Ne szalaszd el ezeket a dolgokat utazásod előtt! Ezeket ne hagyd ki az utazásod előtt!

Ne szalaszd el ezeket a dolgokat utazásod előtt!

GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Legyen szó bármilyen nyaralásról, akár külföldön, akár a Balatonnál, érdemes ezeket a dolgokat mielőbb megtenned, mielőtt utazol!

Utazás

1. Készítsen egy listát

Oké, kicsit unalmasan hangzik, de az idióta listák a stresszmentes nyaralás kapuja. Különítsd el a legszükségesebbeket a kívánatos dolgoktól, és légy reális a poggyászkorlátaiddal kapcsolatban. Ha inspirációra van szükséged a listához - a következők jó kiindulópontok lehetnek...

2. Ne feledkezz meg az elsősegélycsomagról

Nem azt kérjük, hogy készülj fel a sürgősségire, csak egy kis táskát a legszükségesebb tablettákkal és gyógyszerekkel, amikre szükséged lehet. Elvégre senki sem akar büntető fejfájást, magas lázat, gyomorrontást vagy mindhármat elszenvedni a nyaralás alatt. Lehet, hogy elég könnyű lenne otthon beszerezni egy hazai gyógymódot a bajokra, de az Ön által meglátogatott országban a gyógyszerek csak vénykötelesek lehetnek. Ugyanez vonatkozik az allergiagyógyszerekre és az asztma elleni szerekre is - vigye magával a fedélzetre!

3.Fogorvosi vizsgálat, hogy ne utad közben érjen a “meglepetés”


Nem viccelünk, ha azt mondjuk, sok esetben egy fogfájás bele tud rondítani az utazás idillébe. Ha még nem tapasztaltál ilyet utazásod során, hidd el, szerencsés vagy! Nagyon kellemetlen, ha egy fogászati probléma utol ér a nyaralásnál, főleg, ha az külföldön történik veled! Budapesti fogászat magas minőségű szolgáltatásokkal érdeems igénybe venni, a nagy út előtt!

4. Korlátozza a folyadékfogyasztást

Mindannyian tudunk már róla, mégis még mindig tömeges zűrzavar és fennakadás, amikor valaki megpróbál egy üveg vizet átcsempészni a reptéri biztonsági ellenőrzésen. Mindenki legnagyobb bánatára a páneurópai poggyászkorlátozások kimondják, hogy a kézipoggyászban szállított folyadékok mennyisége nem haladhatja meg a 100 ml-t, és egy kis, visszazárható, átlátszó zacskóba kell beleférniük (általában a repülőtéren kapható, névleges díj ellenében). Ha ennél nagyobb méretű folyadékot visz magával, azt a feladott bőröndjével együtt kell elraknia.

5. A névtáblák segítenek


Hacsak nem vagy egy nemzetközi titokzatos ember, nem kell aggódnod amiatt, hogy inkognitóban utazol. A legtöbb bőrönd alapfelszereltségként névtáblákkal van ellátva, ezért mindenképpen töltsd ki őket arra az esetre, ha te - vagy a légitársaság - elveszítenéd a poggyászodat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vakonddrénezés

a ->talajcsövezés egyik hagyományos módja, amikor a szivar alakú, ún. vakondekével a talajba... Tovább

NK Rocky (NX 90036)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotil antociánossága közepesnél erõsebb. Széles... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek