vagy fű védelméről.


Hogyan használjam a vodkát gyomírtásra miközben védem a többi növényt?


Ami a vodkát illeti, közvetlenül a fűben vagy a kerti ágyásban, anélkül, hogy károsítanánk a környező füvet vagy virágokat, a keveréket egy kis ecsettel fel lehet festeni a gyomokra” – javasolja Liz Will, okleveles kerti edző és kerti tanácsadó. „Ez a módszer különösen jól működik a gyepen lévő széleslevelű gyomok esetében, mint például a pitypang és az útifű. A keverék felfestése megakadályozza, hogy a közeli fűre és növényekre sodródjon, és azok kiszáradjanak és elsorvadjanak.
A szükséges kényes megközelítés miatt a fűben lévő gyomok elleni vodka használata, például a rákfű eltávolítása, nem ajánlott, mivel megnövekszik annak lehetősége, hogy hatással van a körülötte lévő növényi anyagokra.


Károsító hatása miatt a vodkával könnyedén eltüntethető a gyom a járólapokról, mivel nem károsítja a követ.


„A legjobb megoldás a megelőzés, majd a korai beavatkozás, amikor a gyom még fiatal” – teszi hozzá Liz.

Az alkohol tényleg megöli a gyomokat?

hirdetes


Az alkohol elpusztítja a gyomokat, de „a legjobb megelőzési módszer az, ha a pázsitot egészségesen és jól karbantartjuk” – magyarázza Carlos Real, a Total Lawn gyepápolási szakértője. „Bár nem akadályozza meg a gyomok növekedését, az egészséges pázsit agresszívebb lesz a gyomok elleni küzdelem során – a fű nagyon versenyképes, és legtöbbször magától legyőzi a gyomokat.”


„A fű etetése, levegőztetése és szaggatása elősegíti a fű egészséges növekedését, és ezt az egészséget fenntarthatja a rendszeres nyírással, etetéssel és öntözéssel. Amint észreveszel egy gyomot, azonnal húzza ki!


Az egyik leggyakoribb háztartási tipp a gyomok megelőzésére, hogy cukrot tegyünk a pázsitra. A cukor édessége serkenti a mikrobák fejlődését a talajban, ami gazdagítja a gyepet, és megakadályozza, hogy a gyomok gyökerei megragadják a talajt.


MI A LEGERŐSEBB MÓD A GYOMIRTÁSNAK?


A gyomok elpusztításának egyik legerősebb és leghatékonyabb természetes módja a fehér ecet, só és folyékony mosogatószer keveréke. Ezek az összetevők gyakori kártevőirtó termékek, amelyek biztonságosan használhatók a kertben, anélkül, hogy károsítanák az ökoszisztémát.
Ez a megoldás a só és az ecet savas természetének köszönhető, amelyek együttesen kiszárítják és elpusztítják a növény gyökereit, eltávolítva a gyomot a kertből.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-19

Az ősz legfinomabb fogása: vargánya pesto recept

Most egy nagyon finom dolgot készítünk, amit ti is imádni fogtok: mutatjuk a legjobb vargányás pesto receptet. Tészta-, és húsételekhez is felhasználható.

2022-09-16

A borostyán sárgulása – Ezért sárgulnak be a borostyánok levelei

A borostyán sárgássá váló levelei ritkán komolyak, bár néhány változtatást kell végrehajtani a növény egészségének javítása érdekében. Ezért sárgul a borostyán

2022-09-15

10 fontos dolog, amit senki nem mond el neked a szobanövényekkel kapcsolatban

10 olyan tanácsot adunk a szobanövényekkel kapcsolatban, ami nem gyakran hangzik el máskor. Ezek segíthetnek a szobanövényeket életben tartani neked.

2022-09-13

Rózsametszési kisokos – Hogyan és pontosan mikor kell metszeni a rózsát ősszel?

Pontos leírást kaphatsz a rózsákról, hogy hogyan és pontos mikor kell elvégezni a rózsa metszését ahhoz, hogy a következő időszakban is kerted ékköve legyen

2022-09-19

3 egyszerű őszi kertészeti projekt

Mondd el a világnak, hogy készen állsz te is és ketred is a hűvösebb időjárásra ezzel a három egyszerű projekt egyikével. Ezt próbáld ki otthon!

2022-06-01

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

Te is szeretnél egy kis extrát vinni a talajtakaródba, sőt, szeretnéd, ha strapabíróbb lenne? Hívd segítségül a fehérvirágú lóherét és ragyogjon a kerted!

2022-07-11

Hogyan szabadulj meg a fű között növő lóherétől? Ez tuti bejön!

A lóhere kellemetlen, ha gyommentes pázsitot szeretnénk a kertünkben. Gyorsan növekszik, és mielőtt észrevennéd, ezek a fehér virágok mindenhol felbukkantak

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

További cikkek ebben a témában


variáció

a biol.-ban a ->változékonyság mennyiségi és minőségi megnyilvánulása; a kifejezésre. Tovább

74/2006. (X. 19.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyeptermesztés Házi kert kertfenntartás