Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók: almás pite vaníliapudinggal
egy 33x39 cm-es tepsihez
Tészta:
• 500g liszt
• 150g vaj
• 12g sütőpor
• 1ek citromlé
• 150g porcukor
• 3ek tejföl
• 1db tojás
Almarész:
• 1,5kg alma
• 8ek cukor
• van.cukor
• fahéj
Puding:
• 1,2l tej
• 120g vaníliáspuding
• 30g vancuki
Almás pite vaníliapundiggal: így készítsd el
A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd beletesszük a sütőport, amit leöntünk a citromlével hogy felfusson. Ezután belekerül minden hozzávaló, és összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
Elkészítjük addig a pudingot, kis tejjel elkeverjük a cukrot és a port, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük. Megfőzzük, félrehúzzuk, és időnként rákeverünk hogy ne csomósodjon be. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és összekeverjük a két féle cukorral és a fahéjjal. Jöhet a rétegezés: a tésztát felezzük, mindkét részét kinyújtjuk. Az elsőt sütőpapírozott tepsire tesszük, leszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almaréteget, majd a pudingot. Lezárjuk a másik tésztával, egész tojással lekenjük, megszúrkáljuk, és 180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész!
Tipp:
• lisztezett felület vagy 2 sütőpapír között tudsz nyújtani
• lehet cukormentes és tejmentes/laktózmentes is
• próbáld meg megvárni amíg kihűl és aztán szeleteld