Ne szalaszd el ezeket a dolgokat utazásod előtt! Ezeket ne hagyd ki az utazásod előtt!

hirdetes

Ne szalaszd el ezeket a dolgokat utazásod előtt!

GE.
Utazás

6. Minden értéktárgyat a kézipoggyászban kell elhelyezni.

Manapság ritkán fordul elő, hogy a légitársaságok elveszítik a poggyászokat, de miért vállalnánk a kockázatot? Maradj biztonságban, és minden drága luxuscikkedet - a fényképezőgépedtől a gyémánt eljegyzési gyűrűdig - tedd a kézipoggyászba.

7. Ne feledkezzen meg az adapterekről

Ha mégis szükséged van rájuk, spórolj az őrült reptéri árakon, ha még az utazás előtt megveszed őket.

8. Csomagolj mindenes divatot, ne excentrikus statement darabokat

Lehet, hogy be akarod csomagolni azt a banánjelmezt az utazásodra, de tényleg szükség van rá? Fancy dress vagy sem, ezt a kérdést tényleg fel kell tenned magadnak, ha szorít a bőröndöd. Csomagoljon nagyszerű, mindenre alkalmas öltözéket és egy elegáns estélyi ruhát, de a kirívó statement-darabokat hagyja otthon egy éjszakai kiruccanásra.

9. Legyen tapintatos a finomságokkal

Ha porcelántányérokat vagy üvegárut kell becsomagolnod, akkor a legbiztonságosabb, ha buborékfóliába vagy ruhák közé csomagolod őket, és közvetlenül a bőrönd közepére teszed őket, hogy biztosan egyben érkezzenek meg veled.

hirdetes

10. Kategorizáld a ruháidat

Csomagold a ruhákat csoportosan: vagyis az ingeket ingekkel, a nadrágokat nadrágokkal - így könnyebb megtalálni, amire szükséged van, és a másik oldalon kicsomagolni.

11. Csomagolj egy mini szekrényt a kézipoggyászodba

Persze nem szó szerint, de mindig jó ötlet, ha a kézipoggyászodba teszel egy tiszta alsóneműt és egy ruhaneműt arra az esetre, ha a poggyászod elveszne egy repülőgépes kavarodásban.

12. Ne jósolja meg az időjárást - nézze meg

Attól függően, hogy hová utazol, az időjárás-előrejelzések vagy a nyaralás legjobb barátja, vagy legnagyobb ellenségei. Akár esik, akár fúj, a meteorológusok mindig a legjobb ötletet adják arról, hogy milyen időjárásra számíthatsz a nyaralásodon. Ellenőrizze a repülés előtti napon, és csomagoljon ennek megfelelően, és hagyjon helyet a megbízható pac-a-mac-nek vagy esernyőnek, amelyet remélhetőleg soha nem kell majd használnia.

hirdetes

13. Nincs fedélzeti manikűr

Tipp az ápolt repülőknek: ha arra gondolsz, hogy körömreszelőt, ollót vagy bármilyen más éles, szőkítő eszközt cipelsz a poggyászodban - mondj le az ötletről! Ezek ugyanis tilosak, és a reptéri dolgozók meg fognak kérni, hogy szabadulj meg tőlük.

14. A legszükségesebb dolgok a tetejére kerülnek

Ha úgy gondolod, hogy egy adott dolog nagyon hamar (esetleg a repülőtéren) hasznos lehet számodra, például egy kabát - tedd a tetejére. Nagyon kézenfekvő tanács, de talán annyira nyilvánvaló, hogy másképp biztosan elfelejtenéd!

15.  Törölköző?

Törölközőket! Még egy bosszantó helykitöltő, amin érdemes alaposan átgondolni, hogy valóban szükséged van-e rá. Nézz utána előre, hogy a nyaralóhelyed biztosít-e ilyeneket (valószínűleg biztosítanak), és csomagolj ennek megfelelően.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


fajlagos vízhozam

adott egységre vetített vízhozam mennyisége; pl. a kútból kiszivattyúzható vízhozam és a... Tovább

haltenyésztés

az a céltudatos állattenyésztői tevékenység, amely magába foglalja a tógazdasági halfajok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek