Bővül a légiforgalom Budapesten – Az új légitársasággal meglepő úti célra repülhetünk

Bővül a légiforgalom Budapesten – Az új légitársasággal meglepő úti célra repülhetünk

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Augusztusban egy új légitársaságot fogadhatunk Ferihegyen, amely fellendítheti a turizmust a meglepő úti céljaival. Ismerkedj meg a mostmár Budapesten is állomásozó üzbég Qanot Sharq Airlines-t.

új légitársaság

Új légitársaság érkezik Budapestre


Újabb légitársasággal bővül Ferihegy; az üzbég Qanot Sharq Airlines augusztustól Budapestről is indít járatokat. A légitársaság 1998-ban kezdte meg a működését, ezzel ők voltak az első magántulajdonban lévő légitársaság az országban. Boeing 757-es és Iljusin Il-76-os repülőgépekkel utasokat és árut is szállítottak 2012-es váratlan leállásuk előtt.

Közel tíz év kihagyás és leállás után 2021 nyarán a cég újra megkezdte működését két lízingelt Airbus A320-200-assal, amelyek már több mint tizenöt évesek voltak. A két gép mellé még két új A321neo gépet is sikerült a flottájukhoz csatolniuk, és remélhetőleg a közeljövőben egy kilenc éves Airbus A330-200-as is kiegészíti majd a flotta tagjait.

Qanot Sharq Airlines Budapesten

Az Airbus A320-as repülőkkel augusztus 20-ától Budapestről indít majd a légitársaság járatokat, méghozzá Üzbegisztánba, Taskentbe. 

Taskent – Új desztináció Budapestről a Qanot Sharq Airlinessal

Taskent, Üzbegisztán fővárosa és egyben legnagyobb városa, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. Az ország központi részén fekvő Taskent a hatalmas Amu-Darja folyó partján található, és az ország politikai, gazdasági és kulturális központja. A városban modern felhőkarcolók és történelmi emlékek egyaránt megtalálhatók, amelyek egyedülálló atmoszférát kölcsönöznek neki. A város szívében található Chorsu Bazár színes és élettel teli piaca, ahol a látogatók megismerkedhetnek az üzbég kulináris kincseivel és a helyi kultúrával. Taskent egyedülálló keveréke a hagyományos és modern elemeknek, és varázslatos utazási célpont mindenki számára, aki felfedezné az Üzbég kultúra és történelem gazdagságát.

Üzbegisztán az elmúlt években frissült: szuverén állammá vált, piacgazdaságba lépett, az SCO egyik alapítója, liberalizálta a devizapiacot, egyszerűsítette a vízumrendszert, és létrehozta saját autóipart.

A légitársaságunk közel 25 éve rohamosan fejlődik - több száz sikeres utas- és teherrepülést hajtottak végre Il-76, Boeing 757 repülőgépeken. Megváltoztatták a munkakörülményeket, javultak a belföldi és nemzetközi áru- és személyszállítás megszervezésének módszerei.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Ajkai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Államizgatási szerv Cím: Ajka Eötvös u.10. 8400 Magyarország Telefon:... Tovább

Fortuna Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Kricskovicsné Gerencsér Éva Cím: Budapest Karácsony S. u. 24. 1083... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés