Trópusi szobanövények mindenkinek

hirdetes

Trópusi szobanövények, amiket érdemes otthon is tartani

Szélesi Ferenc - Főkertész
Trópusi szobanövények, amiket imádni fogtok

Bunkóliliom (Cordyline)

Ha valamire, akkor erre a különleges szobanövényre 100%-ban érvényes a trópusi jelző. Ez a tengerparti életvitel szimbólumaként ékeskedő liliomfajta többféle színben is fellelhető, és garantáltan otthonod egyik legfelkapottabb dísze lehet.

Kolokázia (Colocasia)

A kolokázia (vagy „elefántfül”) levelei – a termesztési körülményektől függően – akár 90 cm szélesek is lehetnek, így kétségtelenül egy méretes növényről van szó. Szerencsére konténerben is tartható, de ügyelj rá, hogy elég nagyot válassz neki. A kolokázia a meleg körülményeket szereti, a talajnak pedig mindig nedvesnek kell lennie alatta.

Buzogányvirág (Dieffenbachia)

A buzogányvirágtól sokan jogosan tartanak, ugyanis mérgező nedveivel könnyedén megégetheti a bőrét az, aki nem elég óvatos. Azonban ha kellő elővigyázatossággal, türelemmel (és persze védőkesztyűkkel) bánsz vele, a buzogányvirág kiváló szobanövény lehet. Jól tűri a hanyagságot is, és igazán csinos levelei vannak. Nedvei miatt értelemszerűen nem ajánlott olyan otthonokba, ahol állatok, vagy kisgyerekek is vannak.

hirdetes

Könnyezőpálma (Monstera deliciosa)

Óriási, sötétzöld leveleivel a könnyezőpálma egyetlen trópusi listáról sem maradhat le. Jellegzetes megjelenésének köszönhetően ez a szobanövény gyakorlatilag bármilyen szobadesignban jól mutat, csak ne érje közvetlen napfény.

Vitorlavirág

A vitorlavirág gyakran előkerül, ha a légtisztító szobanövényekről van szó, de ha csak mutatós dekorációra van szükséged, hatalmas fehér virágai és zöld, csillogó levelei tökéletes jelöltté teszik. Gondozása igen egyszerű: csak tartsd párás, félárnyékos helyen. Egy ablakos fürdőszoba tökéletes lehet, mert itt rendszeresen körülveszi majd a pára fürdéskor vagy zuhanyzáskor.

hirdetes

Madárfészekpáfrány (Asplenium nidus)

A páfrányok általánosságban ideális trópusi díszek, azonban a madárfészekpáfrány szakít a megszokott tollpiheszerű levélzettel. Ha párás, meleg, világos helyen, de nem közvetlen napfényben tartod, akkor ez a különleges fajta biztosan jól érzi majd magát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-03-10

Enyhe fagyok, fagykár – így védekezz ellene, illetve mentsd meg növényeidet

Tavasszal még érheti növényeidet fagykár a már enyhébb fagyok végett. Most mindent megtudhatsz róla - hogyan védekezz ellene, hogyan mentsd meg növényeidet.

2021-03-13

Hogyan kertészkedj városban? Ezekre figyelj!

Itt a tavasz, mindenki kertjébe vágyik, viszont ez a városban élők számára nehézkesebb lehet. Lássuk tehát, mikre kell ügyelni városi kertészkedésnél.

2021-01-14

Így gondozd hortenziáidat a téli hidegben

A hortenziák a kert legszebb virágai közé tartoznak, de a téli fagyok súlyos károkat tehetnek bennük. Nézd meg, hogy hogyan védd meg őket a hideg időjárástól!

2021-01-07

Ezért távolítsuk el mindenképp a gyümölcsmúmiákat!

Sokan kérdezték, hogy miért vannak a fákon aszalódott gyümölcsmaradványok és hogy kell-e velük foglalkozni. Most mindenre választ kaphattok, érdemes velem tartani!

2020-12-22

Egészségesebb, szebb növények élesztő segítségével!

Kevesen tudják, de az élesztőt is használhatjuk arra, hogy a növényeink sokkal szebbek legyenek! Cikkünkben elmondom nektek, hogyan alkalmazhatjátok.

2021-01-07

Így védekezz mérgek nélkül a csigák ellen!

Ha gyakran találkozol csigákkal a kertedben, de nem szeretnél mérgeket bevetni ellenük, akkor íme néhány természetes módszer, amivel védekezhetsz ellenük!

2021-03-19

Hogyan gondozd megfelelően fiatal fáid - ezekre érdemes odafigyelned

A fiatal fákra érdemesebb jobban odafigyelnünk gondozásuk során, viszont nem kell megijedni, ez egyáltalán nem lesz nehéz. Tudj meg most mindent cikkünkből.

2021-03-24

Árnyékban fejlődő szépségek - tudd meg, miket érdemes árnyékba ültetned

Rengeteg virágunk képes tolerálni az árnyékosabb helyeket, ráadásul, ha jól használod ki őket a szürkés, sötétebb területeket remekül fel fogják majd dobni.

További cikkek ebben a témában


fonnyasztott takarmány

olyan zöldtakarmány, amelynek víztartalma jelentősen, kb. 30—70%-ra csökkent (tehát még... Tovább

Gyomirtó Monsoon

Áru és siló kukorica posztemergens gyomirtó szere magról kelő egy- és kétszikű... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem