Próbál ki ezt a mesés receptet a tökéletes főtt kukorica elkészítéséhez

hirdetes

A tökéletes főtt kukorica elkészítésének receptje! Ennyire könnyű, és ízletes még sosem volt!

T. B., AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A főtt kukorica a nyári strandszezon elengedhetetlen kelléke. Ha te is vadászod a finomabbnál finomabb falatokat a strandon, akkor ezt az egyszerű receptet otthon is ki kell próbálnod! Ennyire egyszerű még sosem volt főtt kukoricát készíteni, ráadásul az is egész egyszerűen elképesztő!

Ki kell próbálnotok ezt az elképesztő főtt kukorica receptet

Ki ne szeretné a kukoricát? Elkészítésétől függően tökéletesen kiegészítheti a főételeket, de akár csak nassolni valóként is fogyaszthatjuk, ami kifejezetten népszerű a nyári szezonban. A kukorica főtt formája leginkább a strandokon elterjedt, de ott nagyon, és hát ki tudna ellenállni, a retró kukoricás kocsival kőröző eladóknak, egy fülledt nyári délutánon. Ha te is odáig vagy a strand kajáért, és imádod otthon is kiélvezni ezeknek az ételeknek az előnyeit, akkor ezt a végtelenül egyszerű receptet kötelező kipróbálnod. 

 

 

 


Személyes tapasztalat


Sok módszert kipróbáltam már az évek során, hogy otthon is finom, édes és friss főtt kukoricát fogyaszthasson a család. Elsőként a főzős módszer különböző változataival próbálkoztam, ám hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem lesz számunkra jó.

Hiszen a megfőzése is sok idő, és a végeredmény sem volt mindig tökéletes. A sok macerát elkerülendő egy kicsit jobban belevetettem magam a kukorica főzés rejtelmeibe, és találtam egy olyan módszert, amire sose gondoltam volna. Lapozz a következő oldalra, és megmutatom, hogyan készítheted el összesen 5 perc alatt a tökéletes főtt kukoricát, amitől mindenkinek le fog esni az álla, és a gyerekek kifejezetten odáig vannak érte, így ők is egészségesebb nassolni valókat csemegézhetnek majd a nyár során. 

hirdetes
 

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Ki kell próbálnotok ezt az elképesztő főtt kukorica receptet

A tökéletes főtt kukorica recept


Elképesztően egyszerű az egész, méghozzá annyira, hogy amikor valahol olvastam ezt kukorica főzési módot egyszerűen képtelen voltam elhinni, hogy működhet, de úgy voltam vele mivel tényleg 5 perc alatt elkészíthető, így sok veszíteni valóm nincs azzal, ha kipróbálom. Az elkészítési módszer nagyon könnyű. Kezdjük azzal, hogy a kukoricát megtisztítjuk a bajuszától, és lebontjuk róla a burokleveleket. Ezután egy hőálló, mikrózható tálba helyezzük, és a tetejére egy papírtörlőt helyezünk. Ezután a mikrohullámú sütőt a legmagasabb fokozatra tesszük, és 5 percig hagyjuk így „főni” a kukoricánkat. Ennek az elkészítési módnak az egyetlen nagy nehézsége, hogy ki kell bírni azt az 5 percet, hogy ne vegyük ki a kukoricát.

hirdetes

Őszintén megmondom elsőre azt hittem 5 perc alatt minimum szénné ég majd a kukorica, de még az is lehet, hogy felrobban. Szerencsére semmi ilyen nem történt, és végeredményül egy tökéletesen megfőtt kukoricát kaptam elképesztő íz világgal. Ennek a módszernek ugyanis az a nagy előnye, hogy nem fő ki a vízbe a kukorica íze, így valóban nagyon édes, és kellemes íz hatást érhetünk el. Egész egyszerűen zseniális ez a módszer, amit kár lenne kihagynod, főleg ha a nyári szezonban te is nagy főtt kukorica rajongó vagy! A gyerekek nálunk imádják ezt a délutáni nassolni valót, és mindenképpen olcsóbb, mint a strandon megvehető variációi, amellett, hogy rendkívül ízletes!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarmányfelvétel

az állatok által naponta elfogyasztott takarmány mennyisége. Meghatározott testtömegre (pl.... Tovább

aciditás (savasság)

oldatok savas kémhatasának —>hidrogénion-koncentrációval kifejezhető mértéke.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek