A szép kert titka - íme, a legszebb 10 virágzó cserje, melyek meséssé varázsolják majd kerted

hirdetes

A 10 legszebb virágzó cserje, amit ki kell próbálnod

TK, ZH, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha pénzt, időt és értékes kerti területet fektetünk be egy cserjébe, akkor bízunk benne, hogy valami igazi elragadtatót kapunk eredményül. Íme, 10 virágzó cserje, amelyekben biztos, hogy nem fogsz csalódni!

Cserszömörce

1.    Cserszömörce 


A cserszömörce egyike azoknak a gyönyörű növényeknek, amelyeket megmutatva gyakran hallhatjuk majd a kérdést: „Ez milyen növény?”. Nyáron merül fel leginkább ez a kérdés, amikor megjelennek a puffadt, füstfelhőszerű virágai. Ezek a virágfelhők leginkább a nyár közepén tűnnek fel, de hónapokig is kitartanak. Egyes cserjék színes lombozattal is kibírják az egész szezont, a bordó vagy lila levelű fajták a legvarázslatosabbak.


2.    Bóbitacserje


Egy cserje fantasztikus virágokkal. Ezek késő tavasszal jelennek meg, és kellemes illatuk, és élénk fehér színű, kis gombóckefe alakú miatt igazán különlegesek. A szezon végéhez közeledve továbbra is magára tudja hívni a figyelmet kék-zöld leveleivel, amelyek ősszel vörös, narancs és sárga tüzes keverékévé változnak át. Télen pedig érdekes elágazási szerkezete miatt érdemes megfigyelni.

hirdetes


3.    Kékszakáll


A kékszakáll egy olyan dolgot kínál magával, amelyet a kertészek nagyon szívesen tartanak kertjükben: egyediséget. Ez a növény kék virágokkal tölti meg a kertet nyár végétől. Hideg éghajlaton évelőként viselkedik, télen a gyökerekig visszahal, de a következő tavasszal új növekedésbe kezd. Léteznek tarka vagy élénk, világos zöld színű virágú fajták is.

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


4.    Kerti mályvacserje

hirdetes


Egy másik nyár végi varázslatos virágzó cserje, a mályva virágai fehértől kezdve rózsaszín, levendula, lila árnyalatokban, és két szín keverékében is tündökölhetnek. Egyesek még jobban vonzzák a tekintetet tarka lombozatukkal. Legtöbbször csoportosan termesztik például sövény létrehozására.


5.    Kínai selyemvirágfa


Könnyen termeszthető, szívós természetű. Igazi vonzereje a nagy, fényes, káprázatos virágaiban rejlik. Találkozhatunk fehér, piros, rózsaszín és lila színűekkel.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a többi mesés cserje is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Siklósi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Siklós Dózsa György út 19. 7800 Magyarország Tovább

itatás

az állatok ellátása ivóvízzel. Külterjes körülmények között a természetes vizek,... Tovább

Tovább a lexikonra
virág