Hogyan gondozd törpenyulad? Mire kell odafigyelned? Tudj meg róla most mindent

hirdetes

Hogyan nevelj törpenyulat lakásodban? Tudj meg róla mindent

TK

Sokan szeretnének törpenyulat kiskedvencnek, aki pici testével remek társa lehet az embernek. Emellett ezek a nyulak egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. A kisebb lakásokhoz is remekül tudnak alkalmazkodni, ugyanakkor érdemes gondozásukra odafigyelni, hogy a legjobb körülményeket biztosíthassuk számukra.

Törpenyúl

Ketrec a törpenyúl számára


Ez a legkézzelfoghatóbb megoldás amennyiben egy lakásban szeretnénk tartani kedvencünket. A méreteire kell elsősorban odafigyelnünk, ugyanis elég nagynak kell ketrecünknek lennie ahhoz, hogy a kis nyúl, ahogy fejlődik maradjon neki elegendő hely, illetve a mozgása se legyen nagyobb mértékben korlátozva. Állatkereskedésben remek darabok közül választhatsz, ahol a nyuszi fajtájától függően az eladó is tud majd segíteni.


Arra is érdemes figyelned, hogy a magassága is megfelelő legyen – több szintes ketreceknél is. Ezt úgy tudod felmérni, hogy az állat, ha két lábra áll, feléri-e a kertrecének tetejét, vagy sem. 

hirdetes

 


Még nagyobb ketrecben kell gondolkoznod akkor is, ha két élőlényt szeretnél egy helyen tartani. Ha hely hiányában szenvednél, akkor érdemes lehet több szintes ketrecekben gondolkoznod, melyeket majd egy létra fog összekötni.


Igyekezz olyan helyre helyezni kiskedvenced lakását, ami huzattól, illetve a fűtőtestektől is védve van. A törpenyúl egy nagyon szociális állat, érdemes olyan helyiségben gondolkoznunk, ahol részesülhet a ház életéből, illetve ahol nem érzi majd magát egyedül. Ugyanakkor a legnagyobb zajba se tedd bele.


Ezenkívül azt kell még szem előtt tartanod, hogy minden szükséges eszközt biztosíts nyuszid számára lakhelyén – élelmiszereszközöket (vizespalackok, szénatartók, ételes edények), egy menedéket, kuckót számára, alagutat, játékokat. A jó minőségű alom is elengedhetetlen – ehhez érdemes kenderből vagy kukoricából, gyantamentes faforgácsból válogatnod.

hirdetes


Mindennapi élete


Amennyiben ketrecben tartod négylábúd, érdemes napi szinten legalább egy órára kiengedned lakásodban, hogy mozoghasson. Ez mindenképpen egy őrzött helyen történjen a környezetedben. 

 

Amennyiben érdekel a cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

2021-04-18

8 szobanövény, mely egyáltalán nem igényel hozzáértést

Nagyon sok olyan növény van, mely remekül mutat lakásodban, most viszont azokkal fogunk foglalkozni, amik semmilyen kertészeti tudást nem igényelnek.

2021-04-17

Kora tavasszal virágzik a Brunsvigia: ismerd meg Te is ezt a szépséget

Világunk tele van különlegesebbnél különlegesebb növényekkel, mostani cikkemben egyet fogok közülük bemutatni. Ez a szépség igazi látványosság, nézd meg Te is!

2021-04-11

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

A kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni kertrendezés közben? Most mutatom, mikben gondolkozz.

2021-04-20

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben segitek kialakítani a világ legpihentetőbb kertjét.

2021-02-08

Milyen házat érdemes választanod kutyusodnak?

Menedéke, háza, megnyugvó helye – a kutyaház mindezeket jelenti kiskedvencednek. A méretétől, illetve fajtájától függően rengeteg modell közül választhatsz.

2021-04-02

Hogyan biztosíts cicádnak megfelelő otthont?

Neked is van cicád lakásodban és szeretnél egy számára megfelelő környezetet kialakítani? Mostani cikkemben elárulom, hogy ezt hogyan teheted meg könnyen.

2021-03-29

12 kutya, akikkel öröm lesz a sportolás

Amennyiben a Te is sokat sportolsz, biztos benned is felmerült, milyen jó lenne kutyáddal űzni hobbid. Ezek a kutyák tökéletes társaid lesznek ebben az esetben.

További cikkek ebben a témában


Bojos (HE 8621B)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

fogamzási százalék

a 100 ivarzó, termékenyített anyából vemhesültek száma, egy adott időszak alatt. Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek