Üvegházi növénytermesztés – Szakértői tanácsok az üvegházi növénytermesztéshez

hirdetes

Szakértői tanácsok az üvegházi növénytermesztéshez

Szélesi Ferenc
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy üvegház tehát számos előnnyel jár, de ha szeretnéd mindezt kihasználni, akkor megfontoltan kell berendeznünk, hogy a lehető legtöbb helyet hasznosítani tudjuk bennük növényeink számára. A következőkben ehhez kínálunk néhány hasznos tippet!

Üvegházi növénytermesztés – Tanácsok mindenkinek

Az üvegházak drága és munkaigényes konstrukciók, és nem csak elkészítésük, hanem fenntartásuk is költséges mulatság, főleg a hidegebb területeken, ahol rendszeresen figyelni kell a fűtésükre is. Ha mindez nem lenne elég, még az üvegpanelek is rendszeres tisztításra szorulnak, hogy elegendő fényt eresszenek be a növények számára.

Természetesen sokak számára megéri mindezt lenyelni, hiszen az üvegházak még a kifejezetten hideg területeken is lehetővé teszi a különféle egzotikus növények termesztését, amikre egyébként a szabadban nem lenne lehetőség. Az üvegházak egy teljesen szabályozható mikroéghaljatot biztosítanak, amelynek lényegében minden jellemzőjét saját magad állíthatod be. 

Az apróház módszer

Az „apróház” mozgalom számos ember életkörülményeit forradalmasította már. Lényege, hogy egy apró területet minél hatékonyabban és gazdaságosabban kihasználjunk. Ehhez természetesen gondos tervezésre és előrelátó gondolkodásmódra van szükség. Tisztában kell lenned továbbá szükségleteiddel is, és fel kell mérned a rendelkezésedre álló teret és erőforrásokat. Üvegházadat is ezek alapján kell megtervezned és kialakítanod. Kreatív megoldásokkal kell biztosítanod, hogy minél több növényt helyezhess el benne, persze ügyelve arra, hogy kényelmesen megférjenek egymás mellett, és hogy minden szükségletednek eleget tégy az üvegházzal.

hirdetes

Gondolkodj minden irányban

Rengetegen építenek maguknak üvegházat, hogy aztán elhelyezzenek a földön néhány cserép növényt. Ez persze még jól is mutathat, de messze nem használja ki a teljes rendelkezésre álló belső teret. Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni üvegházadból, gondolkodj minden irányban!

hirdetes

Növessz felfelé

Manapság számtalan lehetőség közül válogathatnak azok, akik függőleges kertre vágynak. Virágtartó falak, hidroponikus tornyok, kosárral fellógatott növények – ezek mind lehetővé teszik, hogy teljes mértékben kihasználd üvegházad fejrészét. Például ültess viszonylag magasra növő törpe gyümölcsfákat, vagy indázó növényeket, amiket rácsozatokra vagy lugasokra futtathatsz fel. Az utóbbi megoldással árnyékot biztosíthatsz az olyan növényeknek, amelyek nem szeretik a közvetlen napfényt. Akassz fel kosarakat, és ültess beléjük ehető termésű vagy levelű növényeket. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

heterociklikus vegyület hatóanyagú gombaölő szerek

heterociklusos vegyületet tartalmazó gombaölő szerek; leggyakoribbak a nátrium-tartalmúak.... Tovább

diétás takarmányozás

főként a gyomor, a bél (beleső), a máj és a vese (kiválasztószervek) megbetegedése,... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés