notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Várható áremelkedések a következő 6 hónapban

Hirdetés

Várható áremelkedések a következő 6 hónapban

Kiszner Klaudia
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

  Újabb emelkedés várható az élelmiszeripari termékeknél az Agrárgazdasági Kutató Intézet szerint. Az emelkedés termékenként változóan fog alakulni az előrejelzések szerint, de összességében 10 százalék körüli értéket fog jelenteni a következő fél évben.

élelmiszer árnövekedés várható

A kenyér, tej árának várható növekedése a következő félévben

A félév októbertől márciusig tartó időszakot jelenti . A szakemberek szerint a fehér kenyér árának növekedésére körülbelül 15-20 százalékot kell számolni, míg a nyerstej árának növekedése megközelíti majd a 6-9 százalékot, valamint 84-87 forinti kilogrammonkénti árra számíthatunk az augusztusi árszintekhez képest. „Ennek megfelelően a tej fogyasztói árának emelkedését a szakértők 5-7 százalék között valószínűsítik.”
 

Baromfi és sertés várható árnövekedése a következő fél évben

A húsok terén is számíthatunk változásra, a vágósertés termelői árának drágulása 5-10 százalék közé esik majd, ami élősúlyban kilónkénti 420-440 forintot jelent majd a felvásárlóknak. A fogyasztókhoz már kisebb áremelkedéssel elfogni a sertéshús a szakértők szerint. Nem marad el a csirkehús sem a következő hat hónapban megközelítőleg 8-10 százalék árnövekedésre számíthatunk a baromfik terén is, ami körülbelül 294-299 forintos kilónkénti emelkedés jelent majd. Mindez a fogyasztói piacon 6-8 százalékban fog meglátszani.
Hirdetés
A számok nagynak tűnhetnek, de a szakértők szerint nem árrobbanásra kell számítanunk, az emelkedés fokozatos lesz a következő fél évben, egyszerre kismértékű növekedést fogunk észlelni.
Hirdetés

Árnövekedés Európa szerte

Az Európai Bizottság előrejelzése szerint tartósan magas, de lassan csökkenő árak lesznek a jellemzőek, mivel az egész EU területén magasak a takarmány árak így ez meglátszik a fogyasztói piacon is. A kevés és rossz minőségű termés kihatott a hústermékek áraira, aminek nehezen lehet megbecsülni nagyságát. Az árak szeptemberben érték el a csúcspontot azóta is kissé visszaestek az árak és árcsökkenés kezdődött.

Forrás: agrarszektor.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
671 726
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 430 398
Közösség

ujraértékelés

az —>állóeszközök — hatósági utasításra elrendelt — értékadatainak... Tovább

kiméra

egy szervezet ugyanazon szervében genetikailag különböző alkatú szövetek megjelenése. Néha... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 5.0