Ez a magyar város lett az egyik legjobb európai úti cél a EBD szerint!

hirdetes

Európa 10 legjobb úti célja között ez a magyar nagyváros!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A European Best Destinations (EBD) 2023-as versenyén egy magyar nagyváros is felkerült a tízes topplistára, ami ráadásul a legjobb családbarát városi desztináció is lett egyben. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd melyik magyar nagy város szerepel a legjobb úti célok között Európában 2023-ban!

veszprém

Magyar nagyváros is bekerült Európa 10 legjobb úti célja közé!


European Best Destinations (EBD) idén is közzé tette a 10-es toplistáját, amelyen a legjobb európai úti célok szerepelnek, és 2023-ban egy magyar nagyváros is bekerült a legjobbak közé. A versenyt már 2009 óta szervezik, ahol minden évben megméretteti magát Európa 20 turisztikai desztinációja, az eredményről pedig egy közönségszavazás dönt. Mivel az utazók véleményére bízzák a döntést, hogy melyik város legyen idén a legjobb úti cél, ezért számunkra még izgalmas lehet az eredmény. Ezen a versenyen egyébként 2019-ben már szerepelt Budapest, a rá következő évben, 2020-ban pedig Hévíz képviselte a toplistán hazánkat, idén pedig újra felkerült egy magyar nagyváros a listájukra.

2023-ban Veszprém lett Európa Kulturális Fővárosa


Miután Európa Kulturális Fővárosa Veszprém lett 2023-ban, egy másik díjat is bezsebelhetett a European Best Destinations (EBD) által, ugyanis a közönség Veszprémet választotta meg az egyik legjobb európai úti célként. A toplistán pontosan a hetedik helyezést kapta, az EDB pedig különösen kiemeli a Bakony hegység erdős lejtőin való kirándulások lehetőségét és a Balaton északi partján található város különlegességeit, valamint azt ritka és egyedi természeti és környezeti értéknek nevezik. Az értékelésben még úgy is jellemezték Veszprém városát, mint „vonzó városképet”. Említést tesznek arról, hogy Veszprém már ezer éve a kultúrák találkozóhelye, amiről ma is tanuskodik az, hogy élénk a kulturális élete, rengeteg a kortárs művészeti galéria és kiállítás, valamint több zenei fesztivál helyszíneként is szolgál. Megemlítették még a színvonalas gasztronómiai szolgáltatásokat is, a hangulatos kávézók és cukrászdák mellett, valamint a legjobb bisztrókat és éttermeket sem hagyták le a leírásból. Családok számára is ajánlják a város meglátogatását, közös programként a veszprémi állatkertet ajánlják.

hirdetes
hirdetes

A leírásban így véleményezték Veszprém városát:

„A Királynék városa évről évre kínál valami újat; a látogatók mindig találnak felfedezni való újdonságokat”

Már maga a versenyre való jelölés is nagy jelentőséggel bír, hiszen olyan népszerű desztinációk kerültek fel még a jelöltek közé, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága. 

A verseny értékelésére mintegy 700 ezer szavazat érkezett be mindösszesen 178 országból, hogy megválasszák Európa legjobb úti céljait. A hazai voksokon felül Veszprémre sok szavazat érkezett még Angliából, Amerikából, Franciaországból és Írországból is. a Dobogó tetejére Varsó került, a második Athén lett, a harmadik helyezett pedig Maribor.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vemhes és szoptató kocák tartása

A vemhes kocák elhelyezésének két formája ismert: az egyedi és a csoportos tartás. Az egyedi... Tovább

forró levegős szárítás

a nagy (70—80% -os) víztartalmú szecskázott zöldtakarmányok (répa, burgonya, leveles... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek