Legújabb éttermek, múzeumok a Balatonnál

Legújabb helyek a Balatonnál, ahova érdemes lenne júniusban ellátogatnod

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A hétvégén elindult a nyári szezon a Balatonnál és a környékén és számtalan újdonság nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a magyar tengeren. Legújabb éttermek, múzeumok és családi szórakozásra alkalmas helyek listáját itt találod!

Új helyek a Balatonnál

1.    Balatonszőlős – Casa Christa Étterem

A mesebeli Casa Christa Agriturismo birtok központjában nyitotta meg ajtóit vendégei számára a Casa Christa a Balatonszőlősi romantikus domboldalban, ahonnan mesés panoráma nyílik a Balatonra. Helyi kiváló alapanyagokból alkotják meg a legfinomabb ételeket a díjnyertes, tapasztalt séfek, amihez a környékbeli legjobb borokat ajánlják. Az étterem mellett egy gyönyörű vendégházként funkcionáló présházban szállhatunk meg, ahol hét wellnessrészleg biztosítja a kikapcsolódást.

2.    Zamárdi Vizek Háza Élménypark

Zamárdi legújabb attrakciója a Vizek Háza, ami három helyszínen működik, ugyanis egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény segítségével ismerhetjük meg az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés működését. Jelenleg még csak iskolás csoportok látogathatják, de hamarosan mindenki számára megnyitják az élménypark kapuit.

3.    Gyulakeszi Papillon

Egy elhagyatott házikóból alakították ki a Balaton-felvidéken, Gyulakeszi határában a Papilliont. A nyugalom szigetének is nevezhetnénk, hiszen szellősen elhelyezve vannak a birtokon az ülőhelyek, hogy igazán nyugodt, és a zsúfolt, fojtogató vendéglátóhelyek elkerülésével biztosítson remek élmént. A tanúhegyre nyíló kilátás bámulatos az ételek és az italok pedig ínycsiklandozóak.

4.    Kéthely Lokal47

A Balaton délnyugati végében található Kristinus Borbirtokon Új, a fenntartható szemléletet követő étterem nyitott egy fiatal párnak hála, akik szezonális, helyi alapanyagok felhasználásával készítik a legfinomabb falatokat. Kis adagokat szervíroznak a small plate koncepciót követve, hogy a vendégek minél több finomságot megkóstolhassanak.

5.    Tihanyi Alkotók Háza

Tihany új, többfunkcionális kulturális intézményét még márciusban adták át, ami egyszerre funkcionál kiállítótérként, előadóteremként és múzeumként, ahol egy állandó kiállítás keretein belül megismerkedhetünk A belső emigráció évei-vel a XX. század közepi alkotó művészek műveivel.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

97/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló... Tovább

csukafogazat

fejlődési rendellenesség; a felső metszőfogakat hordozó csontok túlságosan rövidre v. az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek