Sarud az évek alatt, egy igazi turistaközponttá nőtte ki magát

hirdetes

Felhőtlen szórakozás a Tiszánál – Új központ lesz a Tisza-tónál

ZH

Talán nem mindenkinek ismert Sarud neve, azonban az évek alatt, egy igazi turistaközponttá nőtte ki magát rengeteg szórakozási lehetőséggel. Legyen szó vízi sportokról, kalandpartról és tájétteremről, Sarud bővelkedik a programokban minden a családok és mind az aktívan kikapcsolódni vágyók számára.

Sarud

A Tisza-tó új központja lehet Sarud


Sarud településének igencsak ambíciózus tervei vannak a közeljövőre, ugyanis szeretnének a Tisza-tó aktív és ökoturisztikai központjává válni. Nem csoda, hogy ilyen elképzeléseik vannak, hiszen, már most is felettébb gazdag program lehetőségekben a tiszai település, például itt található Európa második legnagyobb vízi játszótere is, az Aquaglide, ami 2000 négyzetméteren terül el, a TrambulinPart pedig egyedülálló egész Magyarországon, hiszen ez az egyetlen szabadtéri ugrálópark.

Turisztikai beszámolók szerint az elkövetkezendő 5 év sokkal inkább koncentrálódni a Tisza-tóra, mintsem más telepüésünkre, mind a turisták és mind a befektetők terén. Ezek a befektetések irányulhatnak a szálláshelyekre, a kikötők modernizálására, a vendéglátóipari egységekre, a sport- és szabadidős tevékenységek valamint a strandok fejlesztésére, de elképzelhető a lakóhajók elterjedése, a különböző ingatlanberuházások és a termál- valamint mezőgazdasági fejlesztések is. Közeleg az árrobbanás a térségben, de még így is  a balatoni árak töredékéért lehet nyaralót venni a térségben, pedig négy év alatt már 80 százalékos volt az áremelkedés.

hirdetes


hirdetes
Tisza-tó az új turisztikai paradicsom


A Balaton után, a Tisza-tó az ország második legnagyobb tava, amely mesterségesen készült és jövőre lesz ötvenéves. A belföldi turizmusra jóhatással volt a pandémiás időszak, és az emberekben felértékelődtek a belföldi vidékeink megismerése is. A Tisza-tó medervize 127 négyzetkilométeres állóvízből áll és elég sokszínű élővilággal rendelkezik, amelyet mindenhol homokos part vesz körül.

A Tisza-tó legkiterjedtebb vízfelülete a Sarudi-medence, amely még a Velencei-tónál is nagyobb, és a víz mélységének köszönhetően minden vízisport biztonságosan végezhető benne. A térség legnépszerűbb elfoglaltsága a nyaralóhajózás és a motorcsónakázás, amikkel eljuthatunk egyes természetvédelmi területekre is. Itt található a KalandPart is, ahol a sportkedvelői kipróbálhatják a vitorlázást, a wakeboardot, a szörföt, vagy sárkányhajózhatnak, kenuzhatnak, csónakázhatnak, de lehet horgászni és és még egy SUP központ is van. Családok számára tökéletes helyszín a nyaralásra, hiszen a gyerekek remekül elvannak a parton is, mivel található itt vízidodzsem és vízichopper is, de van fitneszpark is, a strondokon pedig különösen odafigyelnek a környezetvédelemre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nádképű csenkesz (Festuca arundinacea Schreb.)

a —>pázsitfüvek családjába tartozó, a —>réti csenkeszhez hasonló bojtos gyokerű,... Tovább

fibrines gyulladás

jellemzője, hogy a gyulladás területére sok fibrinogénben gazdag vérplazma lép ki a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek