El lehet ültetni a tulipánhagymákat tavasszal?-Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik!

Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik- Ez a trükkje!

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

tulipán ültetése tavasszal trükkök

Tulipánhagymák hűtése a hűtőszekrényben

Az egyik nagyszerű trükk a tulipánok tavaszi szezonban történő ültetéséhez, hogy hagyj egy kis helyet a hűtőszekrényben a hűtési folyamat számára. Ha a hagymákat tápanyagban gazdag talajba ültetjük, majd a hűtőszekrényben tartjuk, az tükrözi azt a külső fejlődési állapotot, amelyre szükségük van a túléléshez. Ennek legjobb módja egy kis cserép vagy másmilyen edény használata. Győződj meg róla, hogy fagyasztható, és töltsd meg jó virágfölddel, egy kis komposztot is adj hozzá. Ültesd el a hagymákat a talajba úgy, hogy a hegyük felfelé nézzen. Ezután csomagold be a tartályt egy műanyag zacskóba, és zárd le légmentesen. Vedd ki a zacskót, és tedd be a hűtőszekrénybe tíz-tizenkét hétre. Néhány hetente ellenőrizd a talajt, hogy megbizonyosodj arról, hogy a talaj nedves. Ha a hagymák kiszáradnak, nem tudják tovább felvenni a szükséges tápanyagokat.

Tulipánhagymák ültetése – Hogyan ültessünk tulipánhagymákat tavasszal

Az elültetés előtt a hagymákat hűtőszekrényben kell hűteni körülbelül 10-12 hétig. Minél hosszabb, annál jobb ebben az esetben. Valójában, ha 14 teljes hétig el tud menni, az a legjobb. Mivel a késő tél átadja helyét a kora tavasznak, ideje elültetni a hagymákat! Az ültetési idő a lakóhelyünktől függ, de jó hüvelykujjszabály az, hogy akkor ültessen, amikor a nappali hőmérséklet még mindig csak átlagosan eléri az 10-12 fokot (C). Ha a talaj túlságosan felmelegszik, előfordulhat, hogy nem engedi ki a hagymákat. Jó tulipánültetést, és csodaszép tavaszi virágokat! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ivarsejt (gaméta)

nem (szexus) szerint differenciálódott szaporítósejt. Ált. alakilag is eltérő, a hím... Tovább

értékcsökkenés

az állóeszközök elhasználódásának, műszaki avulásának és szerkezeti kopásának... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág