Látnivalók Veszprémfajszon

hirdetes

Nem is gondolnád milyen lenyűgöző kilátás nyílik ebből az egyutcás balatoni kis faluból

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A Balatontól karnyújtásnyira találhatunk egy rendkívül édes kis falucskát, ahonnan a panoráma is lélegzetelállító, főleg, ha felkeressük a kilátót, ahonnan az egész Balatont belátni. Ha egy csendesebb kirándulásra vágysz, akkor neked is itt a helyed!

Látnivalók Veszprémfajszon

Ismerd meg Veszprémfajsz kis falucskáját

A Balaton nem csak nyáron a legjobb úti cél, hiszen számos kirándulással is kecsegtet, és mikor máskor lennének a legszebbek ezek az útvonalak, ha nem ősszel, a száz színben ragyogó erdők mentén? Persze a part menti városok és falucskák mindig megtelnek turistákkal, de ha egy csendesebb és nyugodtabb kirándulásra vágyunk ideje egy kicsit messzebbre is ellátnunk és meglátogatni a közeli falvakat. Nem is kell messzire utaznunk mégis találunk olyan kis meghitt, egyutcás falvacskát, mint Veszprémfajsz, ahonnan még mindig gyönyörű panorámában sütkérezhetünk az őszi nap sugarakban. 

Amennyiben a Balatonnál vagy Veszprámben szálltatok meg, mindenképp érdemes meglátogatni a falucskát, de akár egynapos kirándulásnak is betervezhetjük, ha valamilyen színes programot keresünk. A kirándulás során mindenképp látogassatok el a Veszprémfajszi kilátóba, ahonnan a panoráma egyszerűen elképesztő a Balatonra és tista idő esetén az egész tavat belátni.

hirdetes


Látnivalók Veszprémfajszon


Veszprém megye apró faluja, Veszprémfajsz, a Bakony déli lábánál helyezkedik el, így a faluból rengeteg kirándulást tervezhetünk a vidéken. Veszprémfajsz valóban igazán a pihenni vágyók paradicsoma ugyanis a legközelebbi település, Nemesvámos is 4 kilométerre található tőle, de Veszprém és Csopak is a közelben van, egyaránt 9 kilométerre. A településen mindössze 258-an laknak, akik egyetlen utcácskán osztoznak, de a színes porták takarosan sorakoznak.

hirdetes

Fajsz történelme


A község a 18. században épült ki, de első említése 1233-ból származik, viszont a 16. században elnéptelenedett és német telepesek érkezésével születhetett újjá a falu. A falu éke az 1887-ben felszentelt római katolikus templom, de ami igazán erre a környékre vonza a turistákat, az a környéken található Kálvária-domb. A dombot már csak a panoráma miatt is megéri megmászni, hiszen a tetőn egy fából készült, fedett pihenőhely várja a kirándulókat, az úgynevezett Kálvária-kilátó. A kilátóból a panoráma bámulatos, a Balaton elképesztő ebből a szögből nézve, főleg, hogy tiszta időben az egész Balatont beláthatjuk innen.Nem messze innen megtalálhatjuk Balácapuszta településrészén az egykori római kori villagazdaság romjait.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Kecskeméti Fõiskola (KF-GAMFK)

Fõiskola Képzések: gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki; kertészmérnöki;... Tovább

fémek korrózió elleni védelme

a gyak.-ban alkalmazott fémek ált. olyan környezetben vannak, amely gyengébb v. erősebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek