Őszi tulipánhagyma-vásárt tartanak Kőröshegyen, különleges tulipánhagyma vásárlása

Őszi tulipánhagyma-vásárt tartanak Kőröshegyen

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Biztosan ti is tudjátok, hogy bár a tulipánok kora tavasszal nyílnak, elültetni most kell őket. Éppen ezért jól teszitek, ha beszerzitek a legkülönlegesebb tulipánhagymákat, hogy aztán csodaszép legyen a tavaszi kertetek! Ehhez most találtunk egy tök jó lehetőséget: a csak Magyarország tulipános kertjeként emlegetett Kőröshegyen különleges tulipánhagyma-vásárt tartanak. Mutatjuk a részleteket!

Tulipánhagyma-vásár Kőröshegy 2023

Tulipánhagyma-vásár Kőröshegyen

A Kőröshegyi Levendulást talán senkinek nem kell részletesen bemutatni. A Balaton partján található helyért ezrek rajonganak, nem véletlenül. Tavasszal tulipánokkal van teleültetve a birtok, különlegesebbnél különlegesebb tulipánokat lehet szedni, és hazavinni a tavaszi napsütötte, vagy éppen borongós napokon. Nyaranta pedig illatos levenduláktól telik meg lila színnel a hatalmas terület. Az év minden évszakában tudnak nekünk újat mutatni. Most ősszel is egy különleges eseménnyel készültek: tulipánhagyma-vásárt tartanak, ahol különleges darabokat vásárolhatsz, baráti áron, hogy teleültethesd te is a kertedet vidám színű tavaszi tulipánokkal.

Különleges tulipánhagymákat tudsz venni Kőröshegyen

A Kőröshegyi Levendulásban tavasszal nemcsak hagyományos tulipánokat lehet találni, hanem nagyon különleges tulipánokat is. Színek, formák, méret, és más speciális tulajdonságokban is eltérnek ezek a tulipánok a hagyományos piros, vagy éppen sárga tulipánoktól, így a te kerted igazi ékei is lehetnek. A kertben dolgozók szerint tavasszal rengeteg kérdés érkezik azzal kapcsolatban, hogy lehet e tulipánhagymákat vásárolni, amire ők mindig válaszként annyit mondanak, hogy lehetni lehet, de még nincs itt az ideje. Azt kell tudni a tulipánhagymákról, hogy ősszel kell őket elültein, most van szezonjuk, így most a legjobb őket beszerezni, amikor már kezelve vannak. Éppen ezért most tartanak a különleges tulipánhagymákból vásárt Kőröshegyen!

Mikor van a tulipánhagyma-vásár Kőröshegyen?

Több őszi hétvégén is lehetőségetek van részt venni a Kőröshegyi Levendulás által szervezett különleges tulipán-hagymavásáron, amiknek előre meghirdetett időpontjai a hivatalos Facebook oldaluk alapján az alábbiak: 

  • Szeptember 16-17.
  • Szeptember 23-24.
  • Szeptember 30. - Október 1.
  • Október 7-8.

9-17 óra között tart a tulipánhagyma-vásár. A Kőröshegyi Levendulás csodaszép környezetben található, a vásárral akár egy kellemes őszi balatoni programot, kirándulást, vagy legalábbis egy hatalmas sétát, kávézást is egybeköthetsz. Ősszel is csodaszép a Balaton, ha nem láttad még őszi színekben, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy ezt pótold! Ha nem tudsz valami miatt elmenni, nem utaznál ilyen messzire, akkor online is rendelhetsz a weboldalukon! Ha már 5 csomag tulipánt rendelsz, akkor ingyenes a szállítás. Egyébként a tulipánvásárral kapcsolatban minden információt a hivatalos Facebook eseményben megtalálhatsz!  

Mikor és hogyan kell elültetni a tulipánokat ősszel? Szakértői válaszok ebben a cikkünkben!
Hogyan kell bánni a különleges tulipánokkal? Erre ebben a cikkünkben adjuk meg a választ!  
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-27

Ha egyetlen zöldséget termesztesz idén kora nyáron, akkor ez legyen az: Bab

Ha idén nyáron nem akarsz sok dolgot termeszteni, válaszd a babot: nem csak tökéletesen egyszerű a gondozása, de ráadásul még elképesztően egészséges is!

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-16

Hortenzia nyári ápolása – a kertész tippjei, amivel kétszer annyi virágot hoz a hortenziád

A hortenzia neked is a kedvenc virágod? Most egy kertész tippjét hoztuk el neked a hortenzia megfelelő nyári ápolásához, ami kétszer annyi virágot fog hozni.

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

takarónövény

a ->kettős termesztésben a gyámolításra szoruló növényt takaró, védő állomány, így pl.... Tovább

élesztőgyári törköly

élesztőgyártásnál keletkező melléktermék, minősége az alkalmazott... Tovább

Tovább a lexikonra
kert kertfenntartás Növénytermesztés Növényvédelem virág virágtermesztés