10 tipp, hogyan minimalizáljuk a kutyaszőrt- íme 10 tipp a kutyaszőr minimalizálására

hirdetes

10 tipp, hogyan minimalizáljuk a kutyaszőrt

TB
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sajnos a négylábú kedvenceink igenis sok szőrrel, napi többszörös porszívózással és a fekete ruhákról való lemondással járnak. De ez egy percig sem jelenti azt, hogy búcsút kellene inteni a felhőtlen játék időknek! Íme10 módszer az állandó szőrhullás ellen:

Kutyaszőr ellen

1) Az időszak…

margin: 0cm;">
Figyeljük meg kis kedvencünk milyen időkben hullajtja a szőrét a legjobban, ugyanis ősszel és tavasszal nem kell kétségbeesni, hiszen az a normális vedlési időszak, de rengeteg kiegészítő vitamin van, ami a vedlési időszakot is elősegíti, ilyen például a sörélesztő is.


2) Szőnyeg vagy padló?

margin: 0cm;">
Szőnyeg helyett inkább válasszuk a kemény padlót, hiszen sokan tapasztalhattuk már, hogy a szőnyegbe beleragad, nehezebb kiszedni és mintha szabályosan vonzaná is a szőrt. Sokkal egyszerűbb dolgunk van a padlóval, nem is annyira látványos rajta a mennyiség és sokkal könnyebb is takarítani.


3) A huzat fontossága

margin: 0cm;"> 

Na de ha már a bútoroknál járunk, akkor bizony kérdéses a kanapé is, ugyanis nincs olyan kiskutya, amelyik ne szeretne gazdája mellett feküdni a kanapén filmnézés közben. Észszerűbb műbőr vagy velúr anyagú kanapét választani, mert abba kevésbé fog beleragadni a szőrük


4) Elegendő vitamin


Adjunk nekik Omega-3 vitamint! Bizony, nem csak az embereknek kedvező, hanem a kedvenceknek is, sokat olvashatjuk, hogy mennyi jó hatása van a hajunkra, illetve bőrünkre az Omega 3 zsírsav, miért is fosztanánk meg őket is ettől a hatékony vitamintól? Számukra is elegendő tápanyagot juttat be a szervezetükbe, amitől erősebb és fényesebb lesz a szőrzetük.

hirdetes


5) Minimum napi egy fésülés


Fésüljük őket napi rendszerességgel! Mi is szeretünk a tükör előtt állni és hajunk szépsége érdekében többször is fésülködni. Sokszor a rengeteg szőr hullása mögött az elhallt de még ki nem hullott aljszőrzetük áll, amit pár perc alatt meg is előzhetünk egy kis fésüléssel, és nagyon is hálásak lesznek értük, talán még pár puszit is kapunk cserébe.


6) Nyugodtan hordjunk feketét!


Sokunkkal előfordult már, hogy indulás előtt (például mennénk dolgozni vagy akár szórakozni) még megölelgetjük és simogatjuk kis kedvencünket, ám ennek meg is van a hátránya (főleg, ha a kedvenc fekete ruhánkat vettük fel), hiszen az összes szőr ránk is ragad. Ilyenkor célszerű, ha kéznél van egy szösztelenítő henger, amivel pár mozdulattal meg is szabadulhatunk a felesleges szőrtől és szöszöktől.


7) A megmentő spré


Mielőtt bármilyen felületet meg szeretnénk takarítani a szőrtől, érdemes előtte antisztatikus sprével lefújni, ezáltal kevésbé fognak megragadni majd ott a szőrszálak és sokkal egyszerűbb lesz bármelyik technikát alkalmazni a takarítás során.


8) Allergia vagy betegség


Érdemes utána járni nincs-e valamiféle betegsége vagy allergiája kutyusunknak, ugyanis ez is okozhatja az állandó szőrhullást, ilyenek lehetnek például a pajzsmirigy problémák, hormonális ok, stressz, gomba vagy baktérium okozta fertőzés, ételallergia illetve bolhacsípés

hirdetes

 

9) Tudatos étkezés


A hullást okozhatja a változatlan, elégtelen táplálkozás is, hiszen nem biztos, hogy így is elegendő vitaminhoz juttatjuk őket, fontos észben tartani, hogy rengeted tápanyagra van szükség ahhoz, hogy megőrizzük kár a saját, akár a négylábú kedvencünk bőrének és szőrének az állapotát. Sok olyan tápanyag van, amit, ha kihagyunk, akkor okozhatja a drasztikus szőr hullást, ilyen lehet a kollagén, fehérje dús ételek, telítetlen zsírsav és a biotin.


10) Figyeljünk a fürdetésre


Persze az a legegyszerűbb, ha elvisszük kutyakozmetikushoz, de ha mégse szeretnénk másra bízni őket, akkor is már rengeteg olyan kutyasampont lehet kapni, ami tökéletesen táplálja a bőrüket, arról nem is beszélve, hogy a jó illatuk mellett, a fürdés során kimossuk az elhullandó szőröket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Csizmás Kandúr Állatotthon és Alapítvány

Állatvédõ szervezet Gyõr egyetlen, engedéllyel rendelkezõ állatotthona Bõny-Szõlõhegyen... Tovább

Kunszentmártoni Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Kunszentmárton Kerületi ház u. 6. 5440 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra